Светът познава много добри мезета за бира - пържени картофки, цаца, пилешки хапки, толумбички, ядки, водка и какво ли още не, но моят личен фаворит е може би познатите и на много от вас лучени кръгчета. Всеки ги знае, всеки е опитвал, а ако има такива дето още не са - могат да поправят тази грешка още днес!
Много ми харесват, обаче няколко неща винаги ме притесняват - пак пържено, пак мазно, пак тежко, а като порция нищо работа, пък и скъпи. Ето защо реших, че е крайно време да се измисли алтернатива и съм супер щастлива да ви предложа точно такава.
"Когато някой се опита да ти изяде последното лучено кръгче!" |
Това не са обикновените лучени кръгчета, а по-скоро соленки, които са направени от тесто, печени са, издръжливи и вкусни, както топли, така и студени.
Определено ще искате да си запишете рецептата, затова и няма да ви бавя много, а преминавам направо към нея.
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Класик
100 мл мазнина
100 г крема сирене
50 г кашкавал
2 яйца
2-3 глави лук
1/2 ч.л. бакпулвер
сол
Разточваме върху леко набрашнен плот и с помощта на две чашки ( по-голяма и по-малки) изрязваме кръгчета ето така:
Редим върху хартия за печене, като намазваме с леко размитото яйце и поръсваме с малко сол. Печем за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
И така, получиха се не една, не две, ами три такива вкусни кръгчета, които стигнаха за няма да казвам колко бири ;), че не това е целта на публикацията.
Но пък ако нещо ви притеснява - Don`t!
Лято е, пък и веднъж се живее!
Наздраве!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
Супер идея Люси. Както винаги изобретателна.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мария :) Поздрави!
ИзтриванеВсе пак каква е мазнината, олио ли или друго?
ОтговорИзтриванеАз ползвах олио :) Поздрави!
Изтриванебързи, лесни и чудесни😘благодаря за рецептата Люси!😘
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Гери :) Усмивки!
Изтриванестрахотна рецепта����, която е много лесна и вкусна��
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Анонимен :) Поздрави!
ИзтриванеСупер! Страхотна рецепта!
ОтговорИзтриванеЩе се пробва задължително. Изглеждат великолепно :-) Благодарности за рецептата !
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) Поздрави!
ИзтриванеО, супер!
ОтговорИзтриванеАз не съм по бирата, ама хич, но пък лучени кръгчета обичам.
А тези соленки звучат още по примамливо!
Благодаря, мила ;) Прегръдка!
ИзтриванеСтрахотни, ще ги направя на всяка цена
ОтговорИзтриванеМного благодаря! Дано да ви харесат колкото и на мен!
ИзтриванеИзглежда много вкусно. Ако заместят бялото брашно с пълнозърнесто, дали ще се получи
ОтговорИзтриванеЗдравей, Непознат. Да, разбира се, че ще се получи, но аз бих направила сместа поне 50 на 50 :) Поздрави!
ИзтриванеНаправих ги. Станаха като на вашите снимки,а само колко са вкусни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата
И аз благодаря за оставените отзиви под рецептата! Това е от помощ за всички!
ИзтриванеЗдравейте!От мазнината,където се е пържил лука ли се добавя към тестото?
ОтговорИзтриванеАко искате, може да добавите и от нея или свежо олио. Поздрав!
Изтриване