Дали заради края на коледните празници, началото на новата работна година, увеличаването на всички стоки, но не и заплатите и все така упорито неотстъпващата като припев от чалга песен в мозъка, епидемична обстановка, но много хора около мен са in depresito.
Аз се изключвам не защото не съм там, а защото водя първенство и проправям пътя за вас. Затова и нашите деди са го измислили, като са си създали един празник на виното, лечени с ракия срещу болести, хапване редовно на месо за силички, проспиване на тъгата в тъмните месеци и докато се усетят, пак са на полето ( за нас морето) с куп задачи ( за нас коктейли) .
Следвам тези мъдри съвети и затова ви предлагам да се нагостим с ей тези ароматни пържолки с мед и вино. Рецептата е страхотна, сосът - импровизация, но пък най ме е яд, че снимките не станаха никак хубави. После се сетих, че това са бели ядове и седнах да се наплюскам със свинско, което за момента си остава най-изгодно да се яде. Кило свинско е почти колкото кило краставици, така че не е най-икономически изгодният момент да ставате вегани баш сега. Надявам се тази рецепта да ви хареса и да й се насладите, както и ние у дома, ето я и нея:
Необходими продукти:
Около 400-500 г свински врат
2 с.л.мед
няколко капки Уорчестр сoс ( или соев)
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
2 с.л.мед
няколко капки Уорчестр сoс ( или соев)
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
150 мл бяло вино
Още:
масло
олио
брашно
мляко/ вода
За тези пържолки препоръчвам да се мариноват минимум час, но най-бре една вечер в хладилника. Слагаме всички съставки в подходящ съд и отсяваме за през нощта, за да поемат хубаво от всички аромати.
На следващия ден загряваме тиган с малко масло и олио в него
и запържваме пържолите до красив загар от двете страни.
След като ги извадим, може да ги посолим още веднъж, ако е необходимо.
В мазнината от месото, запържваме до светло-кафяво две равни супени лъжици брашно, а след това изсипваме останалата ни марината, и бъркаме докато получим кафява каша. Прибавяме още вода или прясно мляко, ако сосът е станал твърде гъст за да го разводним. Аз винаги опитвам и мога да го подправя с малко черен пипер, ако искам да е пепър сос, или пък с горчица, или пък още вино. Сосът е чудесно нещо, с което може да експериментирате според вкуса си.
Прехвърляме го в сосиера, а месото поднасяме с гарнитура по желание - гъби в масло, картофено пюре или зелева салатка.
Добър апетит!
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!
Люси,
ОтговорИзтриванеПравя пържолките печени в повечето случаи.Но за мен е по - важен соса, защото там определено може да се импровизира.Да, много високи са цените на хранителните продукти.Но няма и как да е иначе след като ел. енергията е увеличена.А депресията определено се побеждава с работа.Труд във всичките му форми - духовен с молитвата и телесен и физическото тяло.Прекрасно е и когато човек влага труд при приготвянето на храна.Това за мен е отмора и удоволствие особено когато украсявам някакво предястие или салата.
Поздрави, бъдете здрави !
Благодаря както винаги за разбиращия и хубав коментар, Лени! бъди здрава и ти!
Изтриване