петък, 16 декември 2016 г.

Торта "Три шоколада" / Triple Chocolate Cake



Броите ли дните? Остава съвсем малко до Коледа и невероятното удоволствие да правиш
Н-И-Щ-О по цял ден! Е, ако не броим периодичните разходки до масата, хладилника и порцелановия трон, може да се кажа, че почти няма причина да сваляте пижамата няколко поредни дни. Не, не казвам, че смисъла на празника е това, но защо да се лъжем ?! прехвърлиш ли определена възраст най-големия подарък, на който се радваме тези дни е именно възможността да се събуждаш без досадната аларма, да замениш неудобните офис дрехи с плюшен халат и да прекараш няколко дни, мързелувайки на топло, гледайки коледни филми сред мъждукащата светлина на коледните лампички от елхата и невероятните аромати, носещи се от кухнята. Масата е отрупана, баниците за готови, месото се пече на бавен огън във фурната, бурканите са сладки са препълнени с всякакви бонбони и бисквити от дни, а в хладилника...в хладилника спокойно си чака реда ето това:


Изкусителната торта с три вида шоколад.......защото "Good Things Come In Threes" 



Ако досега не сте имали удоволствието да опитате тази торта, то не живейте живота си в неведение, ами поправете тази грешка. Става въпрос за торта с три вида шоколад, за Бога!


Всеки пласт от това удоволствие е перфектен като плочките на Райън Гослинг, а във всяка хапка се наслаждавате на естественото балансиране на различните вкусове на шоколада. 


Заслугата на рецептата не е моя, а на моя приятелка, но след като се поразрових се оказа доста позната торта, с малки изменения тук-таме. Крайно време беше да се появи и тук...в моето тортено царство! 
Но без повече отлагане, ето и как да я приготвите, като започвам със списъка с продуктите:
Необходими продукти:
200 г какаови бисквити
50 г млени ядки 
5 с.л. захар
80 г масло
1 литър течна сметана
500 мл прясно мляко
200 г черен шоколад
200 г млечен шоколад
200 г бял шоколад
3 бр. желатин 

Започваме като в подходящ съд смесваме сметаната и млякото. В блендер смилам бисквитите (използвах "Закуска") . 

                             
Смесвам ги с млените ядки, като тук се спрях на бадеми, защото такива имаше на "изостаналия" щанд в Кауфланд.  :) Прехвърлям във формата за торта с махащи се стени, с диаметър 24 см. Прибавям разтопеното масло и разбърквам, като след това разпределям равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да се оформи блат. Пъхам в хладилника за кратко. 

                           

През това време накисвам едно пакетче желатин в малко студена вода, за да набъбне. Този е от "Кауфланд" и по-различен грамаж от други марки например, но вие винаги може да се ориентирате по това, за какво количество течност е пакетчето. Почти винаги е за 500 мл, а точно по толкова разделяме и млечно-сметановата течност на три части. Прехвърлям една част в касерола  прибавям захарта и слагам на котлона да се загрее почти до точка на кипване. 

                           

Дърпам от огъня и прибавям начупения черен шоколад и набъбналия желатин и разбърквам докато е разтвори всичко  се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес. 


Изливам върху извадената от хладилника форма за торта, като съм облепила процепите на дъното с тиксо, за всеки случай. Прибирам в хладилника да стегне.

                          

За втората и третата част от сместа не слагаме захар, тъй като шоколадите са достатъчно сладки. При първия пласт обаче ми отне повече време да разтворя шоколада изцяло, затова за следващите пластове процедирах по друг начин. В купа слагах шоколада и прибавях половината от горещата течност. Разбърквах с телена бъркала, докато стане на крем и продължавайки да бъркам, прибавях и останалата част от сместа. Накрая прибавяме и набъбналия желатин. 

                

Излизвам всяка част последователно, след като предишната е стегнала, като оставям леко да изстине преди това, за да не "размекне" слоят отдолу. Пъхам в хладилника за през нощта.


На сутринта, извадих от формата и украсих с малко поръсено какао и шоколадови звездички.


Тортата не е никак трудна за правене, макар и отнемаща малко повече време заради времето за стягане на пластовете. Затова пък обаче е торта, която не изисква печене, което е голямо предимство и може да я направите навсякъде. Стабилна е за пренасяне, ако ходите на гости, а за вкусът й.....няма какво да се каже друго:  Просто божествен!
Затова...просто я опитайте! :) 

п.п. Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!


208 коментара:

  1. Каква марка е сметаната? При този богат избор на пазара, е хубаво да се отбележи, за да не хвърлим, сместа в боклука. А иначе, поздравления, толкова вкусно изглежда и предполагам, че е, щото ми иде да я изям през монитора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Не бих направила ненужна реклама, тъй като знам, че тортата би станала с всяка течна сметана, която ви допада на вкус, било то растителна или животинска. Аз използвах растителна, тъй като такава имах под ръка и ми допада вкусът й. Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте Люси :), бих искала да попитам как мога да направя крем "3 шоколада". Искам да е пак с 3 вида шоколад, но да е по-кремообразно и в чашка. Яла съм в сладкарница "крем трилогия"-точно това искам, но никъде не мога да открия рецепта. Ако ми споделите рецепта или ми дадете съвет ще Ви бъда благодарна :) Поздрави, Радослава :)

      Изтриване
    3. Привет, Радослава. Предполагам говорите да седи повече като мус. Може да направите същите стъпки но да прибавите разтопените шоколади към вече разбита на сняг сметана.
      Не съм яла този крем иначе и мога само да предполагам, но тъй като знам, че сладкарниците работят с много сухи заготовки за кремове, не са ми много по вкуса.
      Поздрави!

