петък, 30 май 2014 г.

Metal Kitchen: DOWN - Ghost Along The Mississippi Mud Cake Recipe


Ето, че успях този месец да вмъкна и запланувания отдавна пост в Метъл кухня / Metal Kitchen, посветен на една от любимите ми групи - Down. "Синдромът на Down" ме тресе вече месец и половина, тъй като нервната ми система надушваше излизането на новото EP на групата, та затова и трябваше да си взимам музикалното лекарство редовно преди този заветен ден. Ето че Down IV – Part Two вече е факт, а ние вече можем да се насладим и на първото видео към песента: We knew him well!



Както и друг път ще обърна повече внимание на личното ми отношение към музиката им, отколкото на био-, диско- и сцено-графията на групата: Всичко започна няколко години назад.....


Имах щастието да ги гледам на живо през вече изглеждащата далечна 2008 година, която уж беше вчера (а тогава използвах крем за лице, който не беше срещу бръчки). Тогава подгряваха Metallica, но без да омаловажавам величието на групата, за мен Down бяха по-готината част от концерта. И няма как...гласът на Фил Анселмо ми е толкова любим, че с удоволствие ще му позволя да ми озвучава съобщенията за неплатени сметки от мобилни оператори. 


Голяма слабост ми е, и колкото и да е велик за някои, толкова е мразен от други. Но както самият Фил казва - много лесно е да кажеш какво мразиш в този или онзи човек, по-трудно е да можеш да кажеш нещо хубаво за всеки човек. А бе не е точен цитатът, но смисълът е ясен. Вярно, че за някои самият Фил не е пример за безгрешност и морал, но затова пък човекът сам си прави признание в една от любимите ми Learn from my Mistakes.



И преди да си кажете "еееее, ти се оля да говориш за Фил", не мога да го избегна, защото той си е сърцето на тази група. Разбира се да говорим за него и да не споменем Pantera, е все едно да говорим за Веселин Маринов и да не се поизпотим.
 

Pantera ще получат своя mighty пост в тази рубрика - веднага след като завърша малкото резюме (което е на чернова) с петстотин милиона причини защо обичам Pantera. Все още не мога да се наканя да пиша постове за най-любимите си групи, може би защото седна ли, не си представям да стана от компютъра за дълго, дъъълго,  дъъъъълго време. Толкова дълго, че има вероятност да ми поникне брада, но както забелязваме напоследък, това далеч няма да попречи на развитието на кариерата ми :)

Драмата за разпадането на Pantera не е малка и до ден днешен предизвиква спорове в метъл форумите между хората, които следят взаимоотношенията в групите като заемане на позиция в защита на "нашето чедо" срещу "твоя изрод" в дълъг и изтощителен развод. 
И като във всеки такъв процес, има много хвърляне на кал, доста от която се залепи за Фил, спечелил си репутацията на арогантен, егоистичен и т.н. 
Но за мен той е велик и който иска да каже, че е задник, ще му кажа само....


Говорейки за кал, тактически преминаваме към вдъхновението за днешния сладкиш. Една от най-яките песни в албума - Ghost Along The Mississippi, се залепи за известната южняшка рецепта за Mississippi Mud Cakе и така се роди днешното хранително изчадие. Избрах рецептата, характерна за Ню Орлеанс, защото моят човек е родом от там :)

 Ghost Along The Mississippi
 In the morning, it takes me quite a while to clear my head
And as the day moves on, I find it hard to smile at something said
So I took control, priority number one, and that's me
Then I cut the dragon's head off, and put away my gun, so let it be
So let it be

I'm dying prematurely, I'm wasting my life for sure
I'm trying to kill what's happening to me
A ghost along the Mississippi

I never thought before, a life could be so strange, but it is
And I guess my one a day, became ten or twelve or more, and more
But I've got a gift, it's something called my friends or love
With them and I combined, I'll beat an early end, it's been done before

No time of passing away, of losing just one more day
I'm trying to kill what's happening to me
A ghost along the Mississippi

Can't happen to me
Won't do it to me
Can't happen to me
Won't do it to me
Can't happen to me
Won't do it to me

Destroying what's got ahold of me
No more the ghost of Mississippi



 I used to listen to this song once a day... but I guess my once-a-day became 10 or 12 or more. :) 



И такаааа.......така се разкуфях, че забравих, че трябва да си довърша поста. До къде бях стигнала... А, да. Тортата! Рецептата за нея можете да намерите тук. И този път заложих на рисуване на логото, понеже явно се смятам за голяма работа и само се фукам с това. Отново използвах ядлива гел боя и фондан за основа.

