събота, 5 юни 2021 г.

Торта „Дунавски вълни“ / Donauwellen cake / Danube waves cake

 

На вълна торти съм пак  :) Да не кажете нещо. Оставих ви доста време да си почивате от моите сладки изкушения, и сега, когато сезоните на плодовете са тук, хич ми не пука ( казано по луковидски) дали ще слабеете за морето. Искахте торти, ще видите сега торти :)Само миналата седмица направих две уникални рецепти с  ягоди, като така и не успях да получа информация коя е по-хубава. Имаше равен вот за всяка от тях, явно защото едната беше шоколадова, а другата лека и свежа, така че имаше за всеки вкус. 

Днес обаче, като една лека интродукция към тортената фиеста, която започнах последно време, ще ви споделя и чудесна торта от книгата ми със София мел, която ко-създадохме с Таня Донева. Сезонът на черешите е тук и аз вече преядох неколкократно с тях - кихам, носа ми тече, сърбят ме очите от алергията и пак ги ям. Виж, в торта пък, още повече ми понася, макар че във фитнеса е точни обратното, Няма да обръщам внимание на това обаче, защото може ли човек да мърмолясва, когато има пред себе си такава красота.

И тъй като съм на вълна торти, време беше да ви представя ви торта Дунавски вълни. 

За блатовете:
5 яйца
6 с.л. прясно мляко
250 г масло
200 г захар
1 ванилия
2 с.л. тъмно какао
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. череши

За крема:
250 г масло
1 пак. Пудинг ванилия
400 мл прясно мляко
2 с.л. захар

Глазура:
100 г черен шоколад
100 мл течна сметана

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястие, присъедините се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...