четвъртък, 1 декември 2016 г.

ГурмеСалон София - събитие за милиони на достъпна цена!




* Нямам търпение да ви разкажа за това чудесно събитие, което смятам да посетя този декември. Става въпрос за  Гурме Салон София 2016   / GourmetSalon Sofia 2016 и неговото пето издание. 
За повечето от нас, сигурно тези събития звучат като място, на което префърцунени парвенюта си сверяват ролексите, но истината е, че по-скоро е като магическо място за всеки, който поне веднъж е гледал с възхищение перфектният шоколадов десерт от витрината на виенска сладкарница, кехлибарения блясък на качественото, отлежало уиски, запечатан завинаги в реклама на някое лъскаво списание или просто е оставал без звук и стон при гледката на начина на работа на едни от най-добрите и професионални готвачи, добили опита си в ресторанти, притежаващи Мишелен звезди. 


Сега можете да се насладите на всичко това, че и повече, когато  на осми и девети декември,  от 11.30 до 19.30 часа, Гранд хотел София ще е пресечната точка на производители и търговци на висококачествени храни, напитки и аксесоари с почитателите на гурме културата и изискания вкус. Да сте любител на гурмето е може би единственото "условие", което трябва да "изпълните", защото входът за събитието е едва 15 лева, тоест е достъпно за абсолютно всеки. За тази цена обаче ще успеем: 


Освен, че и през двата дни едни от най-изявените български masterchef ще демонстрират своите уникални умения в областта на висшето кулинарно изкуство, ще можем още да дегустираме огромен брой селектирани и висококачествени  напитки и храни на реномирани световни и български производители.

Тъй като тази година традиционното предпразнично събитие  е ко-брандирано с коняк № 1 във Франция Rémy Martin, дегустациите ще започнат именно с богатата гама напитки на специалния RemyMartin щанд, осигурени от компанията Леопард Трейдинг. Подвластни на кредото „Животът е кратък, а неустоимите му изкушения, безкрайни“, най-напред ще можем да се насладим на кралския коняк Remy Martin в неповторимите му разновидности – Remy Martin VSOP, Remy Martin XO и Remy Martin  Accord Royal 1738.

За тези от вас, които искат да научат още малко за фирмата, тя е създадена през далечната 1724 година от младият лозар Реми Мартен от района на Коняк. От 1937 година Rémy Martin става официален доставчик на Европейските кралски дворове. Този е коняк с изключителен интензитет и сила на аромата, което обяснява първокласните му качества и позицията му на лидер в сегмента VSOP(VerySuperiorOldPale)  - коняк, който се произвежда от дестилат отлежал не по-малко от 4 години.


По време на GourmetSalonSofia 2016 можете още да опитате и най-стария ром в света - Маунт гей, създаден през 1703 година., както и Метакса 12 звезди, представена от Глобалния амбасадор на марката, изследователя-пътешественик Майк Хорн, а за истинските ценители и познавачи на високия клас сингъл малц уиски, от  дестилерия Брухлади от Шотландия ще ни кажат „наздраве“ с  три специални селекции от остров Айла –  неопушеното Bruichladdich The Classic Laddie, силно опушеното Port Charlotte  и най-силно опушеното сингъл малц уиски в света – Octomore.

От вината, които ще може да опитаме са на АнжелусЕстейт, Винарна Братанови, Винарска изба Боровица, Изба Карабунар, а Винарска изба Домейн Мараш ще представи своята нова гама вина и премиера на ракия Еркесия,заедно с италианските деликатеси на фирма Prodexcommerce. Ще има и щанд на Rakia SHOP , където пък ще може да опитаме сръбски, хърватски и босненски ракии на световно ниво и изненадващите им разновидности от малинова, смокинова, черешова, медовина и ракия от диви круши.

И тъй като толкова питиета, не вървят без мезета, такива няма да липсват, като фирми като Вивенда и Еленко ще се погрижат за това.

Ще бъдат представени месни продукти от висококачствено американско говеждо, оригинално японско КОБЕ, млечно телешко и месо от свободно отгледани птици както и натурални  деликатеси, произведени по традиционни български рецепти
Фирми като Du Chef Radichev и Жоси ще ни съблазняват със сирене с трюфели и ''плитка'' ръчен кашкавал., а ЕОС – ЛД Дистрибюшън ще презентира висококачествени деликатеси и непредлагани до момента здравословни артикули.

Аз пък със сигурно ще се залепя за щанда с ръчно изработените шоколадови произведения на Шоколадова Къща ValentinoChocolatier,Модика и MeterChocolate,  като за да търся вдъхновение за следващите десерти, ще се "наложи" да опитам де що може.

 
Сред особено интересните неща за мен са и здравословното кафе с екстракт от Рейши – гъба, използвана от древността, известна с множеството си положителни действия върху човешкия организъм, Рибните деликатеси и хайвер от компаниите ЛобстерФил и Морски дар, както и гъбите шийтаки на фирма BioMay.

За тези от вас, които обичат не само гурмето, но и в какво се сервира, ще има и сервизи от фин порцелан, кристални продукти , както и нагледна демонстрация как трябва да изглежда масата на хората с усет за красивото.

Не отивайте на пълен стомах, тъй като на място ще може да опитате много кубински изкушения, и още средиземноморски специалитети, руска и италианска кухня. Известните имена на ресторантите ще познаете там, но аз няма да разкривам всичко, тъй като трябва да останат и няколко изненади. 
И така, ако и вие се вълнувате като мен, може да се срещнем на мястото на събитието, като ще ме познаете по щастливата усмивка, предизвикана не само от опияняващата атмосфера, но и блясъкът в, който ще се потопим.

Снимките в публикацията, както и подробности за събитието може да намерите на страницата във Фейсбук - https://www.facebook.com/RemyMartinGourmetSalon/

* в статията има продуктово позициониране


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...