      Изтриване
    4. много благодаря :)

      Изтриване
    5. Здравейте, понеже до сега не съм работила с желатин, може ли малко повече разяснение за частта с него.

      Изтриване
    6. Здравей, Анонимен. Има различни видове желатин - на листа или прах. На опаковката на всяко обаче си пише колко от него трябва да желира 500 мл течност. Взимате колкото е необходимо и го накисвате във вода - при прахчетата може и 50 мл, при листата, купа с вода. Оставяте прахчето да набъбне и да стане гумено и е готово за употреба. Листата пък стават меки и пластични. От там насетне е по рецептата. Поздрави!

      Изтриване
  2. Ауууу , страхотно !!! Не съм по сладките неща , ама никак не ме бива , но ...... След това което прочетох и видях ....... Още тези дни се заемам и макар да си знам ,че никога няма да е като с твоя перфектен вид , знам че на вкус ще е уникална :)
    Весели празници !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весели празници и на теб, В! Сигурна съм, че ще се справите!

      Изтриване
  3. Супер изглежда и май ще я направя тези дни. Ако във формата се сложи фолио под блата ще се избегне момента с изтичане. До тук каквото съм правила от предложенията ви винаги се е получавало и се е харесвало на мен и останалите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Теди! Да, може и с фолио :) Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  4. Здравей Люси тортата е направо зашеметяваща.Празничното настроение в което сме влезли вече изисква и празнична трапеза.Още утре запретвам ръкави и ще опитам да я направя.
    На масата тези дни без сладко не се сяда.Желая ти весели празници с твоето семейство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце, Вероника! Весели празници и на теб и цялото семейство!

      Изтриване
  5. Здравей Люси,
    тази торта е поредното изкушение. Голям фен съм ти и често правя торти по твоите рецепти (макар и не толкова сполучливи понякога). Мисля да изпробвам скромните си способности и с тази торта, но имам въпрос - възможно ли е да сменя желатина с нещо друго? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и благодаря :) ! Може да го замениш с агар-агар и куахада, но не съм работила с тях досега, и не съм сигурна, че и двете се намират в България. агар-агар може да намериш може би във веган магазини. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  6. Еха, просто съвършена :)
    Прегръдки миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Таничка! Прегръдки и весели празници от мен!

      Изтриване
  7. Тази торта се прави с куахада, а не с желатин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, но тъй като не се намира в България, желатинът е добра опция. Поздрави!

      Изтриване
    2. Анонимен ,бихте ли я показали с куахада ,по -какво се различава!?

      Изтриване
    3. С "cuajada" е доста по лесно и бързо!
      Сипва се директно в сместта докато ври и намалява времето за втвърдяване на пластовете.

      Изтриване
  8. Страхотна идея за торта! Благодаря! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей! Чудесна торта за предстоящите празници!
    За торта с диаметът 26 см. как да увелича пропорциите... или да използвам тези, просто ще станат по-тънки пластовете?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Може да ползвате и тази рецепта, но ще стане малко по-ниска. Поздрави!

      Изтриване
    2. Десислава Николова6 май 2017 г. в 19:59

      Моята форма е 26 см. Сложих 300 гр. 4аени какаови бисквити на 125 гр. масло. Другите пропорции ги запазих.

      Изтриване
  10. Перфектна си, Люси!!!
    Браво, момиче хубаво!
    Прегръдки и много усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Хриси!
      Прегръдки и от мен!
      Желая ти весели празници, мила!

      Изтриване
  11. Отговори
    1. Ползвах растителна неподсладена, но може да ползвате подсладена, ако обичате по-сладко или пък да ползвате животинска. Важното е вкусът да ви допада. Поздрави!

      Изтриване
  12. Molq kajete kolko jelatin da sloja na blat? I kak da napravq shokoladovite zvezdichki? Az q napravih tezi dni obache po recepta jelatina beshe15g. Mnogo ne se useshta vkusa na shokolada..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвах желатина на Кауфланд, който е от 7г, ако не се лъжа. Мисля, че е въпрос на вкус. Звездичките са готови и купени от магазин. Поздрави и от мен!

      Изтриване
  13. Как можа така равна и перфектна да я направиш! Великолепна е, Люси!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте
    Тортата е следващата,която ще направя....изглежда уникално :)
    А какви са бисквитките за украсата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен! Шоколадовите звездички са купени от Холандия. Поздрави!

      Изтриване
  15. Страхотна е, весели празници :-D

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей Люси, само един въпрос, ама важен! Течната сметана каква е? Имам предвид на растителна основа ли е, сладкарска за разбиване (т.е. подсладена) или животинска и колко процента масленост, че има толкова видове, че се обърках в Кауфланд какво точно да взема, а ми се ще да направя това изкушение. От много време му се каня, но все ми изяждат някой от видове шоколад вкъщи. Светлан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) Тортата може да се направи и с мляко, което следва, че няма голямо значение каква сметана ще вземеш, а по-скоро каква обичаш на вкус, тъй като това ще се усеща и в крема. Ако обичаш по-сладко, вземи подсладена, ако обичаш по-натурален вкус, използвай неподсладена, ако искаш да е по-маслена и плътна на вкус, вземи животинска. В случая взех неподсладена, растителна и съм изключително доволна от вкуса. Поздрави :)

      Изтриване
    2. Благодаря ти много за изчерпателния отговор. Весели празници. Светлан

      Изтриване
  17. Люси, божествена е, като всичко излязло изпод ръцете ти!

