Явно от далече ми личи колко съм го закъсала откъм възможност за готвене, защото мои приятели се активизираха да ми пращат не само разни кухненски помощници, но и храна. Едва ли изглеждам недохранена, още не мога да смъкна родилните килца, още повече, че въобще не съм си представяла, че и на сватбата ще съм като хипопотама Глория от "Мадагаскар". Обаче реших, че не можe в живота ми да има толкова хубави поводи за празнуване и аз да гледам гладна като прецицало теле. Има и по-важни неща в живота от слабото тяло и ако питаш мъжа ми, това са любовните дръжки, така че продължавам да си готвя апетитни вкусотийки.
Mеденият месец в Италия ни се размина, но затова пък задоволихме глада си с италиански деликатеси от Vera Italia. Отдавнa не бях поръчвала от този магазин, но ме грабнаха новите видове хляб, които са заредили. Мъжът ми работи на смени и една седмица правя повече закуски, друга - повече основни ястия, за да си взима за работа. Tака и се появи нуждата за повече хляб за сандвичи и се роди този гигантски сандвич, който нарекох - Сандивич кула.
Чудесна идея, когато имате нужда да сервирате сандвичи на повече хора, но не искате да ги представите по традиционния начин, идеално за партита, рождени дни или закуска на двора. В края на краищата се разрязва и разделя на порции, но пък така сглобено не съхне и може да си го запазите в хладилника, ако не се изяде. което е напълно възможно, тъй като е доста голямо. Всъщност може да бъде още по-грамадно, но аз разделих хляба на две и използвах втората половина за десерт, тъй като наистина щеше да стане гигантско. Може да погледнеш видео рецептата качена в следните канали,
а аз ще ти споделя какво използвах за направата му.
1 хляб с квас Панетоне 550 г
2 бр. моцарела Бокончино
150 г копа от Парма
100 г Пикантна Калабрийска Спианата
крема сирене
домати
рукола
Ако искате да прочетете повече за продуктите, натиснете на тях в списъка с продукти и ще ви отведе откъде са закупени какво точно представляват, за да не ви запознавам подробно с тях сега, а да преминем към рецептата.
Както казах ползвах половината хлебче, то е опаковано предварително нарязано на идеални филийки.
Местата пристигнаха при мен нарязани на тънки резенчета, таак че бяха много лесни за редене. Само ще ви кажа, че копа от Парма е със Защитено географско указание е едно от най-типичните сушени меса на област Емилия Романия - Италия. Има неподражаем вкус и аромат и опитвайки я веднъж няма как да не я разпознаете. Пълноценният вкус се придобива с отлежаването в специални естествени изби, а рецептата за нея е древна и строга и датира още от 18 век. Ползва се определена част месо от врата на прасето, която се посолява и овкусява със специфични натурални подпраки и вино. В следващите от 6 до 10 дни тези парчета месо се масажират на ръка за да поемат максимално добре ароматите и солта. Самото изсушаване на Копата става в натурално черво, което отново се връзва на ръка и продължава минимум 60 дни.
cussivalo@yahoo.com
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Няма коментари:
Публикуване на коментар