Ново!>>>Последвай ме в ТИКТОК тук!
Kак готвите през лятото? Обикновено тогава не ни мъчи голям апетит, особено по жегите, но и висенето край котлоните не е най-любимата част от деня. Забелязала съм, че въпреки това през лятото по-често готвя всеки ден, отколкото да има "за дояждане". Месо, салaта и картофи като че ли е най-любимата ни комбинация, и само се въртят видовете такива. Днeс ви предлагам една чудесна рецепта за бързи крилца на фурна, с печени картофки, които може да приготвите буквално преди да седнете на масата. Всичко се слага в тавата и след 40 минути имаме тази апетитна вечеря.
И въпреки, че няма нужда от много готвене и печене, имайте предвид, че маринованото месо е винаги по-вкусно, затова за най-добър резултат може да приготвите марината от вечерта или сутринта в хладилника.
Тази рецепта може да видите и във
Необходими продукти:
Около 1, 5 кг крилца Лудогорско пиле
500 мл прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
1-2 ч.л. чили на люспи
1-2 ч.л червен пипер
1-2 ч.л. черен пипер
1-2 ч.л. шарена сол / подправка за пиле / любим микс от подправки
1-2 с.л. галета
4 бр. картофи
сол
олио
Измиваме и почистваме крилцата, ако е необходимо. Разрязваме ги на три части, като не ползвам връхчетата в случая. Може да ги оставите за бульон.
През това време си обелваме и нарязваме няколко картофа на по-едри кубчета.
Когато крилцата са готови, отцеждаме и осоляваме добре.
След това прибавяме подправките и олиото и омесваме на ръка, така че да полепнат навсякъде добре. Количествата са примерни, но съм предложила най-предпочитаната наша комбинация от пипери и малко галета. Ако искате може да сложите и конкретен микс за пиле или друга ваш любима подправка, но не прекалявайте и не слагайте нещо, което не обичате много, тъй като това ще е и основния вкус на ястието.
Редим крилцата в по-голяма тавичка около ръба, оформяйки кръг, а в центъра слагаме от картофките. Сложете малко олио на дъното на тавата и няколко пръски върху ястието преди да го пъхнете да се пече.
Печем крилцата на силна фурна - първоначално на 200 градуса, ако тръгнат много да се запичат, може да намалите на 180.
Някои тави не разпределят топлината много добре, затова погледнете как се запичат отдолу, и ако има нужда ги обърнете по средата на готвенето.
Пилешкото месо не бива да се пече дълго, за да не изсъхва, а сочността на крилцата е може би най-важната част, защото по тях няма много месо.
Винаги може да си извадите едно крилце и да опитате дали е готово, ако не сте сигурни :)
Добър апетит!
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
👉Тik Tok:
Харесва ли ви публикацията и моя блог?
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти !
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com
Благодаря ви, приятели!
Няма коментари:
Публикуване на коментар