    ОтговорИзтриване
  18. Вълшебница...
    Благодаря за удоволствието,
    поздравления за теб и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Диди!
      Весело посрещане на празниците, мила!

      Изтриване
  19. Мисля, че това ще е изборът ми за новогодишната трапеза и същевременно за първа торта ever. Вълнувам се, като с всяко първо нещо. И понеже разглеждах доста и се спрях на твоите красиви торти, Люси, си мисля да ти отправя предизвикателство за следващата година, а именно фондан глазура. Там има много поле за изява, освен това има и много рецепти за захарни теста, защото обичам всичко да си правя сама, твърде лесно е да си купиш готово от магазина (не, че е нещо лошо, разбира се). Та ми е интересно ти какво би избрала и сътворила по темата. Очаквам с нетърпение подобаващ отговор на това предизвикателство. С пожелания за сладка творческа енергия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Калинка и благодаря :) Имам няколко фонданови торти в блога, но тъй като не сме му фенове на вкуса, го избягвам. Може би ще експериментирам някой път с него отново, но мисля, че при толкова голям избор от майстори на фондана в нета, не са много моята специалност и си ме привличат торти с декорация от шоколад, карамел,ядки и всякакви естествени вкусове, за сметна на захарното тесто. Поздрави и благодаря все пак за предизвикателството...кой знае, може да излезе някой повод!

      Изтриване
  20. Здравейте! Тортата изглежда превъзходно и смятам да я направя. Искам да попитам само дали правилно съм разбрала, че сметаната и млякото се смесват, без сметаната да се разбива предварително на сняг?
    Благодаря предварително и хубави празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, не се разбива! Поздрави и весели празници и на вас! :)

      Изтриване
  21. Как така с мляко тоест без сметана изобщо ли

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може тортата да се напарви и само с мляко, но според мен е много "постна". Поздрави!

      Изтриване
  22. Колко време отнема да стегне?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки пласт стяга в хладилника за около половин час. Поздрави!

      Изтриване
  23. Проблем ли е, ако не се ползва такава форма за тортата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каква имате предвид? Хубаво е да е с такива размери за такъв вид или да е с махащи стени, за да се вади по-лесно парчето, но и да не е точно таква, пак ще стане. Поздрави!

      Изтриване
  24. Да и аз за сметаната исках да питам . Тя в какви опаковки е ? Тези картонените като прясното мляко ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвам такава като от мляко, но вие може да ползвате и друга. Не препоръчвам заквасена, но и тя ще стане. Поздрави!

      Изтриване
  25. Здравейте! Днес моята голяма дъщеря има Имен ден и направих тортата по вашата рецепта. Стана невероятна и много вкусна .Благодаря и весели празници ! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря! Радвам се, че ви е харесла! Весело посрещане на новата година!

      Изтриване
  26. Здравейте направих първия крем но не иска да стегне защо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Освен проблем с желатина и слаб хладилник, за друго не се сещам :)

      Изтриване
  27. За много години,Люси! С пожелание за една по-здрава, по-мирна, по-успешна и по-щастлива година!
    Много отдавна се каня да направя някоя от твоите торти и тази беше първата. Направих я за Нова година и с радост споделям, че стана страхотна! Много сполучлива рецепта. И видът, и вкусът й са чудесни. И най-готиното е, че не се пече!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина това, че не се пече е много приятно за празниците, когато всяко ястие минава през печката, а времето не достига! Усмивки от мен!

      Изтриване
  28. Честита нова година, Люси! Нека 2017-та бъде по-мирна, по-успешна и по-щастлива от предходната!
    Направих тази торта за Нова година. С радост споделям, че рецептата е много сполучлива! И на вкус и на вид се получи страхотна!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти сърдечно, Бранка! Щастлива Нова 2017-та и на теб!

      Изтриване
  29. Здравейте,каква марка шоколади използвахте , защото често когато смеся шоколад и мляко ,шоколадът се пресича ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Илияна! За да не се пресече, трябва да го направите по-втория начин, както съм описала в рецептата. Първо начупения шоколад, после малка част от горещата сметана, така че да стане на течен шоколад и после при енергично бъркане доливате останалото и се разбива равномерно, Така няма да има парченца. Поздрави :)

      Изтриване
  30. Здравейте!Два пъти я правих,вече и пак ще я направя.Много я харесахме всички.Всичко което съм правила от вашите рецепти е наистина добро.Поздравления и благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Янита! Поздрави сърдечни и от мен :)

      Изтриване
  31. Здравейте, искам да попитам ако си направя и 3те вида шоколад заедно и след това само да сипвам във формата дали ще стане или много ще изстинат следващите. Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Според мен опасността да ти стегнат прекалено кремовете е доста голяма, затова се прави на три пъти. Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря, всичките Ви рецепти са уникални и ги пробваме вкъщи :), Успех

      Изтриване
  32. Страхотна рецепта! Днес съм планирала да я правя, но нямам време да престои 1 нощ в хладилника. Ще стане ли вкусна,ако е престояла 3-4 часа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, няма проблем, стига да стене добре желатина, вкусът ще е вече там :) Поздрави и усмихната седмица!

