сряда, 6 април 2022 г.

Пиле с ананас /Pineapple chicken recipe

 

Запролети се вече, ама наистина. Няман търпение да махна якето и да знам, че ще попивам витамин D с всяка пора на тялото. 

Знаете ли какво ме усмихва първо сутрин? Като чуя песента на птичките от прозореца в банята. Колкото и да ми се спи, тяхната мелодия и прокрадващите се слънчеви лъчи все успяват да ми създадат настроение и се радвам, че и до ден днешен такива малки неща ми правят впечатление, защото they are the best . 

Желание за слънце, топлина и повече разходки и срещи с приятели имам все по-често и се надявам този порочен двугодишен пандемичен кръг да е зад гърба ни и да си отдъхнем. Да имаме повече възможност за движение и дишане, неограничени от дистанции и маски. Така ще можем  да си хапваме каквото ни душа желае, защото знаем, че утре ще ги извървим, а защо не изтанцуваме :)

 Днес ви предлагам една слънчева рецепта с ананас , която много обичам, но не приготвям често и аз не знам защо. Не е трудна, става бързо и точно днес спретнах за вечеря. Отдавна не съм пускала рецепта в същия ден, в който съм я приготвила, но толкова много искам да я споделя с вас, че не ми се чака. Ако искате да видите и ВИДЕОТО към рецептата, надникнете в моя Инстаграм ТУК. Щом имам възможност ще го кача и тук, но засега може да го гледате там :) 

Необходими продукти: 
За пилето:
2 бр. плешки гърди ( една пеперуда) 
2 с.л брашно
2 с.л.царевично нишесте
1 яйце
1ч.л.червен лют пипер на люспи
1ч.л. млян или пресен  джинджифил 
1 ч.л черен пипер
1 ч.л. сол 

За зеленчуците:
3 скилидки чесън 
1 червена чушка
2 зелени люти чушлета
1 ч.ч ананас на кубчета
олио

За соса:
1ч.ч. сок от ананас 
1 с.л. кафява захар  
1 с.л. оцет
1с.л. соев сос
1 с.л. царевично нишесте 
1/2 ч.ч. вода

Още: 
олио за пържене

Продуктите изглеждат много, но повечето са подправки. Препоръчвам ви както винаги да си приготвите всичко на масата преди да започнете :) 


Нарязваме месото на средно големи парчета и овкусяваме с описаните подправки. Прибавяме още брашното, нишестето и 

        

накрая яйцето. Може да добавите и само белтък, ако имате да изразходвате и разбъркваме добре Слагаме да се маринова в хладилника за поне 30 минути.


През това време си приготвяме съставките за соса и нарязваме зеленчуците. 
За улеснение разтваряме нишестето във водата и сока от ананаса, да ни е готово да го изсипем наведнъж, когато му дойде времето.


В тиган със загрято олио запържваме първо месото от всички страни до златисто и изваждаме в чиния.


В същия тиган след това запържваме нарязания на ситно чесън и чушки, докато пуснат аромата си, а след това прибавяме ананаса и запържваме за още една-две минути.

     
Прибавяме и месото и след като разбъркваме всичко, разчистваме малка част от тигана в която изсипваме кафявата захар, оцета, соевия сос, нишестето с водата и сока.

       
Разбъркваме всичко заедно и сосът ще се сгъсти, образувайки тази вкусна, лепкава покривка на месцето.


Сервираме в голяма чиния, като отгоре поръсваме с малко пресен лук. 


Божествено вкусно е, обещавам ви! Само го направете -после ми благодарете :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! !


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...