Чак не мога да повярвам, че най-сeтне успявам да публикувам тази рецепта. Имам няколко в чернови, които отлежават като скъпарско уиски, но ето, че ще им дойде реда. Казах си, че ако и тази година не пусна вкусните пролетни рулца, ще изляза една голяма стипца, която не намира повод да ви сподели една наистина вкусна и пъстра рецепта, Да, тази рецепта ще ви нахрани не само буквално, но ще напълни душата ви само с гледката. Идеална е не само за парти храна, кетъринг, рождени дни и абитуриентски :), но честно казано е чудесно похапване за времето, когато решите да се сложите малко на диета, защото ще може да се насладите на наистина вкусни хапки с букет от свежи зеленчуци. Ще усещате вкусът им съвсем ясно, запазили цялата свежест и полезни съставки, тъй като им е спестена каквато и да е било термична обработка.
И преди да си кажете, "Люси, то и аз мога да си направя салата", ще ви кажа - "Не съдете твърде прибързано!" ( качество, което никога няма да ви е от полза, повярвайте ми)
И преди да си кажете, "Люси, то и аз мога да си направя салата", ще ви кажа - "Не съдете твърде прибързано!" ( качество, което никога няма да ви е от полза, повярвайте ми)
Първо, не, това не са найлонови торбички, в което са завити, а оризови кори. Без глутен, диетични, вкусни и ще ви харесат - обещавам ви.
Второ, за разлика от салатите, тук имаме един невероятен сос, който ще ви накара да грабите рулце след рулце, сякаш живота ви зависи от тях.
Второ, за разлика от салатите, тук имаме един невероятен сос, който ще ви накара да грабите рулце след рулце, сякаш живота ви зависи от тях.
Като всяка по-нетрадиционна манджа и тази мина теста "мама", която си е любител предимно на нашенската кухня. Изпратих й ги с порция различни ястия, но от очакваното й телефонно обаждане научих това, което се и надявах: Беше харесала рулцата най-много!
Накара ме да ги готвя по-често, да ги правя за гости и какво ли не.
На пръв поглед може да ви се стори малко странно като вкусове, но така е с повечето хубави неща.
Минавам към рецептата, но преди това да ви помоля да ме подкрепите и тази година в наградите на Блоговодител, където съм номинирана в следните категории:
Категория “Крилце или Кълка” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/krilce-ili-kylka/5/
Категория “Жител на света” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/jitel-na-sveta/2/
Категория “Бързо и вкусно” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/byrzo-i-vkusno/6/
Категория “Гозбите на баба” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Категория “Топло от фурната” - https://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/
Линкът http://kulinarninagradi.com ще ви препрати към официалния сайт на наградите, откъдето в горния край може да видите думата „гласувай”, която ще ви заведе в полетата за вписване. Изисква регистрация, но дано това не ви спре да ме подкрепите, пък и може да я помни от минали години :) .
От там се вижда пълният списък с категории, като за да дадете гласа си за мен, трябва да отидете на категориите, в които съм номинирана.
Вие сте вотът на публиката, затова гласувате в първата колонка, където надявам се да отбележите с точка Lussi`s World of Artcraft, а след това под него и бутончето - "гласувай".
Благодаря на всеки, който ще го направи!
А ето и рецептата:
Необходими продукти:
7-8 бр.оризови кори ( или брой по желание)
зеленчуци: червено зеле, моркови, чушки, бейби спанак, краставица
сос:
фъстъчено масло
сладко-лют сос от тази рецепта
Хубавото тук е, че може да го направите буквално за минути, всеки път, свежи и пресни, без да се налага да готвите. Нарежете си зеленчуци на средно тънки ивички, така че да може да усещате индивидуалния им вкус, но и да са лесни за завиване в руло.
Подгответе си оризовите кори, като аз ползвах такива. Купих си ги от един магазин преди време, не може да се намерят на азиатски щандове, по-големи магазини или просто да си поръчат по интернет.
Подгответе си една купа с хладка вода, в която да ги накиснете за няколко секунди за да омекнат.
След това сложете в центъра им малко от различните зеленчуци и завийте на рулце, като не забравяйте да подвиете и двете им страни навътре, за да се запечатат добре.
Наредете в чиния и готово. Сигурно забелязвате, че няма никакво подправяне и това е защото сосът е всичко от което ще имате нужда.
Прави се от равни количества фъстъчено масло и сосът от дадената рецепта, който е пикантно- сладък и солен.
Може да си го направите предварително, тъй като издържа дълго време в хладилника и да си спретвате рулцата за лека вечеря, снакс или ако ви дойдат гости.
Фъстъченият вкус е солен, плътен, засищаш, а в смесица със соса, става още по-богат и незабравим.
Порадвайте се на пролетта и пъстрите цветове и вкусове с тази рецепта, а защо не и през идващото лято.
Усмихната седмица, приятели!
Благодаря ви, приятели!
Люси,
ОтговорИзтриванене съм правила сурови оризови рулца, не съм консумирала никога сурови оризови кори.Преди време правих подобни, но панирани рулца.Стават страхотни, а плънката винаги може да се разнообрази.Ще изпробвам и твоят вариант, видях скоро оризови кори в индийски магазин за храни.Чудни рулца са се получили.
Поздрави и усмивки !
Привет, Лени и благодаря. И аз съм правила панирани, наистина са много вкусни, защото зеленчуците си остават свежи и хрупкави. Но тук са в още по-здравословен вариант :) Прегръдки от мен най-сърдечни!
Изтриване