                  

Ето и самата рецепта:
2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. какао
250 гр масло
4 яйца
1 ч.ч. натрошени орехи
1 ванилия ( и уиски :) )

Аз приготвих половината доза от сместа, тъй като ми се стори доста. Пекох в квадратна форма с размери 26 см. Започваме като разбъркваме всички съставки в купа.

                                                 
Добавих орехите, като в оригиналната рецепта са орехи пекан, но в моя град не намерих и заместих с обикновени орехи.


Добавих малко уиски на вкус :)


И хайде всичко в тавичката. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса.


Накрая поръсваме с малко маршмелоу бонбони и разтопен шоколад :) 

                    

И въпреки, че знам, че Фил си пада по италианска храна, едва ли ще откаже едно парче от вкусна южняшка торта.

Какво ще кажеш Фил?



Тази торта върви чудесно с още няколко песни на Down, които са специално за тези, които (и аз не знам как, но) не са чували за тях преди и по някакви неведоми пътища още не са слушали техни песни, за което им прощавам ( от части :) )  :

Stone The Crow


Down - Where I'm going


Beautifully Depressed





10 коментара:

  1. Ще започна от това, че рисуваш прекрасно! После ще кажа, че тортата е прекрасна! И сега ще кажа, че така ми се прияде от нея... Браво, Люси! :)
    А за орехите пекан... В Англия ги опитах и смело мога да кажа, че не са нищо особено и вероятно са така модерни, защото нямат от нашите. ;) Мисля, че само си спечелила, когато си използвала нашенски. ;) И още нещо... Заблудих се и помислих отгоре кръгличките бонбонки за лешници...
    Поздрави, Люси, и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти Гери, благодаря ти за комплимента и въобще за включването! Надявам се, че си "рискувала" и си си пуснала някоя от песните. Ако не си, ти препоръчвам да си пуснеш "Where I`m going", като за начало :) Приятна вечер и на теб!

      Изтриване
  2. :) Ти си мое любимо гениално умниче! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, това се казва истински фен, страхотна публикация, харесват ми тези твои музикални сладкиши. Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Капка Добрева30 юни 2014 г. в 15:34

    Люси страхотно си се справила, а и песните ми допадът тъй като съм луда фенка на група W.A.S.P.. Послушах си малко от твоята група и ми дойде вдъхновението да опитам да направя тази южняшка вкусна торта. Продължавай да ни радваш както със рецепти така и със готина музика.ЕЕЕЕЕЕЕЕХ ДОБРЕ , ЧЕ СА ОСТАНАЛИ ХОРА ДА СЛУШАТ ТАКАВА МУЗИКА , ЧЕ НЕЗНАМ КАКВО ЩЯХМЕ ДА ПРАВИМ С ТИЯ ЧАЛГИ ДОКЪДЕ ЩЕ Я ДОКАРАМЕ НЕЗНАМ...............

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Капка, много ти благодаря за милия коментар! Радвам се, че освен рецептата, ти е харесала и музиката! Силни прегръдки - всеки който слуша такава музика, считам за приятел!

      Изтриване
  5. Мисля, че е крайно време да видим и сладкиш, посветен на Pantera.Все пак Pantera si e Pantera и едни от най-силните години на батко Фил са там, така че...стегни се, момиче! :)
    П.С. Не казвам нищо за сладкиша ,,Down", защото се подразбира, че е страхотен, както другите ти вкусотии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Първо благодаря за думите :), и второ - нямам оправдание. Направила съм един лист с готви идеи за рецепти и постове на любими групи и си отлежава в тефтера като хубаво уиски, но така и не намирам възможност да продължа рубриката. Може би защото за разлика от другите постове, тук наистина като почна и не мога да се спра да пиша и искам да кажа толкова по-различни неща. Надявам се скоро, с по-дългия ден, да ми остане повече време да работя и по тази рубрика, където Pantera ще бъдат почетени с нещо брутално вкусно! Благодаря ти, че писа и (кораво)сърдечни поздрави :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...