Ето, че най-сетне и пролетта е тук! Време е само и времето да навакса с температурите, че стига сме се загащвали до ушите! Птичките запяха, цветята и дръвчетата разцъфтяха и ако има нещо, което да направи нещата още по-приказни, то е днешната ми рецепта за най-кремообразния и вкусен чийзкейк без печене, който съм яла и приготвила. По-недоверчивите от вас ще кажат: "Е, такива рецепти бол" и ще сбъркат, защото, както ми бе заръчано от читател - искахте такъв чийзкейк без наличието на почти задължителния навсякъде желатин и аз ви го давам!
Наистина няма място за сравнение за това колко по-нежен и въздушен е десертът без желатин и доказателство за това е пак мнението на уважаваното жури у дома (в лицето на майка ми, която не дава шестици току-така, камо ли за чийзкейк). Тя така и не разбираше какво хората харесват в този вид сладкиши, докато не и сервирах този. И именно защото е толкова специален, бих искала да го предоставя като рецепта в кампанията за Olympus, които бяха така добри да ми предоставят продуктите, а те не бяха никак малко, за което благодаря!
С тази рецепта ставам посланик на кампанията "Малката черна престилка" (трябваше да се снимам с нея, затова се изявявам насреща ви), с която марката иска да вдъхнови жените да изпитат удоволствието от приготвянето на домашна храна.
Аз заставам зад идеята с две ръце (с цедено кисело мляко в едната, който е любимият ми техен продукт).
Не веднъж съм казвала, че не обичам да правя реклами на неща, в които не вярвам, затова, когато ми предложиха да стана участник в кампанията, се усмихнах и си казах :
"Те да не би да знаят колко цедено кисело мляко имам в хладилника?" :)
И така, аз няма да се бавя повече, защото е едва началото на седмицата, и като такова наистина имаме нужда от вдъхновение - сладко и вкусно като този кадър!
Доверете ми се и ви обещавам сладкиш, който ще разтопи сетивата ви. Но ето и рецептата:
Необходими продукти:
2 ч.ч. млени бисквити
100 г разтопено масло
2 ч.ч. цедено кисело мляко 10% Olympus
200 г извара Olympus (може и крема сирене)
125 г краве масло
1/2 ч.ч. течна сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
За украса:
2 ч.ч. замразени боровинки и захар на вкус (може да се замени със сладко по избор)
бита сметана
Започвам като в блендер смилам бисквитите. Аз си премерих около две чаени чаши млени бисквити, но вие можете да сложите и малко повече, ако искате по-дебела коричка. Изсипвам ги във форма с махащи се страни с диаметър 24 см. Прибавям първоначално около 80 г от разтопеното масло. Омесвам хубаво и разпределям влажната бисквитена смес по дъното на формата, като притискам с ръка, за да се образува хубава коричка за десерта. В зависимост от вида на бисквитите може да поеме повече масло, затова го прибавете, ако е необходимо.
Прибирам формата в хладилника за да стегне "блатът" и се заемам с плънката. С миксер разбивам маслото, което е на стайна температура, и пудрата захар.
Маслото ще играе ролята на нашия стягащ елемент в рецептата и ще замести желатина. Прибавям след това цеденото кисело мляко и изварата / кремата сирене. А след това и предварително разбитата на пухкав сняг сметана. Тя ще придаде въздушност и обем на сместа. Аз използвам растителна сметана, тъй като е по-лека на вкус и бухва повече при разбиване. Можете да ползвате подсладена или не, в зависимост дали искате десертът да бъде по-сладък. Препоръчвам да е една нотка по-свеж, тъй като заливката е доста сладка и се балансират взаимно.
Разпределям крема върху стегналата вече кора и пъхам в хладилника, а още по-добре във фризера.
Тъй като имах замразени боровинки във фризера, реших да направя заливката на чийзкейка от такива плодове, но вие можете да ползвате сладко по избор, макар че боровинките са най-добрия избор според мен!
Аз сложих в касерола замразените боровинки и добавих захар на вкус (добавям я постепенно, като опитвам) и оставям сместа да покъкри, докато се посгъсти и водата изври.
