неделя, 25 юли 2021 г.

Лятна ягодова лимонада/ AMAZING Homemade Strawberry Lemonade

 


Лято е и е време да ви споделя тази рецепта. Само ако знаете колко чудесни напитки  коктейли и домашни ликьори имам, които правя, но все си мисля, че няма да са ви толкова интерсни и си казвам, защо да ги публикувам. Добере, че са Passiflora с тяхната кафява захар да ми дадат стимул да споделя такава рецепта и дори не трябва да мисля много, защото истината е, че аз си приготвям сама и безалкохолните и алкохолните коктейлчета. И не само - ликьорчета, лимонади и всякакви такЪви антидепресанти. 


Днес искам да ви споделя любимата си рецепта за вкусна, домашна, ягодова "лимонада", която ще ви отвее главата! Гарантирам ви! Да не съм Люска- плюска, която може доста да излюска, ако ви лъжа!  Обожавам я, пия я винаги в горещите дни, а когато искам, мога да направя и в алкохолен вариант, като и добавя джин или водчица. Но нека да ви я представя първо в оригинал.


Необходими продукти:
300 г ягоди
150 г малини или червен касис ( нещо по-киселко)
1 малък лимон/ лайм
свежи листа мента/ босилек
1.5 литра газирана вода
лед

Количествата са приблизителни, тъй като я правя на око и винаги съобразявам колко сладки са ми плодовете. Понякога ягодите са доста сладки, а понякога само ароматни, но нямат сладост, затова и количеството захар може да варира, като опредено точно с тази става супер вкусно.

В подходящ съд слагаме плодовете и захарта на котлона да се загреят, докато последната се разтвори напълно, 


Използвам уреда на баба за пюре ( Пюринатор 2000) да намачкам плодовете, като ги варим в захарта около 3-4 минути. Не искаме да станат на сладко, а да останат все още със своя искрящ свеж цвят. Моите плодове бяха домашни, но замразени така че имаха малко водичка по тях, и ви препоръчвам да добавите едни 50 мл ако не са вашите такива. 


Когато са готови добавяме няколко капки лимонов сок, за да засилим свежестта на плодовете. Количеството лимон е по желание, може да сложите и сока на целия лимон, ако искате да се усеща повече напитката, но може да сложите после и само резенчета лимон в нея.


Прехвърляме плодовата течност в блендера и блендираме всичко, като накрая прибавяме и една няколко кубчета лед. 


Сипваме в кана или ако имате като моя буркан за напитки с канелка и доливаме с газирана вода на вкус.


Украсяваме с малко свежи листа босилек или мента, резенчета лимон или лайм и свежи ягоди.
Ако има божествена напитка, някаква амброзия, то това е тя!


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моят блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...