      Изтриване
  33. Здравейте,
    поздравления за тортата и благодарност, че я споделяте с нас! Изглежда много атрактивна и вкусна и смятам да опитам да я направя. Два уточняващи въпроса бих искал да Ви задам! Нямам много опит при работата със желатин, а зная, че трябва деликатно да се подходи с него, за да няма проблеми :) Бях чел някъде, че като се добавя към затоплена смес трябва първо да му се изравни температурата като от топлата смес се сипва на малки количества към него и слет това целия желатин в сместа. До колкото разбрах, Вие го оставяте да набъбне и целия го добавяте към сместа? Има ли правилен начин?
    И другия ми въпрос е, тъй като обичам аромата и вкуса на кафе, мога ли вместо какао готовата торта да поръся със смляно кафе?
    Благодаря предварително, пожелавам Ви успешна и творчески, а и не само, богата година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Светльо! По моя метод тук си спестяваш това изравняване на температурите, тъй като желатинът не е горещ, а течността студена. Той е на стайна температура, а течността гореща и се разтваря много бързо. Няма проблем разбира се да я поръсиш с кафе, щом вкусът ти допада. Поздрави и успех! Ще чакам отзиви!

      Изтриване
    2. Здравейте , и аз я правих, но ми се нацепи и се разпадна , не знам защо така , имате ли идея, сва пъти я правих и двата така се получи.

      Изтриване
    3. Привет, Анита! Не разбирам какво е това нацепване? Може би желатинът не ти е стегнал. За това количество течност желатините са предостатъчно, а да не забравяме, че в крема за стягащ елемент има и шоколад,което я прави невъзможно за разпадане. Може би има нещо в качеството на продуктите, които ползваш или допускаш някаква грешка, която не мога да знам каква от тук за съжаление.

      Изтриване
  34. Когато аЗ правих тази торта нещо белият пласт не ми хареса стоеше ми малко блуткав и си мисля че ако сложа 2 бр шоколад ше стане по добре

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм доволна от вкуса на белия шоколад. Тони, да не ти стане твърде твърд крема само...

      Изтриване
  35. Здравей, Люси! Само да се похваля, че направих тортата и стана страхотна! Стъпка, по стъпка, по твоето описание, продукти и количества и се получи, за което съм ти благодарен!
    Приятелите, с които я споделих, останаха очаровани! В комбинация добавих и хубаво кафе, и лека музика и неделния след обед (тогава я правих), остана запомнящ се!
    Добавям я към любимите ми твои рецепти, заедно с един шоколадов тарт с малини и карамел и чийзкейка без печене :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, Светльо :) цялата картинка звучи направо приказно ! Сърдечни поздрави и дано списъка с любими рецепти от блога се увеличава :)

      Изтриване
  36. Здравеите тортата много ме заинтригува ,но за съжаление нямам почти никакви сладкарски способности .Може ли до ми обясните допълнително кокво ще рече желатина да набъбне и във колко вода и до ми кажете за течната сметана нещо от вида на пастьоризирано мляко ли е или такава като за глазура ,извинявам се и благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен! Има два вида желатин - на листа или на прах, В България по-често се намира на прах. Ако ползвате на листа, те са твърди и се потапят в купа с вода, докато омекнат и станат като мека "желе". Когато е на прах, изсипете го в малка чашка, а отгоре сложете вода, колкото да го намокри целия. Като престои малко, той омеква и увеличава обема си и става като гума. Тогава може да се използва. Сметана може да ползвате всякаква - растителна, животинска или друг вид готварски крем, който допада на вкуса ви! Поздрави!

      Изтриване
  37. Необходимо ли е желатина да се втренчи на водна баня преди да го прибавим към шоколадовата смес или само да набъбне?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Трябва само да набъбне. Той си се разтваря сам в горещата смес. :) Поздрави!

      Изтриване
  38. Здравей,Люси!Пропуснала съм момента,че трябва първо да охладя сместта преди да я излея върху вече отразената.Какво да очаквам ?Поздрави! Валя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Валя. Има опасност първия слой сега да се поразтвори от топлината и малко да се слеят пластовете, вместо да са така отчетливо разделени. Надявам се всичко да е наред все пак! Поздрави!

      Изтриване
  39. Здравей, Люси!Наскоро попаднах в блога ти и останах доста очарована. Поздравления за чудесните идеи и рецепти, особено за тортите. И аз като теб обичам изкуството под всякакви форми, но кулинарията ме влече най-много... Скоро имам рожден ден и съм решила да направя тази торта за моите гости. Интересува ме ще ми стигне ли за 13-15 човека? И ако не, с колко да увелича продуктите, за да стане по-голяма.Благодаря!Поздрави! Рени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Рени и благодаря за думите. Мисля, че тортата е достатъчно за толкова хора и няма да е необходимо да увеличаваш дозата, освен ако не искаш големи парчета ;) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  40. Здравейте и благодаря за страхотната идея!Искам само да ви попитам може ли блатовете да стягат във фризер, тъй като нямам достатъчно силен хладилник. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лина, няма проблем да стегнат и във фризера. Даже по-бързо ще стане ;) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  41. Здравейте Люси! Туко що опитах да я направя, но се опасявам, че първия блат е прекалено воден. Не знам как трябва да изглежда, спазих всички указания...но дали ще стегне след като е толкова воден...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Божана, няма проблем, стяга всичко :) Желатина желира и вода, така че не се тревожи :)

      Изтриване
  42. Да, права бяхте :) Получи се страхотна,единствено времето за стягане на блатовете е доста по-дълго от предвиденото. Благодаря Ви, изядохме си я цялата, до трошица :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви е харесала, Божана. при мен наистина стегна много бързо, но може да си е до хладилник и желатин :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  43. Привет, стархотна торта, мисля да я направя за 3-ия рожден ден на дъщеричката ми (въпреки шоколада...)! Въпросът ми е колко време е нужно да престои блата/крема преди да се сипе следващия? И още една питанка имам, как да преценя колко да е изстинал крема/блата преди да го добавя към вече стегналия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Аз го проверявам от време на време в хладилника, при мен отне около 30 минути за всеки пласт. Трябва на докосване да е стегнал, за да се се изсипе следващия пласт. Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора, точно така я правя в момента, че празника е утре :). Още съм на първия блат, стискам палци всичко да върви план, защото май формата ми е много ниска, но този проблем ще го решавам в движение. Отгоре мисля да приготвя шаблон с Мики Маус и да посипя какаото, така че да се получи сладурската му муцуна.