Украсявам сладкиша с леко охладения топинг и още малко украса от бита сметана. Визията му може да не е пищна,
но вкусът на този десерт е наистина уникален и незабравим. Една по-различна рецепта за класически чийзкейк, която ви гарантира кремообразна текстура във всяка хапка.
И тъй като тук ползваме цедено кисело мляко като основен продукт,
определено може да се насладим на много по-свеж вкус!
Опитайте и вие!
Ако искате да продължа да ви предлагам такива страхотни рецепти и тази специално също ви е харесала, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята!
Бъдете здрави и добри,
всичко друго ще се нареди!
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук и моя инстаграм акаунт тук!
Благодаря ви, приятели!
Такааа... Това е любимото ми цедено кисело мляко и любимата ми почти същата рецепта! Ах!
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) Поздрави!
ИзтриванеАу, ау, ау, задавих се, докато гледах снимките! Грабвам едно голямо парче и никой да не ме търси :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Люси :)
Поздрави и благодаря, Ели :) Граби, граби!
ИзтриванеПоздравления за този сладкиш.Продуктите на Олимпус са попадение в десетката.Аз също много ги харесвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря много за думите, Пенка! Напълно споделям мнението ви! Поздрави сърдечни!
ИзтриванеАми да ти кажа честно не знам за коя категория да гласувам, защото ти трябва да грабнеш наградите във всички категории:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Таня! Ще се радвам да ме подкрепиш където и да е :) Поздрави!
ИзтриванеЛюси, ти си притежателка на голяма харизма, да знаеш!
ОтговорИзтриванеНаскоро научих за един чийзкейк, чиито крем е от маскарпоне и подсладено кондензирано мляко, много вкусно! Аз съм почитател на по-сладките чийзкейкове, и на мен печените не ми допадат особено. Поздрави!
Благодаря ти много за думите, Катя! Звучи много апетитно този вариант - ще го опитам и аз! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеАма голяма си красавица, Люси! А с този любим сладкиш и с тези качествени продукти, просто тази публикация ми легна на сърцето! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за комплиментите, Кате!Почерпи се с голямо парче :) Прегръдки и много пролетни поздрави!
ИзтриванеУ дома не сме любители на желатина и избягвам такива десерти и затова този чийзкейк ми е по сърце! Ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Люси!
Благодаря ти, Тили! Ще се радвам да го опитате и да ви хареса! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеако не Ви затруднявам мога ли да Ви помоля да опишете продуктите в грамове и милилитри, за да се ориентирам по-лесно?
Благодаря :)
Здравейте! Нямам везна и няма как да ги премеря, но за милилитрите мога да кажа, че моята мерителна чаша е от 200 мл. Поздрави!
ИзтриванеЧуден чийзкейк, Люси! Обожавам комбинацията с боровинки! Очарователна си в престилката!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бети! Много пролетни усмивки от мен!
ИзтриванеИ аз ще помоля за същото, 1 ч.ч. колко мл е.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Моята мярка е от 200 мл. Поздрави!
ИзтриванеВсеки път когато вляза в блога Ви /а то е много, много често/изпитвам неудържимо желание да опитам всяка рецепта.Толкова увлекателно обяснено,прекрасно онагледено.Красота ,финес ,изкушение.Ти си едно сладко предизвикателство и за млади и стари домакини.Ще продължавам да ти се радвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за милите думи! Няма по-голяма награда за мен от това, да знам, че карам някой да се чувства уютно, вдъхновен и доста гладен тук! Изпращам най-топли поздрави!
ИзтриванеПред кремест чийз се разтапям тотално,Люси,удивителен е,много апетитно парченце!Щастливи пролетни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Роси! Грабвай парче тогава, мила - почерпи се! Усмивки!
ИзтриванеСтрахотна рецепта! И макар тук още да се загащваме до ушите (днес валя сняг за пореден ден), много ми се иска да дойде пролетта и ми се дохапва този прекрасен чийзкейк. Аз да ти кажа никога не съм правила чийзкейк с желатин, и въобще не използвам много този продукт, защото не ми допада. Така че съм с две ръце за това ти предложение!
