сряда, 14 юли 2021 г.

Усукани царевични питки / Twisted Cornmeal Bread Recipe

 

Само ако знаете от кога чакам да ви изкуша с тези красавици. Някои от вас може да ги разпознават от книгата ни с рецепти с Таня Донева, моя милост и София мел, но ето, че дойде време да ви ги покажа и тук. Други пък могат да ги познаят от стартралата игра за чудесни награди в моя Инстаграм акаунт, където трябва да ми напишете само името на последната тестена рецепта, която ви впечатли. Ако искате да участвате, може да го направите в линка ТУК, а ако искате да разберете какво ще ви трябва за тези вкусни, царевични питки, може да видите продуктите по-долу. Пълното описание на изпълнението е в сайта на София мел, където може да намерите и останалите публикувани до момента мои рецепти от книгата или рубриката ми "Около света с Люси". 

Необходими продукти:
За тестото:
300 г брашно София Мел Класик
200 г брашно София Мел Царевично
20 г жива мая
250 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
2 яйца
80 г масло
За гарниране:
2 с.л. София Мел Грис за поръсване
1 яйце за намазванеНадявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 


Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...