четвъртък, 22 май 2014 г.

Бързи чийзкейк пайове с череши / Easy Cheese pies with cherries


Днес искам да ви споделя една много бърза, лесна и чудесна интерпретация на чийзкейк пай с череши. На пръв поглед не е нещо кой знае какво, но вкусът е прекрасен и е една от рецептите, които приготвям винаги в сезона на черешите.


Неведнъж съм споменавала, че у дома сиренето се консумира (от Митко) в промишлени количества, под всякакви форми и рано или късно този вид пайове щяха да се случат. Неговата реакция към сиренето най-точно мога да представя като ето такава:


 ...затова и често ми се налага да го включвам в рецептите :) И макар това да са десертни чийз пайове, тук използвам обикновено краве сирене. Не се спирам на много солено като вкус, но все пак смятам, че комбинацията на хубавото българско сирене с пресен плодов сос от череши е неустоима както за моето семейство, така и, надявам се, за някои от вас.



Като цяло рецептата е интерпретация на този толкова любим и популярен в блога ми десерт за Черешов пай от Туйн Пийкс.
Тъй като можете да погледнете директно от линка необходимите продукти и начин на изпълнение на рецептата, ще опиша само процеса за приготвянето на пайовете.

Забъркваме тестото за кората от рецептата, както и половината като количество от сместа за пълнежа. Може да направите и само една трета, ако не искате да имате много от "соса" за покриване на пайовете.

Тук ще ви трябва и около половин килограм краве сирене, което трябва да нарежете на филийки.

Обличаме всяка филийка със замесеното от нас тесто по горепосочената рецепта, като преди това го разточваме на тънък лист.

В зависимост от дебелината на разточване и големината на сиренето за пълнеж може да излязат различно количество пайове, затова е важно да ги направите според вкуса си. Не се притеснявайте - няма как да сбъркате :)

Готовите пайове печем до зачервяване на кората в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Готовите мини пайове сервираме заляти с част от черешовия сос.



Ако си падате по комбинацията на сладко със солено, този десерт е точно за вас. И макар да не можах да ги снимам както обикновено в старателно аранжирана среда, мога само да ви кажа, че това е само доказателство колко бързо изчезват. Самата аз нямам търпение да си ги хапна още топли, топли :)



13 коментара:

  1. Брей, че интересно, винаги ме изумяваш с идеи! Прекрасно! Поздрави и прекрасен утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Павлинке! Слънчев ден ти желая!

      Изтриване
  2. Комбинацията сладко-солено ми е любима! Страхотен сладкиш с много вкус и аромат! Много ми допада използването на обикновено краве сирене.
    Великолепни снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила Тили :) Аз също смятам, че комбинацията е много хубава и трябва да се опита :) Усмихнати почивни дни ти желая!

      Изтриване
  3. Люси,ама рано сутрин започнах да слюнкоотделям активно, бива ли така? Много, ама много ми хареса идеята и ще я направя със сигурност. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Танче! Да споделиш после впечатленията си :) Прекрасни почивни дни ти желая!

      Изтриване
  4. Обожавам чийзкейк, пайове и череши, а 3 в 1 си представям, че е страхотия някаква! Много блазнещи снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Зори! Надявам се да ти се усладят, ако решиш да ги приготвиш! Сърдечни поздрави мила!

      Изтриване
  5. Много,много ми харесва и на вид,и на вкус и като състав,Люси!Особено соса пленява окото от раз!Хубав уикенд,мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Ах, как обичам черешки и отдавна съм се наточила на една рецепта за черешов пай...обожавам просто такива неща! Аз също съм по сирената и във всякакъв вид ги консумирам. Даже точно вчера хапнах първата за сезона диня със сиренце - прекаснотия :))
    Прекрасна идея, изпълнение и снимки! Браво на теб! Грабвам си едното пайче, ако има останало и ще хрупам с усмивка. :) Честит празник и усмихнат уикенд ти желая!
    П.с. Извинявай пак за дългия коментар, много се разприказвам като съм ти на гости...:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алекс, много се радвам, че ти харесва тази импровизация. Щом си по сирената, съм сигурна че ще ти се хареса :) А пък аз обичам дълги коментари, затова и никакви извинения занапред! :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  7. Нова серия неустоими предложения, Люси, но черешите са приказни -
    обожавам този плод, а рецептата и снимките ти са страхотни!
    Поздравления за теб, хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дианче! Желая ти и на теб една прекрасна и слънчева седмица!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...