ОтговорИзтриванеА и много ти отива тази малка черна рокля...а, престилка исках да кажа... :)
Благодаря ти, Алексче :) Сняг, не сняг, предпочитам и аз сега да съм в любимия ми Стокхолм, пък ще ти донеса и парче от този чийзкейк. Ще се радвам да ти хареса :) Усмивки и прегръдки, мила!
ИзтриванеКолко е сметаната в мл.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,100 мл за самия чийзкейк и още толкова или малко по-малко от същото количество за украса.
ИзтриванеЛюска, абе ти си идеалното рекламно лице - позитивна, сладкодумна, оригинална, ефектна!
ОтговорИзтриванеЧийзкейка ти е умопомрачителен, ще го направя непременно, ах, как ме зарибяваш девойчееееее!
Благодаря ти, Веселка! Това ми е работата - да зарибявам :) Прегръдки, мила!
ИзтриванеЗабравих да вметна, че Олимпус си заслужават рекламата!
ОтговорИзтриванеТака е!
Изтриванеuau ligavnik trjabva da si vzema .strahotno e i mnogo iskam da go probvam no tova cedeno mljako nego namiram dali moje da se zameni s drugo ne6to
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Станка! Може да се замени с много неща като маскарпоне или кварк, но според мен уникалността на този сладкиш идва точно от цеденото кисело мляко и си струва да се направи по рецепта. Поздрави!
ИзтриванеФенка съм на всички видове чийзкейк,за това и харесах този.Единственото,което ме притеснява в него е използването на готово цедено кисело мляко,към което имам предубеждения,защото не съм сигурна какви са "подобрителите" в него.Бих го направила,но с цедено в къщи мляко.
ОтговорИзтриванеЩе стане добре и с домашно цедено мляко :) Поздрави!
ИзтриванеЛюси,този ефирен сладкиш вече е готов, харесан, любим и изяден ...Наистина има една по-лека текстура.Благодаря за поредната приятна рецепта! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря оставените отзив, Елица! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеИ от нас едно голямо Браво!Поздравления и от гръцките ми приятели,които едва го поделиха.Позволих си вместо извара/която не обичаме/,да сложа ΑΝΘΟΤYΡΟ/нещо между извара и крема сирене/и меко безсолно сирене "ОΛΥΜΠΟΣ".И разбира се кисело мляко 10% "ΟΛΥΜΠΟΣ".Поздрави и пожелания,да сбъдвате мечтите си от Ксанти/Ξανθη/.
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за милите думи и отзиви! Бъдете здрави!
ИзтриванеМного вкусен и лесен чийзкейк!Като човек,който не обича този вид сладкиши заради наличието на желатин,в момента в който видях рецептата реших да я ипробвам.На всички в къщи много ни хареса,но го направих със сладко от боровинки,следващия път ще пробвам с друг вид сладко.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за оставените отзив, Лина! Много се радвам, че ви е харесал! Поздрави!
ИзтриванеКакви бисквити, използвате?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! използвам различни видове бисквити. Тук бяха някаква вариация на обикновени, но на по-малки на големина. Поздрави!
ИзтриванеВиновнице и прекраснице ... това е най-прекрасният сладкиш, които съм правила. Толкова е лек, свеж ... Страхотен и понеже не откривам боровинки за 2-ри път го правя с ягоди. Става прекрасен ... смятам и занапред да продължавам да го правя, страхотен е , благодаря, че те има с твоите прекрасни идеи! Пращам ти линк със снимка на чийзкейка, които сътворих днес. Настоявам да си вземеш парче и да опиташ и от моя. http://prikachi.com/images.php?images/470/8778470W.jpg
ОтговорИзтриванеВиновна съм, признавам си! Много се радвам,че и друг обича идеята за наистина много лек и въздушен чийзкейк, без желираната текстура. Снимката ти е превъзходна! Бих искала да я споделя и на страницата ми във фейсбук, но ще се радвам да ми оставиш твоите имена, за да кажа на кой е това вкусно творение :) Поздрави от все сърце!
