четвъртък, 24 март 2022 г.

Фалшива вита баница със сирене и кашкавал /Fake rolled banitsa with cheese

 

Една любима рецепта ви представям днес защото е по-мързелива от създателя на японското знаме и аз уважавам това. Времето за готвене става все по-кът, като продуктите в магазините и такива икономични рецепти, които може да похапнем на крак по всяко време са точно това, от което имаме нужда. Е, вярно не е диетична, но предвид ставащото по света, малко излишни мазнинки няма да са ни излишни за в бъдеще!

  И така, у дома зауха на топъл хляб, ама не е баница, а фалшива такава. На практика са си милинки, но се идентифицират като баница и е желателно да уважим решенето им да я наричаме така. Та, тази вкусотия се прави от едно бързо тестенце, и оформено като баничка без никакво точене и навиване. Убедена съм, че ще ви хареса, като направих и ВИДЕО за целта, което в момента може да видите в Инстаграма ми, а после ще го кача и тук. 

Но да не се бавим повече, ето и рецептата:

Необходими продукти:

1 пак суха мая (7г)
1 яйце
100 мл олио
250 мл затоплено прясно мляко
1 ч.л. захар
1 с,л. сол

Още:
150 г сирене
100 г кашкавал
1 жълтък + вода
олио


Затопляме леко млякото, пресяваме брашното и си приготвяме всички продукти за тестото. От тях слагаме две трети от брашното в купа и правим кладенче. Прибавяме захарта и маята, хладкото прясно мляко, яйцето и олиото. Замесваме тесто, като прибавяме от останалото ни брашно и сол, докато получим меко, почти нелепнещо тесто. Слагаме го да втаса за около час на топло, покрито с кърпа.


Когато тестото е готово, намазваме ръцете си с олио и го разстиламе в тавичка. С ръце оформяне улеи в тестото под формата на концентрични кръгове и намазваме цялото тесто с размит с вода жълтък.
В същите улеи разпределяме от рендосания кашкавал и сирене.


Оставяме тестото на топло още 10 минути и пъхаме да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.


Такъв аромат не може да се опише, трябва да го усетите сами. 


"Баничката" е нечовешки вкусна и определено ще захвърли всичките ви диети на вятъра, но пък ви обещавам, поне за миг няма да ви пука и ще си спомните защо животът е толкова хубаво нещо! Нямаме ли всички нужда от това?!


Милинки, попарник, тутманик, баница - каквото искате му казвайте, но "Чудно" ще е най-често срещаното име :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!





2 коментара:

  1. Люси,
    моята баба правеше подобно нещо, но то се прави както милинките.Отгоре се залива с подсирено с мая за сирене прясно сурово мляко.Самите милинки преди да се залеят със заливката се ръсят със сирене.Прекрасна е твоята фалшива баница без кори.Изглежда прекрасно и е много вкусна, сигурна съм ! Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от все сърце, Лени :) Подобно и на теб!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...