петък, 4 декември 2020 г.

Торта Спартак / Chocolate Spartak Cake Recipe


Обещах ви да има повече тортени идеи за предстоящите празници и ето второто ми предложение. За кога да чакам повече и да отлагам? Вярно е, че има още време до Коледа, но пък нека да имате време и да се поупражнявате, нали така.  Тортата приготвих като част от рубриката ми "Около света с Люси" за сайта на София мел, където има още много изкушаващи предложения. 


Торта Спартак е шоколадовият вариант на известната руска торта Медовик. Изключително мека и кремообразна, и разбира се шоколадова. Хубавото е, че тази торта е с много достъпни продукти и става голяма и наяждаща. Отнема малко повече време за направа, но си заслужава. Точените блатове са едни от най-вкусните, а за да стенат наистина добре използвайте брашно за баница на София мел.


Необходими продукти:

За блатовете:
350 г брашно София мел баница
5 г бакпулвер
40 г тъмно какао
135 г захар
75 г мед
2 бр яйца
4 г сода
112 г масло
За крема: 
400 г заквасена сметана
150 г захар
250 г масло
8 г царевично нишесте
2 бр ванилия
2 яйца


                  


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 

  

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!









4 коментара:

  1. Много красива торта! Искам само да попитам от какви плодове и листа е украсата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Това е червен касис, имаме го на село и го замразявам в кутийки във фризера. Запазва си формата. За листенцата за съжаление не помня, но мента ще ви свърши работа.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...