ИзтриванеРазбира се, веднага казвам имена без бой даже - Радостина Герчева. Поздрави прекрасна, продължавай да твориш такива вкусотии най-вече да ги споделяш с нас. Изпращам ти целувки и любов.
ИзтриванеЗдравей, Люси и поздравления за прекрасните рецепти :) Интересува ме, тъй като до сега не съм пробвала чийз кейка да го направя с извара, дали се получава същия резултат както с крема сиренето?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен! Аз лично смятам, че конкретната извара е идеална за целта, но не бих рискувала с всяка марка. Тази е толкова фина, че определено се получава като с крема сирене, но не толкова тежко. Опитай :)
ИзтриванеНа мен ми харесва идеята ще пробвам дано се получи
ОтговорИзтриванеЗдравей, Люси. Тъкмо си търсех рецепта за чийзкейк, в която няма желатин. И съм във възторг, че точно твоя такава намерих. :)
ОтговорИзтриванеИмам само два малки въпроса - Дали може да се добави около 1 лъжица лимонов сок (прясно изстискан) към плънката или това ще промени прекалено много вкуса? Как мислиш?
И второто - Усеща ли се маслото в крема при хапване?
Иначе, не пречи да го чуеш още веднъж - страхотна си, продължавай в същия екстремно вкусен дух!
Иван
Привет, Ванка и балагодаря за думите :) Отговорям напарво - няма пробелм да сложш лимонов сок, ще бъде добре, ако искаш да има още по-свеж вкус, макар от цеденото мляко да има този леко кисел вкус, но зависи и кое мляко избереш. Шо се касае за маслото - не се усеща никак, но ева ли трябва да споменвам, че трява да е хубаво и прясно масло :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеИзключително много благодаря за споделянето на тази рецепта! Правих 2 пъти чийзкейка и се получи просто страхотно, чак се чудя как съм успяла да направя нещо толкова вкусно! Много се хареса на всички почерпени и искат още! Благодаря :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам :) Поздрави от сърце!
ИзтриванеНаправих го днес,страхотен е.Благодаря за поднесената по този начин рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз за оставените отзиви! Поздрави!
ИзтриванеРецептата е чудесна. Правих я преди няколко дни за рождения си ден. Вместо боровинки отгоре сложих сладко от вишни, което направих на момента.
ОтговорИзтриванеЗвучи чудесно :) Много се радвам, че ви е харесал! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеТова е рецептата,която приготвих два дни подред.Уникално вкусен.Един не стига
ОтговорИзтриванеСъгласна съм :) Радвам се, че и на Вас ви е харесала! Поздрави сърдечни!
Изтриванеискам да го направя сега ,но нямам сметана,а е горещо и не ми се излиза,ще се получили а
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен :) Мисля, че ще се получи, но не смятам, че ще е така вкусно :)
ИзтриванеИскам да го направя, но незнам каква сметана да използвам... вие каква използвахте?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Марина! Не бях на линия няколко дни, затова ти отговарям при първа възможност- аз ползвах растителна сметана на мегле, но ти може да ползваш и друга по желание. Поздрави :)
ИзтриванеЗдравей, Люси! Разкошен кулинарен блог, разкошни рецепти! Често влизам с най-голямо удоволствие разглеждам и понякога си "открадвам" рецепта. Където и да е публикувам винаги накрая изписвам и източник "Lussi`s...." Но да си призная понякога се отказавм да приготвя каквото и да било оттук, много ме затрудняват твоите чаши, не може ли да се посочва грамаж. Например, тези бисквити, ако са в чаши и ако чашата ти е 200 г излизат, че трябва да са 400 г бисквити не са ли много на 100 г масло? Нещо не ми е ясно, а тортата толкова много ми хареса, че искам да я приготвя, но със замразени горски плодове, само това ще е промяната, но не мисля , че ще е грешка, напротив.
