Люска Плюска се готви за моренце, за да си попече сладкото дупенце. Личи си, че е последен работен ден за мен, защото настроението ми удари тавана. Дори фактът, че сутринта разни хора ми я разпокъсаха с това, че не си спазват уговорките и за да убия време ми се наложи да пазарувам "на сила", не ми развали желанието.
Повечето дами пазаруват за удоволствие в магазини за дрехи и козметика, но не и аз. Моята шопинг терапия включва да попивам аромата на пъпешите в някой плод зеленчук надвесена над тях като Ам-гъл, или да се нося като привидение между рафтовете на Супера, докато се охлаждам на климатиците и се ровя за разни нови продукти, които не съм опитвала. Като цяло си падам по по-просторните магазини, защото имам нужда от пространство, особено през лятото, ако ме разбирате :)
Обаче за онлайн шопингът размерът няма значение, защото винаги мога да си поръчам каквото си искам без да се притеснявам от контакт с хората. Сигурна съм, че корона вирусът е измислен от интроверти като мен, на които им е писнало да ги карат да ходят на среща с класа на всеки 5-10 години :)
Аз и по телефон не обичам да говоря, затова пазаруването от разстояние е мана небесна. И тъй като съм на свежарска, лятна, лимонова вълна, а и тези рецепти се бавят само две години ( откакто ги обещах), време беше да запретна ръкави и да ги направя.
За целта ми трябваше Лимончело? А, от къде да си набавя истинско, италианско лимончело?? Що за въпрос, като вече знаете - Вера Италия! Любимото ми малко ОНЛАЙН магазинче. където продуктите идват директно от Италия и разликата се усеща.
Освен най-вкусното лимончело, си взех и любимата ми животинска сметана, маскарпоне и брашно тип 00. Гледам да имам винаги такова у дома, защото е чудесно не само за хлябове, фокачи и пици, но и за маслено тесто, което не се разпада плътно е, но съвременно фино.
Сигурно сте яли лимонов пай с меренг, но сега искам да ви поканя да опитате този различен, лимонов тарт с ухание на Лимончело и плътна украса от маскарпоне и сметана, които балансират сладостта на крема и се съчетават идеално с алкохолната му нотка.
Както винаги слагам линк към всеки продукт от италианското магазинче, което съм използвала, за да може да видите, прочетете повече и поръчате, ако решите. Аз Лимончелото го ползвам доста и за коктейли, които си правя у дома - друга моя страст, която не съм ви разкрила още, защото ще паднете под масата ( буквално) Почна ли да ги забърквам, всичко ще си кажем и то с усмивка ;)
Необходими продукти:250 г брашно 00 Molino
30 г пудра захар
130 г масло ( охладено)
1 яйце
малко студена вода или лимончело
1 ванилия ( или ванилина захар с лимон)
За крема:
200 г захар
200 мл вода
60 мл лимончело Limocè
60 г царевично нишесте
2 с.л. кора на лимон
2 с.л.масло
Здравейте коментарът ми не е свързан д тази торта а с Торта Три шоколада, обаче не мога да напиша коментар. Ако сложа фигурки от фондан в/у тортата дали ще се
ОтговорИзтриванеразтопят.Правила съм я и друг път по вашата рецепта и става супер , но не и с такива фигурки
Здравейте, не съм опитвала, но ако фигурките са добре изсушени и не стоят дълго време, не са много тежки и т,н, мисля, че няма да има никакъв проблем ;)
Изтриване