      Като оставим настрана, че имах доста приключения дотук от алчност за повече бисквити и твърде силен котлон за крема, от тенджерата буквално експлодира, всъщност тортата се прави много лесно, и спрямо стъпките дотук дори съм оптимистка, че накрая резултата ще е положителен!

      Изтриване
  44. Тортата се получи чудесно, побра се точно във формата. Получи се добре и беше вкусна, щях да прикача снимка, но няма опция тук затова :). С Мики Мауса нещата не станаха така прости. Шаблонът не се получи и карах на око, като накрая доби образа му, макар и със забравена част от главата му!

    Имах малък проблем с махането на формата. Не знам защо се беше залепил горният пласт и леко се цепна от едната страна, но не беше видимо. Нищо фатално, като видях леката цепнатина при махането помогнах леко с върха на нож на останалата част.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че всичко се е наредило накрая :) Снимка може да ми изпратиш на страничката на блога във фейсбук или да я публикуваш направо там :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  45. Здравейте, бих искала да попитам след като желатинът набъбне трябва ли да се разтвори на водна баня или директно се прибавя към топлата смес? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен и се извинявам за късния отговор, но не бях на линия няколко дни. Няма нужда да се разтваря на водна баня, тъй като той ще се прибави към топла смес и ще се разтвори в нея - това прави рецептата толкова по-бърза и лесна ;) Поздрави!

      Изтриване
  46. Здравейте, радвам се, че открих тази страничка и веднага си намерих рецепта, която да изпробвам. Тортата стана невероятна с единствената разлика в блата, който замених с шоколадово руло. Вече разглеждам за ново предизвикателство имате страхотни изкушения и са презентирани толкова достъпно и интересно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Мартина :) и благодаря за милите думи! Може да ми изпращаш снимки на твоите творения на страничката на блога във фейсбук :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  47. Здравейте, какъв млечен шоколад използвате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Позлах този от Kауфланд с марка Katy. Поздрави!

      Изтриване
  48. Здравейте, колко дни може да издържи в хладилник тортата, без да си промени вкуса?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! По принцип тортата е трайна, но не е оставала много, за да мога да кажа продължителност. Като всяко ястие е най-вкусно, когато е най-свежо :) Поздрави!

      Изтриване
  49. Здравейте! Искам да запитам мога ли да сложа повече прясно мляко и по-малко сметана? Да речем 50 на 50 да стане сместа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, може. Желатинът ще желира и вода, просто ще има по-разводнен вкус, нма да е толкова плътен :) Поздрави!

      Изтриване
    2. Много благодаря за отговора.

      Изтриване
  50. Здравейте Люси . Преди малко написах един коментар но нещо не мис е визуализира. На кратко искам да ви кажа че ме вдъхновявате и ме зареждате положително с вашия ентусиазъм и любов с която творите. Разглеждам блога ви всеки ден и препрочитам рецептите по няколко пъти :) Ще правя тортата и имам два въпроса - колко е висока тортата и понеже се притеснявам че тортата ще залепне след махането на стените на формата, трябва ли да ги облепя с тиксо и стените? Формата съм си я закупувала от Кауфланд и е 24 см с махащи стени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Вале и благодаря за прекрасните думи, които си ми написала. Коментарите се одобряват преди публикуване, затова не се виждат веднага. Моята формичка е наистина с малко-по-високи стени, но правих тортата и при сетсра ми, като нейната беше с по-малки и все пак ни стигне, Може да си отмериш за секи случи в една кана литър и половина течност и да я изсипеш във формата за да видиш докъде ще я запълни. Ако ти е много, просто махни 100 - 200 мл, колкото да ти точно и действай :) Според мен няма нижда да облепваш стените с тиксо, ако прекраш едно тънко ножче в началото от едната страна, като махнеш скобата, би трябвало да се отлепи спокойно от останалата част на тортата. Досега не ми се е налагало да ползвам тиксо, въпреки различните видове форми :) Не се притеснявай да питаш, ако имаш още въпроси :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  51. Здравей Люси, колко е висока тортата и трябва ли да облепя стените с тиксо ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Формичката в монента не е тук, за да я измеря, но може да се премери с течност.( вижте коментара по-горе) Тиксо не е необходимо :) ( Вале, предполагам си ти, но за всеки случай да се подсигуря :))

      Изтриване
    2. Аз съм Люси :)))) благодаря ти за всичко :) ще ти изпратя снимки

      Изтриване
  52. Здравейте
    Рецептата е страхотна. Правя тортата вече няколко пъти и всички много я харесват..изпитвам затруднения само с белия шоколад. Не на всяка марка се разтапя. Можете ли да споделите вие какви шоколади ползвате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Анонимен. Ползвам често евтини шоколади за готвене, които има и в нашите хипермаркети или в чужбина. не се спирам на определина марка. За по-лесното им разтопяване, ви препоръчвам, да залеете начупения шоколад с по-малко от течността, да го разбъркате на крем и после да долеете остатъка.Весели празници!

      Изтриване
  53. Желатин и в трите пласта ли се слагА? Само едно пакетче ли се използва желатин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Слага се желатин и в трите пласта, затова ни трябват общо три броя, както е описано, по един за пласт. Поздрави :)

      Изтриване
  54. Здравейте, може ли да се използва шоколад с ядки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип може, но зависи много от шоколада и представта ви за тортата тогава. Ядките няма да позволят равни парчета, ще падат предимно на дъното при пластовете, защото тежат, особено ако са по-големи.

