понеделник, 12 май 2014 г.

Пикантна китайска салата / Spicy Chinese Salad Recipe



Днес реших да ви споделя една супер лесна и много, ама много любима рецепта. И тя, както и царевицата със сметана, са от този тип рецепти, които приготвям много набързо за мезе или предястие, когато ми дойдат неочаквано гости.  Винаги остават приятно изненадани, защото много от тях не очакват да се влюбят толкова много във вкуса им. Ако не ми вярвате, опитайте рецептата още днес и споделете мнение. Няма да ви отнеме повече от пет минути за приготвянето й, но има вероятност да си спретнете още няколко порции след това :)

Ето какво ви е необходимо за една порция:
1/4 глава зеле
1 морков
1/2 краставица
(чушки по желание)
1/2 глава бял лук
ябълков оцет
олио
сол
лют пипер на люспи

Нарежете зелето на средни по големина ленти. Лукът също се реже на по-едри парчета.

 

Морковите и краставиците правя на тънки ленти с помощта на тази джиджавка, която си купих наскоро и се оказа много полезна :) :

    

В тиган с малко мазнина хвърляме зеленчуците, без краставицата. Разбъркваме и пържим една-две минути, като добавяме няколко капки ябълков оцет. Зеленчуците трябва да останат свежи и хрупкави, но леко затоплени.


Добавяме сол и лют пипер на вкус, както и краставицата. Разбъркваме всичко още няколко пъти и махаме от огъня. Сервираме самостоятелно или като гарнитура. Можете да поръсите със сусам.



Опитайте, няма да съжалявате! Гарантирам!


3 коментара:

  1. Трябва ти само един енергичен совиньон блан :-)

    ОтговорИзтриване
  2. А това е само за мен, падам си по интересните вкусове, лук и зеле съм комбинирала харесва мита значи и това ще ми хареса! Прегръдка, Люс!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...