сряда, 11 април 2018 г.

Царевична вита питка с подправки / Swirl cornbread with fresh herbs


Сега е сезонът на зелениите и нищо чудно, че хладилникът ми се пука по шевовете именно от марули, пресен лук, спанак, лапад и разбира се няколко останали варени яйца. Ако следите страницата ми във фейсбук, сигурно сте прочели за фиаското ми тази година с великденските яйца. 
Ако не - на кратко:
Вашата работлива Люси пече козунаци, агнешко, гарнитури и всякакви сладури. После чисти, чисти, чисти, та чак филия не искаше да си намаже, макар и гладна, да не си цапа кухнята. (Така де - празник идваше и исках да го посрещна със спретнат дом.)
За накрая Люси си остави само боядисването на яйцата, които прилежно свари, без да се спука нито едно, боядиса ги набързо в лек пастелен нюанс и ги остави да изсъхнат, преди да почне декорирането им.
Решена вече да поседне пред телевизора и да си украсява на спокойствие, Люската си пренесе яйцата, а съдът се счупи на сантиметри от масата и всичките хубави яйца се изпльоскаха на пода с такава скорост, че оставиха цветните си отпечатъци върху току-що измития бял под. Люси беше твърде уморена да се ядосва, но определено шокът я накара да си легне по-раничко тази вечер, за да избегне евентуални нервни сривове.

Та така, накратко - още имам яйца в хладилник и очевидно ще минавам на яйчен режим.
За целта се сетих, че мога да приложа и всичките останали зелении в някаква вкусна и ароматна рецепта като днешната например.
Както знаете, аз и брашната на София мел сме много близки, затова нося няколко от тях около талията си, но това не ме спира да им се радвам.
Преди време дори ви споделих, че аз и Танчето направихме и кулинарна книга заедно с тях, а тази година и създаваме рецепти за тяхната сайт.
Реших да ви споделя някои от тях, като днешната е идеална за сезона и се надявам да ви хареса - царевична вита питка с подправки.



Необходими продукти
300 г брашно София Мел Класик
150 г царевично брашно София Мел
1 пак. суха мая
3 с.л. олио
180 мл хладка вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол

За намазване:
100 г масло
100 мл олио
Свежи подправки: зелен кромид, магданоз, чесън.
Наична на приготвяне може да научите в сайта на София мел тук.
Надявам се да ви хареса :) Усмихната седмица, приятели! 
Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели! 

4 коментара:

  1. Христос Воскресе Люси ! Чудесни празнични Великденски рецепти - агнешкото с билки, царевичната вита питка, хлебчетата са идеални за сезона.Записвам всички рецепти за проба, прекрасно изглеждат.Понякога без да искаме точно по празници правим бели, но няма как - това е забързаното ни ежедневие.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Лени! Както винаги си изключително добра и подкрепяща с всяка гозба, пък и с белите :) Прегръдки от все сърце!

      Изтриване
  2. И сега искаш и на наще талии да се лепне тази питка, Люска?
    Не устоявам и аз на тектеното!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...