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав! Мария
Здравей, Мария :) Отговоарям ти малко късничко, но бяха в почивка и сега съм вече на линия. Аз ползвам за мярка чаша от 200 мл по принцип, като ако е различна от тази, го посочвам в описанието. Нямам винаги везна под ръка и повечето хора са така у дома, затова ми е по-удобно да ги давам в чаши, но когато мога ги посочвам и като грамаж. Понякога си зависи и от биквитите - колко са меки, затова ако сметнеш, че сместа ти е малко суха, винаги може да добавиш малко повече масло. При мен в случая тези мерки, които съм посочила бяха идеални :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеPървият ми и най-сполочлив чийзкек, все ме беше страх от желатина, но се получи чудесия. Чудесна рецепта, а вкусът божествен. Благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за прекрасния коментар :) Поздрави от сърце!
ИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта.Резултатът е наслада за сетивата!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за оставените отзиви! :)
ИзтриванеПодравления за страхотната и точна рецепта. Навправих я и се получи уникален чийзкейк. Моят със заливка от малини. Благодарности!
ОтговорИзтриванеМного благодаря за споделените отзиви тук, Анонимен :) Заливка от малини звучи просто чудесно! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЗдравейте. Аз съм в чужбина и при нас няма продукти олимпус.
ОтговорИзтриванеС какво друго мога да ги заменя?
Благодаря предварително :)
Здравей, Анонимен :) Може да замениш изварата с крема сирене или рикота, а цеденото кисело мляко го има във всички страни, в които съм била, просто грабни други марки под ръка :) Поздрави!
Изтриванестрахотна торта,ще я пробвам.поздрави
ОтговорИзтриванеБлагодаря ;) Ще се радвам да ти хареса :)
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванерецептата е уникална. Правя я за трети път и нищо не остава!
Поздравления Люси
Благодаря ти, Силве :) И у дома е така с тази рецепта! Поздрави и усмивки!
ИзтриванеТази Люси е ненадмината... Гледам рецептата с веган кюфтенцата от леща и ха да се захващам с тях,и погледа ми попада на чийзкейка .Отварям и него и се започва едно слюнеотделяне,тече ли ,тече...В долни ъгъл на страницата ме подканва да отворя страничка с млечно хлебче с масло...И така се почва един кръговрат и слюнчене. Кое да избера ,като едното вика другото ? Не се трае Люси ,стягам куфара и се телепортирам у вас
ОтговорИзтриванеМеги, така е...попаднала си в моя затлъстяващ капан :) Колко хора съм уловила само и се радвам, че си сред тях. Но знаеш ли, всяка рецепта на която си се спряла е хубава, така че радвай се на живота и си хапвай. Пък и като готви човек, после хапва по-малко :) Инак, добре си ми дошла и на гости!:)
ИзтриванеТечна сметана за разбиване и готварската сметана едно и също ли е?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен. С малко закъснение отговарям, тъй като бях в отпуска. Не е едно и също. Има готварската сметана, която е неподсладена и може да готвиш с нея, но може и да я разбиеш на крем. Има и сметана, която е готврска, но е само в течно състояние и не може да се разбива. Просто прочети на етикета дали е такава, която може да се разбие. Ако е такава, било то и неподсладена, винаги може да я подсладиш със захар :) поздрави и усмивки!
ИзтриванеКаква е разликата между бита сметана и течна сметана за разбиване?
ОтговорИзтриванеНяма разлика ;) Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте, много благодаря за рецептата, тъй като я приготвих за Гергьовден, а именника искаше шоколадова торта я модифицирах, като разтопих 200гр. готварски шоколад с 60% какао и вместо със сладко отгоре я покреш с шоколадов ганаш и окраса от карамелчета.
ОтговорИзтриванеЗвучи чудесно! Браво за интерпретацията и поздрави на всичкипразнуващи! :)
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеако правилно разбирам в плънката има 125 гр. масло, нали така?
Отделно е това, което прибавяме към смлените бисквити.
Също така да питам дали би било добре да добавя малко настърган лимон в кремообразната смес?
