четвъртък, 29 август 2024 г.

Ципура по средиземноморски / Mediterranean-style sea bream recipe


Тази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток тук

Онзи ден така ми се хапваше рибка, че направо не можех да се позная. Когато бях малка, идеята за какъвто и да е вид риба, поприготвен по какъвто и да било начин, ми напомняше само на кости и разочарование. Сега ме гледайте, когато не само готвя, но и харча не малка сума по ресторантите, когато става въпрос за риба и морски дарове. 

Доста хора около мен все още не консумират риба доброволно и явно не са малка част като цяло в града ни, защото е почти невъзможно да намериш прясна риба по магазините. И така, немила и недрага си обикалях от магазин на магазин, питайки за риба, докато продавачките ме гледаха, така сякаш е по-вероятно да ми предложат осолена сланина и кисело зеле през август, отколкото прясна такава. 

Според ме се дължи на факта, че повечето хора пазят спомени за много от ястията от детските си години, вместо да опитат нови и различни риби и рецепти. 

Така съвсем наскоро хапнах за първи път морска врана, а до преди няколко години дори не бях чувала за ципура. Лятото у дома се развихрям с всякакви морски деликатеси и рецептите за риба се тестват постоянно. Днес искам да ви споделя една рецепта за ципура по средиземноморски, защото има всеки един елемент, който ще ви нашепне за лятото. 

Рибата е богата на гарнитура и плънка, а поправянето й с Picantina Grillhouse за риба  е балансирано и напълно достатъчно за да изведе на преден план истинския вкус на рибата. За още по-летен вкус, я гриловаме с вкус :) 

Тази рецепта може да видите и във 

Необходими продукти:
1 бр ципура
2 с.л. подправка Picantina Grillhouse за риба
3 с.л. зехтин
1 лимон
1/2 глава червен лук
200 г чери домати
100 г маслини
мариновани люти чушлета по желание
магданоз

За рецептата ползваме една ципура, като от нея излизат две порции. 


Започваме със смесването на подправката за риба със зехтин. 

 

Правим прорези по тялото на рибата от двете страни и щателно я намазваме отвътре и отвън, така че подправката да я овкуси добре.


В прорезите слагаме резенчета лимон и червен лук. Нарязваме половината чери домати и малко магданоз и с тях пълним рибата. 

 

Гриловаме рибата от двете страни на добре загрята скара за около по 7-8 минути от всяка страна, в зависимост от големината на рибата. 


В същия тиган след това хвърляме да се запържат останалите чери домати, маслините и малко мариновани чушлета. 


Какво повече му трябва на човек? 

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓


📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:


Харесва ли ви публикацията и моя блог? 
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...