сряда, 15 юни 2022 г.

Рулца от тиквички със сирене и кашкавал / Cheesy Zucchini Roll Ups

 

Хората ходят по почивки, фестивали, забавляват се кой с каквото душа му иска- протести, избори, войни, махленски свади, махленски любови, а аз тука вече втора седмица сладко правя ....леле, как се промени животът. Един ден се чудя как да изтрезнея от поредния метъл фестивал, а сега прекарвам дните се ви миене на бурканчета и пълненето им с де що изнамеря в градината. За първа година направих и сладко от зелени смокини и знам, че за някои от вас няма да е голяма работа, но мен така ме плашиха с това сладко, че въобще не очаквах да е толкова лесно.

 Не разбирам защо за едно сладко хората имат очаквания да се прави по-трудно от работещо правителство, но изглежда , че все пак последното си остава кауза пердута и нито сладко от смокини, къпини, малини и други боровинки трябва някога да ви се струва толкова трудно ,нито каквото и да е. Плюс това е хубаво да усетиш, че поне нещо в ежедневието ти зависи от твоите ръце и да има краен резултат пред очите ти, за разлика от тази 30 годишна агония наричана "преход" или каквото и да е това в България. Стремя се да не изразявам никога политически позиции в блога, защото според мен колкото и хора, толкова и мнения и накрая хората се ънфрендват заради "кравешкото" мнение на Джоуи. It`s a moo point!

Всеки си има някакво, а повечето от нас, ако не си останем с акъла от първи клас, си го меним на няколко години с израстването и опита. Накрая се превръщане или в усмихнати, или в сърдити старчета и стигаме до финалното заключение, че светът го е имал преди и ще го има и след нас и имаме само определен брой години да му се насладим с каквото можем. С домашно сладко или пък ей тази вкусни шишчета от тиквички. Може да сте яли подобни, но надали сте яли точно такива като моите. Обещавам ви, невероятни са! 

Правят се супер лесно и според мен най-важната съставка, освен качествени млечни продукти е ароматната галета, която ще ви кажа как да си я направите. Аз винаги правя стария хляб на ароматни крутони за супа и са чудесни за рецепти като тази. Ето я и нея: 

Необходими продукти:
2-3 бр тиквички
150 г сирене
150 г кашкавал
ароматни крутони ( чесън, лют пипер, черен пипер, червен пипер, зехтин, масло)
зехтин

Започваме като нарязваме тиквичките много на тънко. Може да ползвате и ренде за целта. Ако не може да ги направите на тънко, попарете ги леко с вряла вода за да омекнат, така че да може да ги навиете на рулце.


Нарежете кашкавала и сиренето на кубчета,колкото захарче или по-малко. Грамажите са примерни в случая, не съм ги мерила, но вярвам, че ще ви стигнат.


Най-важната част или това за което всички питат какво е когато опитат моите шишчета е тази аромата и хрупкава галета. Правя я като смилам на чопъра домашни крутони, които си пека от стар хляб , залети със зехтин, понякога и малко масло за аромат, но винаги ги поръсвам с подправките. Любимото нещо на половинката ми е като ги залея леко с чесъна с оцетче, който имам в хладилника. Казва, че стават уникални. 


Във всяка лентичка от тиквичките слагаме по парче кашкавал или сирене и поръсваме с ароматната галета


и завиваме на рулце. Нанизваме го на шишче и продължаваме със следващото рулце.
Аз редувах такива с кашкавал, с такива със сирене, за да има и от двата вида на шишчето.


Може да гриловате шишчетата на скара или грил тиган, но според мен във фурната стават също толкова добре, като ги редя в тавичка с хартия за печене на дъното.


Отгоре поръсваме шишчетата още веднъж с галетата и поръсваме с малко зехтин, за да се запекат до златисто на 180 градуса. 
Виж още една страхотна лятна рецепта ТУК


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!

8 коментара:

  1. Привет! Страхотна идея! Кашкавалът не се ли разтича много така, или има някакъв трик да си стои в рулцето? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Зависи много от кашкавала, но ако вашият е такъв, който много се разтича, винаги може да замразите леко кубетата преди това ;)

      Изтриване
  2. Изглеждат прекрасно ще опитам !

    ОтговорИзтриване
  3. Вие сте вълшебна!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна идея

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте. С патладжан дали ще стане?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...