      Изтриване
    2. Благодаря, ще пропусна ядките :)

      Изтриване
  55. Привет, Люси! В хладилника чака готовата торта - направих я за рождения ден на майка ми. Всички пластове се получиха, надявам се утре, когато я разрежем, да прилича поне малко на твоята. Става изключително лесно, дори си позволих глезотията да я правя цял ден, защото имам диване на 1г. и 10мес. и свободното време не е кой знае колко. Но пък си беше кеф! Не сложих захар в крема с тъмния шоколад, защото използвах подсладена сметана. Та, така - утре е денят! Благодарско за рецептата! Поздрави, Таня

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Танче! Надявам се да сте я харесали и на вкус и всички да са я одобрили! Честит Рожден ден на мама на патерици и поздрави от сърце!

      Изтриване
  56. Люси, много благодаря, направих тортата за Нова година и много се хареса. Не слагах захар в черния шоколад, беше достатъчно сладък. Във форма с диаметър 26 сантиметра се получи добре.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам и благодаря, че сподели отзвите си тук! Поздрави от сърце!

      Изтриване
  57. Здравейте.
    Без желатин дали ще стане?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Освен ако не го замениш с агар-агар, няма как да стане в този варинат. Може да приготвиш тортата с три вида ганаш или мус, така няма нужда да ползваш желатин или агар-агар. Поздрави!

      Изтриване
  58. за 26 см двойна доза ли да направя как мислите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цвети, привет! Чак двойна няма нужда, но може би доза и половина ;) Поздрави!

      Изтриване
  59. Здрасти Люси, много уютно се чувствам при теб, чета те като книга, продължавай все така очарователно да представяш изкуството си, вдъхновяваш!
    Тортите ти изглеждат красиви точно защото са с непретенциозна украса(не харесвам състава и вкуса на фондана-тук сме на едно мнение). Смятам да направя тази торта, но искам да изменя текстурата на шоко-пластовете. Искам да, са по-кремообразни, напомнящи парфе. Ако разбия за, всеки отделен пласт само сметаната, добавя млекото и желатина дали ще получа желания ефект?
    Може даже да пробвам да, я направя с агар-агар. Ще я направя по-малка(19см) да намалям ли на половина продуктите? Май ще трябва, да експериминтирам и после да, пиша пак. Но ще ми помогнеш много ако ме посъветваш за разбиването на сметаната(която ще удвои обема на пластовете). Ползвам животинска 35-40%сметана и съм много доволна защото не добавям фиксатор(не знам как е на бг, тук е stabilizer for whipping cream). Ще съм ти благодарна ако мидадеш някой насоки, тората ще правя след 10 дена, та трябва да се подготвя теоритично;)
    Поздрави Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мария и благодаря от сърце за милите думи <3 Веднага почвам с "помощта", тъй като трябва да тръгвам на работа, но не искам да рискувам да забравя да ти отговоря бързо :) Определно ще трябва да експериментираш и след като ще ползваш сметаната разбита, торатта ще увеличи значително обема си и даже половин доза може да ти е доста за 19 см форма ( но по-добре повече отколкото по-малко). Аз бих разтопила също шоколада в млякото и да добав желатина, и после да прибавя на тънка струйка към разбитата сметана. Изчакай сместа да ти се охлади обаче, тъй като ще ти разтопи много сметаната и пак ще стане течна. Така процедирай с всеки пласт по отделно :) Сигурна съм, че ще стане идеална и имай предвид, че ако просто добавиш повечко разтопен шоколад към бита сметана и я охлаждаш на пластове, няма да имаш нужда ни от желатин, ни от мляко :) Поздрави и стискам палци :)

      Изтриване
  60. Благодаря за отделеното време и бързия отговор Люси, харесвам хора с чувство за отговорност, ти си такъв човек. Мисля, че е от зодията-лъвовете сме така;) Сега за тортата, реших че ще направя твоя оригинал-като малка кипра тортичка с украса от физалис и карел. И другата която вече обсъдохме, това определено си става друг вид торта-мус без желиращ агент, ама слоевете може би няма да са така добре отсечени, по-скоро някакво омбре ще ми се получи. Виж като ги направя ще ти пратя снимки, на мейла който си посочила по-горе(не ползвам соц. мрежи). Това ще е по не след 10 дена, щото празника ни е на 1 април. Извинявай ако има много разминаване в поста ми пиша от телефона, че компютрите в къщи нямат кирилица.
    Ами, до след седмица тогава.
    Бъди здрава и не спирай да се усмихваш:)
    Мария

    ОтговорИзтриване
  61. Здравей Люси. Това е любимата ми рецепта.
    Чудех се дали мога да направя огледалната заливка с бял шокалад на тази торта, при положение, че се залива докато е топла или ще се развали ефекта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Според мен има начин да я направиш с огледална, ако замразиш леко тортата преди заливане. Така заливката ще стегне за секунди и няма да се разтопи. разбира се, гледай да я ползваш възможно най-охладена и нея ;) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  62. Здравейте!Пиша Ви от Англия!Направих тортата но утре ще пътуваме поне 5часа,а в момента тук е много горещо!Мога ли да я замразяване и да я извадя преди да тръгнем!Замразявала съм парчета от ,,Марчело,, за две седмици и..нямаше проблем!Много харесвам всичко,което правите!Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Ивелина! Пиша ви веднага щом мога. Не съм замразявала желирана торта досега, но може би е ще стане. Няма как да знаем без да опитате. Стискам палци и благодаря за милите думи :)

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора!Не я замразих а я сложих в хладилна чанта!Всичко е наред!Чакам снимки да видя как е станала отвътре!Тя е като подарък за рожден ден!