Здравей, Анонимен. Да така е, имаме меко масло за плънката и разтопено за бискивитите. И да, лимонова кора ще бъде добра щипка свежест, която може да добавите. Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванене съм пробвал досега с нещо друго освен крема сирене и не съм много уверен за изварата. Вкуса много ли се променя? Не знам кое би било по-добре да използвам.
Здравей, Анонимен. Препоръчвам конкретната извара тъй като е много фина и наистина е идеална за десерти. В Лидл също продават една извара за десерти, но не знам дали е целогодишно. Лично аз не бих заменила тези две марки с обикновена извара, тъй като тя вече има онзи конкретен вкус, койтов и опасява. Кремата сирене винаги е добър вариант, но и тази марка ( и вид) извара не е за подценяване.
ИзтриванеБлагодаря за бързия отговор! Успяхте да ми вдъхнете кураж за изварата и мисля да пробвам. Само време ми остава да намеря.
ИзтриванеЧийзкейкът стана уникално вкусен!!! Много благодаря за рецептата, лесна и с достъпни продукти.. Вече е един от любимите десерти вкъщи!
ОтговорИзтриванеМного благодаря за оставените отзиви, Непознат! Поздрави от все сърце! :)
ИзтриванеЗдравей Люси! Чийзкейка изглежда превъзходен и реших да го приготвя, но имам един въпрос: Сладкото от замразени боровинки как точно се приготвя? Само със захар? Вода не се ли слага? И колко време къкри?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Здравей, Анонимен. Не слагам вода тъй като ползвам замразени боровинки и те вече имат малко лед по тях. Аз опитвам сладкото постоянно и когато поизври водата, боровинките омекнат ( времето ще е различно, от големина и сорт и т.н), но за около 10 минути всичко е готово кажи-речи. Поздрави :)
ИзтриванеЗдравейте! Тъй като смятам да направя рецептата в близките дни, при използване на крема сирене вместо извара, необходимо ли е то да бъде предварително обезсолявано или не, и марката има ли значение, т.е. би ли се получило с всяко крема сирене? :-) И другият ми въпрос е относно цеденото кисело мляко- ако се сложи цедено кисело мляко с по-висок процент на масленост, това в каква насока би променило текстурата на пълнежа- ще стане по-гъст и "твърд" или няма да има чак такова значение? Благодаря предварително! :-)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен! Извинявам се за малко късния отговор, но имаше доста натрупани коментари през отпуската и успявам да отговоря по етапно. Крема сирене ползвам с марката на Кауфланд в кутийките, не пакетчетата, но мисля, че ще се получи с всякакво, стига да ви допада вкуса му. Цеденото мляко по същия начин. Важното е да не е воднисто, а стабилно като текстура, за да може да държи цялата смес, останалото е въпрос на вкус. Поздрави!
ИзтриванеДали може крема сиренето да се замени с рикота? :)
ОтговорИзтриванеДа, Светле, може, но е хубаво да я отцедите леко :)
ИзтриванеПохвала за теб, Люси - с известно закъснение.
ОтговорИзтриванеЗа първи път направих този кейк за Нова година 2017. Оттогава до утре (в момента пак го приготвям) е станал повод за стотици облизани пръсти...и няколко тави 😉. Гарантирано!
Благодаря ти, Слънчице :) Много се радвам и благодаря, че ми писа. Така и аз ставам част от цялата радост. Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЗдравейте, току що направих чийзкейк с вашата рецепта, надявам се приятеля ми да я хареса, понеже и луд по сладките изкушения, попадна ми рецептата, и ако трябва да съм честна ме вдъхновила снимките. Поздрави :)
ОтговорИзтриванеПредполагам е същия коментатор от по-горе, но за всеки случай пак ще благодаря и ще кажа - надявам се да бъдеш нацелувана хубаво за труда си . Поздрави и усмивки!
ИзтриванеХа-ха в един и същ момент, но наистина от различни фенове 😁. Малко странно и доста приятно същевременно.
