Който и каквото да е празнувал вчера, надявам се сте добре, браво и догодина пак :) По една или друга прчина ми се струва, че днес ще сте доста гладни, кой от пиянски глад, кой от изтощение ;)
Аз, като духът от тенджерата се появявам с моята магическа дървена лъжица и ви представям едно ястие, което ще си накара да се радвате, че сте живи след снощи, колкото и невъзможно да ви се струва това сега.
Знам, че всеки си има свое лекарство срещу мухмурлука, но всеки знае, че няма нищо по-хуаво от една вкусна, по-тежичкиа храна, която сякаш да попие всички "тъмни сили", които вилнеят в тялото в този момент.
Аз ви представям не само такова, но и идеалната вечеря, обяд, а защо не и закуска за днес - пиле "Жулиен" , запечено в питка.
Не само, че е много лесно за приготвяне и хапване като сандвич, което особено много ще се хареса на децата у дома :)
Вече съм ви представяла рецептата за пиле "Жулиен" подробно тук, но сега ще обобщя и ще ви покажа какво още може да напарвите :
Необходими продукти:
4-5 броя питки
1бр. пилешки гърди ( пеперуда)
100 г топено сирене с гъби
1 1/2 ч.ч. сметана за готвене
1 шепа дребни гъби печурки
3-4 кисели краставички
100 г кашкавал
черен пипер/ сол
магданоз за поръсване
олио
Нарязвам пилешкото на хапки. Запържвам до златисто в малко мазнина, овкусявам със сол. Добавям шепа дребни гъби и запържвам отново.
След като гъбите се запържат до светло кафяво, доливам течната сметана. Веднага след това прибавям и топеното сирене, като обичам да ползвам натурално или такова овкусено с шунка или гъби, ако не съм имала такива за рецептата. Разбърквам за да може хубаво да се разтвори в сметаната, като намалям температурата на котлона на средна. Ако сосът се сгъсти прекалено, добавете малко топла вода.
Оставям ястието на страна и се захващам с питките. Аз използвах различни по форма хлебчета - като важното е да отрежем капаче, а после да ги издълбаем:
Пълним ги с пилешкото,
а след това поръсваме щедрос рендосания кашкавал.
Слагам ги да се запекат в предарително загрята фурна, а до тях капаците, докато кашкавалът се разтопи и запече до степен, която вие обичате - необходими са няколко минути.
Това ястие наистина е много бързо за приготвяне и може да го напарвите без особено голяма подготовка, а пък вкусът е нещо, което наистина ще ви пристрасти.
Ако не искате да боравите с прибори, преорчъвам ви да се спрете на по-малките питки,
като ви обещавам, изключително чисти чинии след това.
Хубавото на тези сандвичи е, че дори и ако останат (на мен ми остана един), после е иделана следобедна закуска и е вкусен дори студен, което не може да се каже за всяка храна.
Но пъвро, насладете му се точно така , както трябва - горещ, с плътнатен ароматен сос от сметана и топено сирене и вкусните парченца месо.
ММММмммм!
Няма да съжалявате!
Харесва ли ви публикацията рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
:)Голяма скица си, Люси! Тук не само хапвам вкусно, ами и се зареждам с добро настроение! Благодаря ти за усмивките! Поздрави!
ОтговорИзтриванеChicken Julienne :D, освен това месото, гъбите, краставичките се натязват на жулиени, не на хапки
ОтговорИзтриване