![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpdDungN0Q5fp7diqmaB4TTCUTtSmKIF7C_Of_ipTlRQZTWyfhp70h5qcCHziO8yKhvCsmKCsCzrAfXi8ntJ6ug6zgoY6NiwXYkckDTtN01jCRVdAwYF0P1yKGsRdrJ4okhDSseQaVCxg/s640/15095637_877035882432126_1693678147804205798_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLsRo5J5m5RyDwvEbcrnZTjQoV7WaVz8scL4c5cKSMBeOEem60Z-MrRjoZ09CiOv1gyl167eYPB5TK0LRl6eLnqgjjN0e7kklqNJetM9x8bv7EIH1C0hgrkYTCs5-AFVNbwPQ4BX0wr8k/s320/tumblr_m2txjta8u81rupj2qo1_500.gif)
* Нямам търпение да ви разкажа за това чудесно събитие, което смятам да посетя този декември. Става въпрос за Гурме Салон София 2016 / GourmetSalon Sofia 2016 и неговото пето издание.
За повечето от нас, сигурно тези събития звучат като място, на което префърцунени парвенюта си сверяват ролексите, но истината е, че по-скоро е като магическо място за всеки, който поне веднъж е гледал с възхищение перфектният шоколадов десерт от витрината на виенска сладкарница, кехлибарения блясък на качественото, отлежало уиски, запечатан завинаги в реклама на някое лъскаво списание или просто е оставал без звук и стон при гледката на начина на работа на едни от най-добрите и професионални готвачи, добили опита си в ресторанти, притежаващи Мишелен звезди.
Сега можете да се насладите на всичко това, че и повече, когато на осми и девети декември, от 11.30 до 19.30 часа, Гранд хотел София ще е пресечната точка на производители и търговци на
висококачествени храни, напитки и аксесоари с почитателите на гурме културата и
изискания вкус. Да сте любител на гурмето е може би единственото "условие", което трябва да "изпълните", защото входът за събитието е едва 15 лева, тоест е достъпно за абсолютно всеки. За тази цена обаче ще успеем:
Освен, че и през двата дни едни от най-изявените български masterchef ще
демонстрират своите уникални умения в областта на висшето кулинарно изкуство, ще можем още да дегустираме огромен брой селектирани и висококачествени напитки и храни на реномирани световни и български производители..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIFDwM0P4YTqf8aljjNl8K4JvKQ2eVqpo4l9o1NPcWm29gQXFYZ99AuQ5YFxyuuXJ2gmAsspyhH_UEbJyQZ3ueKISQk9y7mJSUbvYW-aAuOx_pLFOVQQSpjfxQ-QO1r4XaOJetKMSMcOk/s320/15170880_876590759143305_6236829327086306093_n.jpg)
За тези от вас, които искат да научат още малко за фирмата, тя е създадена през
далечната 1724 година от младият лозар Реми Мартен от района на
Коняк. От 1937 година Rémy Martin става официален доставчик на Европейските кралски
дворове. Този е
коняк с изключителен интензитет и сила на аромата, което обяснява първокласните
му качества и позицията му на лидер в сегмента VSOP(VerySuperiorOldPale) - коняк,
който се произвежда от дестилат отлежал не по-малко от 4 години.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi289xhtKANBeX1eXIoE0ui9qw7x49HrWTslCsFvvcgiyGRJg6Hnez1G_JxcXgBRvUxakLewHyQJ39_In2Ht1ibsl_5OtaDYQYu3nHAwijGvaNVFxGkVuWkcAnbflABlNOoR00rha9BcA/s320/15171017_875370205932027_708178883816831802_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyt5DB46nnwcSi5hbzSqt_X5LMTmJEO2VVfli8UuCwtVhE7LGuJFBwqSjq2KkXcz2cfBjTKKVYbnxaSaadxiqfEgeMi-uAjb184phxcp2ViGp4lvgpL8d04VBHlX0b4HknCTORjptrjAw/s320/15181501_876438445825203_2145390242821932946_n.jpg)
И тъй като толкова питиета, не вървят без мезета, такива няма да липсват, като фирми като Вивенда и Еленко ще се погрижат за това.
Ще бъдат представени месни продукти от
висококачствено американско говеждо,
оригинално японско КОБЕ, млечно телешко и месо от свободно отгледани птици както и натурални деликатеси, произведени по
традиционни български рецепти.
Фирми като Du Chef Radichev и Жоси ще ни съблазняват със сирене с трюфели и ''плитка'' ръчен кашкавал., а ЕОС – ЛД Дистрибюшън ще презентира висококачествени деликатеси и непредлагани до момента здравословни артикули.
Аз пък със сигурно ще се залепя за щанда с ръчно изработените шоколадови произведения на Шоколадова Къща ValentinoChocolatier,Модика и MeterChocolate, като за да търся вдъхновение за следващите десерти, ще се "наложи" да опитам де що може.
Сред особено интересните неща за мен са и здравословното кафе с екстракт от Рейши – гъба, използвана от древността, известна с
множеството си положителни действия върху човешкия организъм, Рибните деликатеси и хайвер от компаниите ЛобстерФил и Морски дар, както и гъбите шийтаки на фирма BioMay.
За тези от вас, които обичат не само гурмето, но и в какво се сервира, ще има и сервизи от фин порцелан, кристални продукти , както и нагледна демонстрация как трябва да изглежда масата на хората с усет за
красивото.
Не отивайте на пълен стомах, тъй като на място ще може да опитате много кубински изкушения, и още средиземноморски специалитети, руска и италианска кухня. Известните имена на ресторантите ще познаете там, но аз няма да разкривам всичко, тъй като трябва да останат и няколко изненади.
И така, ако и вие се вълнувате като мен, може да се срещнем на мястото на събитието, като ще ме познаете по щастливата усмивка, предизвикана не само от опияняващата атмосфера, но и блясъкът в, който ще се потопим.
Снимките в публикацията, както и подробности за събитието може да намерите на страницата във Фейсбук - https://www.facebook.com/RemyMartinGourmetSalon/
* в статията има продуктово позициониране
Няма коментари:
Публикуване на коментар