вторник, 22 февруари 2022 г.

Най-лесната и бърза палачинкова торта "Фурия" / Easy and Quick No Bake Crepe Cake


Човек е човек, когато е на път и човек не е човек, ако е майстор! Точно така! Три дузина майстори се изредиха у дома да ме лъжат, че ще дойдат, така че аз по-излъгана не съм се чувствала в живота си, а винаги съм гласувала на избори. Считайте за какво става въпрос. Цялото жилище е с краката нагоре, кухнята е склад и всичко това само от сменяването на една дограма. Всеки ден след работа, освен готвене, пазаруване и обичайните домашни дейности имаме още шкурене, боядисване, силкиконизиране ( това аз си го измислих) и разбира се безкрайно и безпрецедентно чистене. И като си помисля, че все още съм в търсене на майстор за банята, от сега ми идва да пийна един валерианaлгинконяк.


Ако се чудите защо ви го разказвам това, първо, нека се знае защо не съм постоянно на линия напоследък, второ, защо се наложи да се разровя с архива си и да изнамеря някоя подходяща рецепта за случаи като тези. Когато нямаме време, нямаме дори печка, нямаме сили, или искаме да направим нещо бързо, вкусно, ефектно и най-вече леко. Сетих се, че така и не съм пускала тази рецепта, защото навремето мислех, че снимките са твърде ужасни, но сега, както видях къде по-големи страхотии в живота, все пак и аз гледах "Ергенът" реших, че не са никак нескопосани. 


Рецептата е супер бърза  и ще ви я напиша първо в най-лесния вариант, а след това в описанието ще ви покажа и как може да я обогатите и направите по друг начин. Ето какво ви трябва:

Необходими продукти:
14 бр палачинки
течен шоколад Нутела
2 бр. крем за торта с вкус на сметана с варене
1 литър мляко
1 пак желатин 
100 г масло
захар спрямо крема и вкуса ви
1 ванилия

За заливката:
шоколадов и бял ганаш 
запечени филирани бадеми

У дома сме големи почитатели на палачинките и си правим почти всяка неделя. Затова и имам толкова палачинкови торти, но докато другите са по-трудоемки за повечето хора, заради реденето им, така че, тук ще видите, че е детска игра. Използвайте готови палачинки или си пригответе такива по моя рецепта от блога, например тази( натисни тук) .  

Намажете ги с Нутела или друг течен шоколад, а може и сладко разбира се :) и наредете на охлюв на дъното на форма за торта с размери около 22 см. 


Пригответе пудингите спрямо описанието на пакетчето, като аз слагам два броя за един литър мляко. Може да ползвате шоколадов или сметанов, но според мен със сметаната има много хубав контраст и палачинките изпъкват повече. Ползвала съм различни кремчета, нося си от страните, които посещавам, но ако искате да си приготвите домашен крем, ви съветвам да опитате този( натисни тук) .
Когато кремът е още горещ, добавете към него набъбналия в студена вода желатин, сложете маслото и ванилията. 


Сложете част от крема върху палачинките, така че почти да ги покрие и наредете още един пласт палачинки. При мен отидоха около 14 броя. завършете с още крем и оставете да изстине напълно. Когато стегне, ще може да украсите със заливка от бял или шоколадов ганаш и малко ядки, в случая- печени филирани бадеми.


Сами виждате колко много поле за експериментиране предоставя тази тортичка и не, няма блат или основа отдолу. Това не пречи да режете хубави и стабилни парчета.


Тази торта е идеална за любителите на крем-тортите, на охладените десерти и разбира се бързите и лесни рецепти. В петък пък ще ви изненадам с нещо соленко, идеално за наближаващите пости, пролет и апетит за по-пъстро време. 
Стискайте ми палци с ремонта, изпратете ми човек, който да ми ремонтира банята и се молете за мен на Света Гуадалупе да не губя духа си, както за сега съня си.
Обичам ви и ви харесвам :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!





2 коментара:

  1. Здравейте, ще се получи ли добре във форма с размер 26 см?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, няма проблем, но може би ще трябва да увеличите малко продуктите.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...