понеделник, 8 юли 2024 г.

Направи си сам: Фарситура / DIY: Piping gel

 

Вчера опаковахме на бебчо първото му легло, бънджито и куп ненужни дрехи и играчки. Докато той обикаляше около краката ни, ние с таткото разменяхме разчувствани погледи как толкова бързо мина времето и как не успяхме да се нарадваме май на всичко. Едни играчки биват заменени с други, вече няма нужда от придържане и първите му стъпки са все по-уверени. Имаме нужда от много място за ходене и тези неща само ни пречеха. И все пак, докато неговото по-голямо легло стои все така за украшение в ъгъла на стаята, за удобство на котката, за щастие той все още побира малкото си дупе между нас двамата и вечер заспиваме заровили носове в косичката му, дишайки от изпаряващата се сладост. (Нали знаете как отдалеч се надушва захарен памук? ) Разменяме си по една две тихи реплики от рода на: "Ама бубу, как можа да го изпечеш толкова сладък", а аз отговарям: "От качеството на продуктите е, бубу" :) И заспиваме сладко, гушнали се на голямо кълбо от ръце и крака. Обикновено тогава и котката идва и включва пърполетката, та ни унася със сладкото си мъркане.

Минава бързо времето, наистина, но в такива вечери, заспивайки си казвам, това е щастието. Ще кажете как ще направиш сега преход към рецепта с такъв увод и веднага ви го подавам :)  Бързо лети времето за всичко, и хубавото, и за лошото, затова не отлагайте нищо, особено моментите за наслада. Няма да отлагам и аз тая рецепта, защото ви я бях обещала и вече няколко пъти ме питате за нея, та е време да я пусна. 

Фарситурата е газообразен крем, който може да ползвате за глазиране на всякакви десерти, рула. торти, кексове и дори понички. По-прозрачна е, но и не изсъхва и не се втърдява така, че винаги предава много хубав блясък на десертите. Има два вида фарситура, тази и по-вече като гел ( Piping gel) , която също ще ви покажа след време. Но сега вижте рецептата за този вариант. 

Тази рецепта може да видите и във Необходими продукти:
150 мл вода
2 с.л. царевично нишесте
5 с.л. захар
( хранителна боя за оцветяване) 

Сложете в касерола продуктите за нея и почнете да разбърквате докато се загрява. 


Започваме да бъркаме все по-енергично, като забелязваме, че сместа започва леко да изсветлява. 
Отнема около 7-8минути, а след това дърпаме от огъня.
Прецедете ако е необходимо. 


Готовата фаситура може да разделите на порции и да оцветите в различни цветове с хранителни боички. Ако искате да има перлен цвят, добавете малко сребърно или златно към боята. 

Съхранявайте в хладилник, издръжлива е дълго време, но като цяло аз я приготвям, когато имам нужда за конкретни десерти. Може да я ползвате за глазура на Трилече също, като добавите просто аромат на карамел и кафяв цвят. Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:


Харесва ли ви публикацията и моя блог? 
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 1 коментар:

  1. Люси, все едно описа нашето спане с разликата, че имаме момиченце и е малко по-голяма от твоя бебо. Иначе и в момента тя спи на спалнята, а котката е гушната плътно до мен. Идилия!
    Тази фарситура не е моето, но искам да попитам отново за ориз със зеленчуци като в китайския ресторант. Моля!
    Поздрави сърдечно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...