вторник, 8 август 2017 г.

Лучени кръгчета - соленки / Homemade funyuns


Светът познава много добри мезета за бира - пържени картофки, цаца, пилешки хапки, толумбички, ядки, водка и какво ли още не, но моят личен фаворит е може би познатите и на много от вас лучени кръгчета. Всеки ги знае, всеки е опитвал, а ако има такива дето още не са - могат да поправят тази грешка още днес!

Много ми харесват, обаче няколко неща винаги ме притесняват - пак пържено, пак мазно, пак тежко, а като порция нищо работа, пък и скъпи. Ето защо реших, че е крайно време да се измисли алтернатива и съм супер щастлива да ви предложа точно такава. 



"Когато някой се опита да ти изяде последното лучено кръгче!"

Това не са обикновените лучени кръгчета, а по-скоро соленки, които са направени от тесто, печени са, издръжливи и вкусни, както топли, така  и студени. 

Определено ще искате да си запишете рецептата, затова и няма да ви бавя много, а преминавам направо към нея. 


Необходими продукти:
100 мл мазнина
100 г крема сирене
50 г кашкавал
2 яйца
2-3 глави лук
1/2 ч.л. бакпулвер 
сол

Нарязваме лука на ситно и запържваме в малко олио докато стане златист. Пресяваме брашното в купа, слагаме бакпулвера, щипка-две сол, сиренето, рендосания на ситно кашкавал, едно яйце и отцедения лук. Разбъркваме, като започваме да прибавяме и от мазнината, докато получим хубаво, нелепнещо тесто.

             

Разточваме върху леко набрашнен плот и с помощта на две чашки ( по-голяма и по-малки) изрязваме кръгчета ето така:


Редим върху хартия за печене, като намазваме с леко размитото яйце и поръсваме с малко сол. Печем за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

                           

И така, получиха се не една, не две, ами три такива вкусни кръгчета, които стигнаха за няма да казвам колко бири ;), че не това е целта на публикацията. 
Но пък ако нещо ви притеснява - Don`t! 


Лято е, пък и веднъж се живее!
Наздраве!

п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;) 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

21 коментара:

  1. Супер идея Люси. Както винаги изобретателна.:)

    ОтговорИзтриване
  2. Все пак каква е мазнината, олио ли или друго?

    ОтговорИзтриване
  3. бързи, лесни и чудесни😘благодаря за рецептата Люси!😘

    ОтговорИзтриване
  4. страхотна рецепта��‍��, която е много лесна и вкусна��

    ОтговорИзтриване
  5. Ще се пробва задължително. Изглеждат великолепно :-) Благодарности за рецептата !

    ОтговорИзтриване
  6. О, супер!
    Аз не съм по бирата, ама хич, но пък лучени кръгчета обичам.
    А тези соленки звучат още по примамливо!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни, ще ги направя на всяка цена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Дано да ви харесат колкото и на мен!

      Изтриване
  8. Изглежда много вкусно. Ако заместят бялото брашно с пълнозърнесто, дали ще се получи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Да, разбира се, че ще се получи, но аз бих направила сместа поне 50 на 50 :) Поздрави!

      Изтриване
  9. Направих ги. Станаха като на вашите снимки,а само колко са вкусни!
    Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за оставените отзиви под рецептата! Това е от помощ за всички!

      Изтриване
  10. Здравейте!От мазнината,където се е пържил лука ли се добавя към тестото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако искате, може да добавите и от нея или свежо олио. Поздрав!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...