ИзтриванеЕдно е сигурно - приятелят на Unknown ще е поредният, облизал пръсти 😘
Благодаря, че ми писа :) И аз се усмихнах днес като го прочетох :) Надявам се всичко се е харесало. Поздрави сърдечни!
ИзтриванеЗдравейте, ако вместо цедено мляко се използва заквасена сметана ще стане ли пак стегнат крем, благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен Мисля, че няма да има проблем и да е със заквасена сметана,но не трябва да я разбиваш с миксер и да я бъркаш много, само на ръка, тъй като се втечнява. Поздрави и усмивки!
ИзтриванеЗдравей, Люси. Искам да попитам - за форма с диаметър 10 см. на половина ли да намаля грамажа на съставките? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Анонимен. Да, даже може и една трета да стигне за толкава малка форма :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеПоредното изкушение �� Признавам си толкова уникално вкусно изглежда и рецептата е толкова лесно поднесена, че ме накара снощи в 23ч да се заловя да правя чийзкеик за първи път в живота си.Винаги съм смятала, че аз чийзкеик никога няма да се заловя да правя поради всички сложни рецепти на които съм попадала.Адмирации за това, което правите. Следя Ви с интерес и не за първи път правя ваша рецепта, а резултатите са страхотни.
ОтговорИзтриванеКак съм пропуснала този отзив?! Много благодаря за думите! Много ме зарадвахте и ще се радвам и друг път да споделят впечатленията си! Поздрави най-сърдечни!
ИзтриванеЗдравей, Люси. Възхищавам се на всичко което правиш! Днес приготвих този чийзкейк,на вкус е уникален,но като го държа в хладилника крема се разтича/ разпада,а във фризера блата става на камък. Дали аз нещо съм объркала или си е така?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Тери, определено има нещо дето не е като хората... Този чийзкейк се държи стабилно в хладилник и не се разпада. Някои от компонентите не много качествен или има нещо друго. Многократно правена рецепта и се е доказала като успешна, но няма как с твърдо масло, твърдо цедено мляко и твърда извара изведнъж да тръгне да се разпада в хладилника..нямам идея за съжаление, но ме дръж в течение, ако имаш някакви идеи и да помагам другия път :) Поздрави и усмивки!
ИзтриванеБлагодаря,Люси! Сега като се замисля,може да е от млякото,защото не намерих ,,Олимпус,, и взех някакво от млекарницата.Другото е,че не използвах извара,а крема сирене,но нали може.Важното е,че на вкус се получи страхотен :) Скоро пак ще го пробвам.
ИзтриванеЩеше да е много добре да напишете и как се разбива тази сметана, защото вече 15 минути бъркам една и нищо не става. Честно казано, толкова се ядосах, че ми мина желанието да го направя. За мен статията е подвеждаща, защото те кара да започнеш, но не ти дава всичката информация, която е нужна за крайния резултат.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Теодора. Тази рецепта не случайно е в топ 10 рецепти - точно защото е изпитана и одобрена от изключително много хора. Никой не обича несполуките, но не търсете проблема в рецептата в случая. ;)
ИзтриванеАко е животинска сметана, а не растителна, наистина разбиването е проблем ако няма фиксатор за сметана. Това го научих докато бях на гости в Германия, където и аз почти щях да счупя един миксер от разбиване на животинска сметана, там растителната сметана почти не се ползва. Но ако разбивате растителна сметана от рода на Хопла или Мегле няма проблем с разбиването.
ИзтриванеДа, ако е животинска е хубаво да има, но в България се ползва предимно растителна сметана, тъй като животинската е по-скъпа, по-трудно се намира и е по-нетрайна.
ИзтриванеАко вместо цедено кисело мляко се ползва заквасена сметана и вместо крем сирене - сирене Маскарпоне, не е необходимо в плънката да се слага масло. Тези два продукта дават хубава пухкава твърда смес за нанасяне върху блата. За по-голяма стабилност може да се прибави и 100 мл разбита растителна сладкарска сметана.
ОтговорИзтриванеДа, хубавото е, че тази рецепта дава много възможност за експериментиране :)
Изтриване