вторник, 29 август 2017 г.

Рецепти от филми: Карибски пирати и сладки - пиратски шапки / Pirate hats cookies recipe


Лятото е приключенско време! Винаги се случва нещо интересно - пътешествия, сватби, море, влюбвания и какво ли още не! Затова и реших да споделя с вас една чудесна рецепта, в тон с това настроение - сладки- пиратски шапки! 
Пиратската тематика носи онова невероятно усещане за приключение, което се събужда не само в детските сърца, а пък има ли ухание на ром ще се хареса още повече на възрастните. Е, тази рецепта комбинира и двете, плюс още една - изненадата! Това ви очаква щом погледнете тези дребни изкушения още на пръв поглед и тяхната очарователна визия, но захапете ли ги - ще видите истинската изненада, а именно невероятния вкус на изкусителни шоколадови бонбони с алкохолен пълнеж.


Сладките са идеални за всякакви тематични партита и рождени дни, като може да ги направите с различен пълнеж - с и без алкохол. В оригинал плънката е от бонбони с фъстъчено масло, но , вярна на мотото "Като е пиратски папагал - да е рошав", реших, че ще използвам бонбони с ухание на ром.

А ето и колко лесно се правят:
Необходими продукти:
220 г масло
1 ч.ч. кафява захар
2 2/3 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 яйце
бонбони с пълнеж по желание

Всички продукти се смесват на хубаво бисквитено тесто. Препоръчвам ви да използвате фина кафява захар, но може да я замените и с пудра обикновена.  Слагаме тестото за кратко в хладилника да стегне и да ни е по лесно да го разточваме.
За улеснение разточвам тестото между два листа стреч фолио на тънък слой.

С помощта на чаша с малко гърло ( моята беше чашка за шот) правим кръгчета с около половин сантиметър по-големи от всяка страна от гоелмината на бонбоните, които ще използваме. ( Размерите е са различни, в завивимост какви бонбони изберете)
След това, с друга чаша , малко по-голяма правим по-големи кръгчета и поставям отгоре бонбоната, увита в по-малкото кръгче ето така:


Започвам да повдигаме периферията на "шапката" нагоре от трите страни ето така:


Финалната форма трябва да изглежда така, като с помощта на остро ножче правим малки хиксове от трите страни на шапката.



Печем сладките на 180 градуса за около 8-10 минути..по уханието ще ги познаете :) 
Изключително ухайни и вкусни, тези сладки станаха любими и у дома, а тъй като майка ми е огромен фен на бонбоните с ром, съвсем без да се притеснява натъпка джобовете си с тях като попаднала на пиратско съкровище. Ако и вие имате у дома лакоми разбойници или просто обичате да опитвате нови и вкусни неща, съветвам ви да ги направите :) Няма да съжалявате! 

Yo Ho Ho, Everybody!



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

11 коментара:

  1. Страхотни са, Люси! Направо ме вкара във филма:))). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,Люси!!! :) :) Невероятна Сте,как е възможно, толкова красота във Всичко което правите,Вие не готвите ,а творите :)) и Сте голям стимул за такива,като мен любители които тепърва навлизат в кулинарията :) :) Постоянно следя блога, Ви и съм изпробвала доста от рецептите,Ви които са Страхотни :) Имам един въпрос,който може би да Ви се стори смешен,но може ли да заменим маслото с друга мазнина или поне да е 50 олио на 50 масло... :))и Бонбоните с пълнеж,можели да се заменят с обикновен шоколад на блокчета, БЛАГОДАРЯ Предварително!!!( и още веднъж се извинявам за глупавия въпрос... :( ) Продължавайте в същия дух и да ни радвате с Вашите произведения.. Поздрави и Прегръдкии... :):))))Надя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, надя :) Благодаря за прекрасните думи, наистина ме трогнаха и моля, обръщай се към на "ти" :) Масло е хубаво да се използва, защото стяга и е по-лено да разточим тестото, ако сме го сложили в хладилника. Може да ползвате и друг вид мазнина, но мисля, че ще се отрази малко на тестото, макар и не фатално. Просто ще трябва да се доверите на иснтинктите си по време на забъркване. Като цяло, може да замените бонбоните с шоколад, но ви препоръчвам да използватеп одходяща форма, за да ви е по-лесно като за първи път оформянето им. П.п. няма глупави въпроси, само незададение навреме :) Поздрави сърдечни и много усмивки!

      Изтриване
    2. Много,Благодаря Люси за бързия отговор :)) От Все сърце <3 ти желая всичко най-хубаво и много усмивки и на теб...:) :)) :)

      Изтриване
    3. Здравейте Люси, изглеждат страхотно! Както и всичко, което правите :) . Въпроса ми е, дали би могло да се сложат бонбони Тофифи? Или смятате, че няма да се разтопят както трябва.

      Изтриване
    4. Здравей, Юле! По принцип може и би трябвало да се отпуснат при печене все пак :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
    5. Благодаря! Ще пробвам :)

      Изтриване
  3. Здравейте Люси и за много години. Решила съм да направя сладките за именния ми ден и искам да попитам дали една кутия бонбони ще стигне за тази доза тесто? Поздрави от Ивелина😊

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Иве! На мен ми остана още от тестото, но не го направих цялото, а го използвах за обикновени бисквитки, които изпекох. Поздрави :)

      Изтриване
  4. Благодаря за бързия отговор

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...