      Изтриване
    3. Надявам се всичко да е минало добре, Иве! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  63. Здравей Люси.Искам да сложа върху тортата цветен принт.Въпроса ми е трябва ли задължително да има фондан под него или може само да намажа с желе?����

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Жени! Според мен няма да има нужда дори от желе, а ще си залепне директно върху желираната повърхност най-отгоре, ако не слагаш какао, и без това е бяла. :) Знам, че има няколко вида хартия за принт, може бие добре само да попиташ коя ще е най-подходяща за желиран пласт и няма да имаш нужда ни от фондан, ни от желе. Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  64. Люси е забравила да напише, че млякото също е от "Кауфланд"! ;)

    ОтговорИзтриване
  65. Здравейте! От доста време бях решила да правя тази торта и днес ѝ дойде времето. Имам опит в правенето на торти, не ми е за първи път. Спрях се на Вашата рецепта, но останах много разочарована.... Бисквитеният блат буквално попи първия пласт и се получи някаква каша, която сега стяга в хладилника. Говорите за крем, но тази течност не е никак кремообразна. Чудя се дали да продължа или да започна някоя друга торта. Жалкото е, че бях обещала на детето си за утре, а продуктите ми отидоха на вятъра...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Съжалявам да науча за проблемите, които сте срещнали с рецептата, но тази торта неслучайно е в топ десет в блога и това е заради голямата й успешност сред читателите. Бисквитения блат стяга добре в хладилника и първия пласт не попитва в бисквитите по принцип. Написала съм, че пластовете добре да се излизват леко охладени, а не топли, затова мисля, че едва ли сте го попарили. Що се касае за крема, разбира се, че е течност, но все пак плътна- в нея има сметана и шоколад, така че щом се поохлади става още по-гъста. Надявам се този неуспех с рецептата да не ви разколебае и да я опитате по-натам отново, тъй като тя е класическа не случайно, но никой не е презастрахован с проблеми в кухнята, дори и аз :) Може да погледнете подобни рецепти и в ю туб, като клип, за да видите още по-нагледно дали има някоя стъпка, която ви е объркала и се надявам да го погледнете като опит, а не неприятно преживяване. В блога има още много бързи тортички, като най-вкусната бисквитена торта, която може да стане още днес. Поздрави най-сърдечни!

      Изтриване
  66. А дали би се получило добре, ако отгоре вместо с какао поръся с кокос?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може и с кокос, ще стане като снежна тортичка ;) Поздрави!

      Изтриване
  67. Здравейте, Люси, правих няколко Ваши рецепти и всички са страхотни и много ефектни. Синът ми има рожден ден и реших да направя торта "Три шоколада". Ще съм Ви много благодарна ако ме посъветвате дали мога да използвам течен бял шоколад, т.к. имам голямо количество и се чудя как да го употребя. Предварително благодаря!
    Десислава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Деси и благодаря за думите! Не съм опитвала с течен шоколад и честно казано не бих го направила, тъй като смятам, че той е създаден от доста различни съставки и не бих рискувала какво ще стане като вкус и текстура накрая. Сигурна съм, че може да употребиш белия шоколад в някоя друга рецепта. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  68. Много благодаря!
    Десислава

    ОтговорИзтриване
  69. Здравейте, сметаната каква е, течна сладкарски или някаква друга?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Течна подсладена или не, растителна или животинска, но не за готвене. Поздрави!

      Изтриване
  70. Здравей Люси :) От много време гледам рецептата ти за торта Три шоколада.
    Е.. вчера я направих и стана уникална. Красива и вкусна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Анонимен :) Благодаря, че ми остави и отзивите си за рацптата <3 Поздрави и прегръдки!

      Изтриване
  71. Поздравления за рецептата!От отдавна се каня да я правя у се реших днес. В момента стяга в хладилника. Няма да има време да стои повече от 2 часа в хладилника ,така че се надявам да е стегнала ! Успех на вас и щеще продължав да следя рецептите ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Камелия! Надявам се всичко е станало чудесно и ви е харесала! Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  72. Здравйте, Люси, аз не разбрах - смесените мляко и сметана са разделени на 3 равни части и всяка се прибавя към съответният вид шоколад или не е така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Точно така. Може всеки път да си отмервате по 250 мл мляко и още толкова сметана, или просто да смесите 1,500 мл общо количество от тях и да си отделяте на три пъти по 500. Всяка част вече ще затопляте отделно, като и идва реда. Според мен така е по-лесно. Всеки пласт трябва да се прави отделно, за да може да стегне предишния и да се направи следващия. Надявам се да е по-ясно, ако не пак ще се постарая да обясня, за да не ви е притеснено. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  73. Здравейте! Оставяме течността да изстине, след като се добави желатина, правилно ли съм разбрала?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Хубаво е да оставим течността да се охлади леко, за да не е вряла, тъй като не само може да разтопи предния блат, но и да попие в бисквитите. Не бива да изстива напълно все пак, тъй като ще тръгне на да се желира. Вие ще може да прецените, когато е готова, пак ще е течна, но не гореща. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  74. Здравей Люси , имам въпрос . Формата ми е 16-18 см . Най малката :( може ли да ми помогнеш с пропорциите .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, отговорих ти на лични съобщения във фейсбук, където ми беше писала :) Поздрави:)

