сряда, 7 юли 2021 г.

Бързо руло с тиквички, кашкавал и шунка / Zucchini, Ham & Cheese Puff Pastry Roll

 

Да не кажете, че съм се загубила пак нещо, но и така да е - няма да се сбъркате. Забелязвате ли как всички около вас започнаха да изперкват малко по малко. Е, аз съм една от тях и няма да го крия. Жонглирането между работата, социалния живот, блога, готвенето, снимането, контактите с близките и опитите да се дотъркалям до фитнеса с триста зора, освен че не ме стопиха по килограми, ами само ми стопиха финансовия отдел. А, не готвя много напоследък, защото не остава време и половинката все по-рядко пита какво има за вечеря. Като вижда, че се прибирам след него му е ясно, че пак има храна чак събота и неделя. 

Решена да промени това, този уикенд се нахъсах и освен, че си харесах някакви нови неща на промоция в магазина за хранителни продукти, реших, че ще сготвя и поне 2-3 нови рецепти, с които да го изненадам и то през седмицата. За целта трябва да са бързи и лесни, така че да става за около 30 минути. Е, днес искам да ви представя една от тях, тъй като знам, че никога не са излишни рецепти с тиквички, особено сега. Това руло ни накара да си оближем пръстите, а той нашия уж не ядеше тиквички. Като замириса обаче на печено тесто, сирена, шунка, той какъвто е фен на пиците и метални стружки да бях сложила щеше да го изяде. 

Тъй като обелих тиквичките, се сляха малко с цевта на кашкавала, но ако искате повече цвят, може да сложите и такива с кората или пък от тъмно зелените. 

Аз ги попарих за малко във вряла вода, за да омекнат, но вие може да ползвате гриловани или пък дори сурови, ако обичате сурови тиквички. 

Олеее, нормално ли е да ти текат ли*ите от собствените снимки на собствената гозба??? Толкова беше вкусно, a сега се почва сезонът на тиквичките и вече знам кое ще ме спаси от безумното пържене по сто часа.

Необходими продукти: 

275 г бутер тесто
1 средна тиквичка 
100 г шунка 
200 г кашкавал
100 г крема сирене
1 яйце 
сусам за поръсване 

Взех тестото от Лидл, по-малко е, но не знам дали на мен ми се струва така, не ми мирише толкова на маргарин като останалите, но аз не купувам често. Работим с охладено такова, защото от жегата бързо се отпуска и започва да лепне.


Намазваме го с  кремата сирене и отгоре нареждаме шунката, 


а върху нея нарязаните на кръгчета леко бланширани и подсушени тиквички Отгоре завършвам е с кашкавал.


Завиваме рулото и подвивам двата края навътре.


Намазваме го с разбито яйце, като моите бяха домашни и много жълти. Направих малко шарки по тестото, за да съм сигурна, че няма да се пукне и поръсваме със сусам.


Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20 минути. 


Тоооокова е вкусно, че само по уханието ще се убедите в това.


Комбинацията на сирената с тиквичката и тънката и деликатна шунка прави рулото засищащо, но и свежо. 


Призовавам ви, опитайте тази вкусотия. Яжте я топла, макар и като изстине да е чудесен бърз обяд за работа, става да се яде с ръце като малки, апетитни банички. 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!








8 коментара:

  1. Здравейте! А как бланширате тиквичките?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Валентина. Ако съм ги нарязала на тънко, може да е достатъчно и да ги попаря с вряла вода и да ги задуша за 2 минути, но може да ги пуснете и в къкреща подсолена вода докато омекнат.

      Изтриване
  2. Мило Люсе, привет от Сърдечко:) Всеки ден мислено ти пиша,а като се сетя колко време мина от последния път, в който се чухме, директно тръгвам към ъгъла да се срамувам с вдигнати ръце и на един крак:) Ако можеше и двата бих вдигнала:))),но в момента единият е жестоко навехнат,ама това е друга тема, за мемоари:). Тази рецепта така ме тресна сутрешно, че не знам как ще утрая до довечера, за да скокна до любимия Лидл и да я реализирам. Знаеш каква слабост са ми патладжаните,но и тиквички не отказвам под всякаква форма. За отслабване не ми се говори,защото вече се отчаях от поредицата ми жалки опити в тази насока:). Пък и какво да я развалям тая хубава Рубенсова фигура;))). Обичам те,прегръщам те,и ти благодаря за това чудесно тиквичково изкушение:). Кога ще ходим на СПА,този въпрос ме мъчи постоянно?;). Вечно твое МартЕ:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, мартеничке, аз съм на същия хал. Минавам от тема в тема в главата си и си казвам вече, тази и мина модата, дано да стигна да ти споделя следващата, Армаганите, които ти събирам вече ще им мине срока на годност, ама някой да намери време да иде да ги прати - срам и позор. какво да правя, нямам оправдание, освен , че съм в много разпилян период и не мога да се събера още. Дай да се видим първо на коктейли, че времето им дойде <3 Обичам те!

      Изтриване
  3. Видях снимките по-рано днес и знаех, че това ще ни е вечерята :) В момента се рече и нямам търпение са го пробвам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз нямам търпение да чуя отзиви :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  4. Здравей Люси! Снощи приготвих рулото и стана страхотно. До снимки не стигнах, но обещавам следващия път. Благодаря ти за всички чудесни рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Светле. Много се радвам, че ти е харесало. Поздрави и усмивки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...