неделя, 13 ноември 2016 г.

Горещ шоколад с подправки / Hot Hot Chocolate


Днес няма да се впускам в дълги приказки за това какво е довело до създаването на днешната рецепта, защото истината е, че до тази вкусотия може да доведе само лакомия. То бива бива да си направиш горещ шоколад, но аз направих нещо толкова шоколадово, вкусно и засищащо, че направо си минава за десерт.


Хубавото е, че в рецептата няма "готвене" само по себе си и може да си го приготвите толкова бързо, че ще бъде готов, още преди да сте дочели статията. И макар това да е просто една напитка, мога да ви гарантирам, че няма по-голямо удоволствие да заровиш устни в пухкава сметана, а под нея да се подаде от сгряващата гърлото шоколадова течност, така ухайна от всички подправки. 


Но ето как стана всичко::
Необходими продукти за една порция:
250 мл прясно мляко
50 мл течен шоколад/ шоколадов ганаш
1 с.л. какао
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. лют кайенски пипер  Kotany
бита сметана
орехи или лешници ( по желание)  


Затоплям млякото с подправките и какаото. 


Намазвам с ганаш  отвътре чашата, в която ще изсипя горещата течност. Аз използвах от домашно направения си ганаш от черен шоколад, но вие може да ползвате някакъв течен шоколад. 

След като сипя ароматното какао, добавям малко бита сметана, върху "доукрасявам" още с ядки, ганаш и малко пипер за още малко пикантност. 


Ами както се казва..това е всичко, приятели!
Аз си придърпвам вкусната чашка, от която буквално се излиза сладост и смятам така да прекарам мързеливия, неделен следобед!
Опитайте и вие !



Харесва ли ви публикацията  рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!

3 коментара:

  1. Здравей, само не съм сигурна дали правилно разбрах къде се добавя битата сметана. ;) Отгоре, нали? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ето на такова нещо никога не бих отказала. Целувки.

    ОтговорИзтриване
  3. Направо да се омажеш от кеф:))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...