      Изтриване
  75. Здравейте.Вчера започнах с тортичката, но вторият ми блат не е стегнал достатъчно ( дори и цяла вечер в хладиълника). Има ли сбнякакъв начин да го оправя или да пия една студена вода :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Анонимен и за много години! Едва сега се прибрах отпуската при семейството и наваксам с въпросите и коментарите, които не са малко, но се залавям, къде навреме, къде малко късно, но предпочитаем да не оставям без отговор никого :) Не знам как са се получили нещата при теб, и то баш на Нова Година, много неприятно. За цяла вечер в хладилника е невъзможно да не стегне, трябва да има някаква беля с желатина, но пък щом първият е стегнал, може да е до пакетче. Не е стегнал достатъчно не ми говори много за съжаление, не разбирам в какво състояние е бил, ако е бил течен съм щях а да го изсипя обратно докъдето мога и щях да го желирам отново с желатин или да напаря само тази порция отново. Можеше и да го тествам за кратко във фризера, да не би от многото храни в хладилника да се охлажда добре. Доста "може би" има и за съжаление нямам точна представа какво е станало. Надявам се с вода или без, да не ти е развалило настроението и да сте посрещнали годината с усмивки! Поздрави от все сърце!

      Изтриване
    2. Здравейте, от този диаметър форма колко парчета получихте?

      Изтриване
    3. Здравейте, от този диаметър излизат около 16 парчета. Поздрави!

      Изтриване
  76. Здравейте! Надявам се да ми отговорите на въпроса. Формата ми е 28см. Искам тортата да стане с нормална височина. Колко да увелича пропорциите? Благодаря ви

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Кристина! Двойна доза, което ще бъде бъде около 3 литра течност. За да добиете представа, сложете 3 литра течност във формата и ще видите докъде ще стигне и ако ви се струва много може да сложите само доза и половина. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  77. Здравейте, искам да попитам звездички те, вие ли сте правили или са купени готови! Ако са готови, от кой магазин могат да се намерят! Благодаря! 😀

    ОтговорИзтриване
  78. Здравейте! Бях в отпуска и сега вече мога да отговаря на запитванията. Купени са от супермаркет в Холандия :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  79. Здравейте. А може ли млечно-сметановата смес да не се загрява, вместо това да се стопят на водна баня шоколада и желатина 🙄

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. По принцип може, но аз лично не бих го предпочела, според мен е по-трудния вариант , тъй като шоколадът си е по-гъст като цяло и има опасност накрая да не се разтвори добре желатина. Поздрави!

      Изтриване
  80. Здравейте, дали ще трябва да намаля пропорциите, ако формата ми е 21см? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да е доста по-висока форма за поеме тази течност. Препоръчвам ви да я напълните с вода, за да измерите колко течност ви поема и като милилитри и ще може да прецените. Поздрави :)

      Изтриване
  81. Може ли малко по подробно
    Какво се прави с млякото и сметаната ако може малко по подробно тази част ми се губи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, описала съм доста подробно какво се прави с тях. По-скоро е добре вие да ми зададете конкретен въпрос или да прочетете коментарите по-горе, евентуално ако съм отговорила на подобен. Поздрави!

      Изтриване
  82. Здравейте, възхищавам се на всичко което правите! Искам да попитам, мога ли да заменя желатина с агар агар?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Тери! Няма причина да не стане, само съобрази необходимото количество спрямо описанието на опаковката. Поздрави!

      Изтриване
  83. Здравейте,искам да Ви попитам дали мога да използвам кувертюр вместо шоколад?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, може да решите какъвто шоколад решите, стига да ви допада вкуса му.

      Изтриване
  84. Тортата изглежда много вкусна. Поздравления! Но описанието Ви за приготвяне е малко объркващо, разпокъсано, понякога трябва да се гадае какво точно прсвите и с кои продукти. Може би ще е добре да има една последователност на процеса нс приготвяне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, благодаря за обратната връзка. При първа възможност ще се опитам да прегледам какво може да се редактира. Поздрави!

      Изтриване
    2. Напълно съм съгласна с критиката за описанието :))) страхотна торта, поздравления!

      Изтриване
  85. Би ли казала от къде купуваш звездичките за украсата или ти ги правиш 😉😇
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Купих си ги в Холандия, мисля, че в коментарите по-нагоре съм отговаряла на този въпрос през годините :) Поздрави!

      Изтриване
  86. Здравейте, може ли да се ползва кувертюр вместо шоколад?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, какъвто е вкусът на шоколада, такъв ще е и на тортата. Въпрос на вкус е, друго не пречи ;)

      Изтриване
  87. Здравейте, дали ще се получи без да се слага желатин?

    ОтговорИзтриване
  88. Здравейте, а как я режете, така, че бялото остава чисто?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, почиствам парчетата с остър нож :)

      Изтриване
  89. Здравей, Люси, направих тортата, надявам се да се е получила, исках да попитам от къде взе бисквитките във форма на звездички? ☺️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Демонка. Написала в коментарите по -горе, че си ги донесох от Холандия готови :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  90. Здравейте. Може ли да се приготви без желатин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Не, може, освен да замените с агар агар или да ги направите на мус.

      Изтриване
  91. Здравейте! Изпробвах Вашата рецепта и резултатът е страхотен, както на вид, така и на вкус. А знаете ли по какъв начин тортата би могла да стане като сладоледена? Питам, защото са ме черпили с такъв вариант на торта три шоколада, но беше доста отдавна, а и в интернет не намирам информация. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен. Ако направите мус торта три шоколада, ще може да я замразите и да стане сладоледена. Ще се опитам да представя и такава в блога, като се затопли времето :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...