сряда, 9 ноември 2016 г.

Торта "Орео" и четири години БЛОГОдарност! / Oreo Cake and 4 Year Blogoverary!



Кога се изтърколиха четири години?! 
На този ден, преди точно толкова време за първи път натиснах бутона "публикувай" и ето че животът ми малко или много се промени. 
Всеки блогър отбелязва блогогодишнината по свой си начин, но съм сигурна, че за всички е като втори рожден ден за самите тях. 
Сядайки за поред път пред клавиатурата, се опитваме да споделим с вас един доста личен празник посветен на труда, грижите, страстта и вдъхновението, което влагаме във всяка една публикация. 
Вие виждате готовия продукт от кога добре, кога не толкова добре аранжирани снимки, с някоя вкусотия на тях, а ние виждаме останалата част от масата, която не е влязла в кадър - затрупана с учебници, детски играчки, гладни пръстчета протягащи се към ястието и цялата останала какофония в кухнята, която очаква да бъде почистена.


Четири години не е малко време, но не са и много, предвид факта, че не мисля да спирам скоро. Дори и когато светът около мен буквално се разпада, воденето на моят блог ме кара да се мотивирам и фокусирам върху градивен проект, като ползите от това накрая да се окажеш с нещо за хапване в труден момент са големи, тъй често не мислим за ядене тогава. 
За да отбележа подобаващо и тазгодишния рожден ден, направих една умопомрачително вкусна торта, с която искам да ви почерпя и да ви благодаря от все сърце. Благодаря ви, че споделяте с мен това щуро приключение - някой от вас от скоро, а други, почти от самото начало.
За разлика от скромния ми рожден ден през лятото, на този бих искала да мога да поканя всичките вас, над 23 000 човека, с които ни свързва една и съща страст - любовта към готвенето и радостта от споделянето на храната с близките ни и хората, които обичаме. 


Вие сте истинско вдъхновение за мен и доказателството е пред вас. Представям ви торта "Орео". Торта, която е с толкова сочни, наподобяващи браунис блатове, и крем, мек, нежен и въздушен, пълен с омекналите парченца на тъмните бисквитки, засилващи богатия шоколадов вкус на тортата.
Това се казва торта за рожден ден! 


Но ето как я направих, като започваме с необходимите продукти:

За блатовете: 
2 ч.ч. брашно София мел Екстра
200 гр майонеза
1 ч.ч. захар

50 г тъмно какао 
1 пак. бакпулвер ( 10г)
1 1/2 ч.ч. вода

За крема: 
100 г маскарпоне
200 г крема сирене
200 мл сметана за разбиване
1/2 ч.ч пудра захар
352 г бисквитки от типа на "Орео" (  2 пак. х 176 г) 

Още:
шоколадов ганаш за декорация


Започваме като пресяваме брашното в купа. Аз използвах на София мел Екстра, тъй като блатовете са наистина сочни и тежки и брашното е от значение според мен. Прибавям останалите сухи съставки като захар, бакпулвер и какао и разбърквам на ръка, за да се получи еднородна смес. 


                         

Добавям майонезата и водата и разбърквам отново - на ръка или миксер, няма значение.


Разпределям сместа в три алуминиеви тавички с диаметър 20 см и пъхам да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20 минути.

                          

През това време се захващам с крема. Разбивам маскарпонето с пудрата захар, а след това прибавям и крема сиренето. Тези продукти е добре да са със стайна температура. След това прибавям и предварително разбитата на сняг сметана.

                    

Аз използвам неподсладена сметана, тъй като количеството захар тук ми е достатъчно, но ако обичате по-сладко, може да ползвате и сладкарска.  Отделям една част от крема за измазване на тортата и декорация, а към останалата част прибавям един пакет от натрошените бисквитики. В случая ползвах неоригиналните орео, а бисквитки от този тип, които се намират в различни магазини.



Сглобяване на тортата: Блатовете вече са напълно охладени и по тежестта ми ще се уверите, че са изключително влажни и нямат нужда от напояване. Слагаме единия блат, а след това разпределяме от половината крем с бисквитки. Повтаряме процедурата с другия блат, останалата половина крем и завършваме  с третия блат.


Със заделената ни част от крема измазваме тортата, като си запазвам съвсем малко за украса, която да шприцовам отгоре.
От останалите бисквитки, изваждам няколко и разполовявам, като редя по основата на тортата ето така: 

                        

Прибирам в хладилника за поне два часа. Останалата украса се състои от шприцован крем, още цели и малко млени бисквитки и разтичаш се по страните шоколадов ганаш. 

  
Веднъж омекнали бискивтитките се лежат с такава лекота, а наситено шоколдовия вкус от блатовете и парченцата в крема ще ви накара да запримлясквате лакомо! 


Да си призная тази торта е една от най-любимите ми които съм правила напоследък и макар да не пропуснах да я споделя и с приятели, мога да кажа с ръка на сърцето, че си хапнах завидно количество от нея. 

Ще се радвам да я опитате и вие и да не пропуснете да коментирате вашите впечатления, а дотогава: "На рожден ден, като на рожден ден!"
Хайде, всички на масата и благодаря, че се отбихте! 

Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.  Благодаря ви, приятели!


140 коментара:

  1. Люси, пожелавам ти много здраве и нестихващо вдъхновение.А аз само като гледам снимките и започвам да премлясквам, а си представям ако имаше сега едно парче от тази разкошотия пред мен...
    Целувки.

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник, Люси!

    Това е едно от местенцата, които посещавам най-често и чиито рецепти никога не са ме подвеждали. Благодаря сърдечно за вдъхновението, което си ти за моето семейство. Не спирай да ни радваш! Дора

    ОтговорИзтриване
  3. Люси,Честит празник!Продължавай да твориш и да ни вдъхновяваш.Не веднъж съм ползвала твоите рецепти и продължавам да се уча от теб.Много успехи ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден на блога, Луси, продължавай да ни радваш с красивите си произведения, а защо не и със снимки на останалата част от масата/къщата, аз бих се радвала да видя и тях, защото хората около теб те вдъхновяват да правиш всичко това.

    ОтговорИзтриване
  5. Честит рожден ден да си жива и здрава.Пожелавам ти все така да вървиш напред и богът да има още по-голям ууспех.За тази годишнина тортата е прекрасна а не се съмнявам че е и божествена.Пожелавам ти само успехи.А аз като малките деца обичам да облизва сметаната отгоре,надявам се че няма да разваля тортата.Прекрасен ден.

    ОтговорИзтриване
  6. Честита годишнина, Люси! Пожелавам на теб и твоите читатели много здраве! И...да я караш все така, защото обожавам да се наслаждавам на интересните ти идеи и красивите снимки! Прегръдки и наздраве!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита четвърта блогогодишнина, Люси!Желая ти още много кулинарни успехи, верни почитатели и споделени мигове на удоволствие от хубавата храна!
    Черпя се от поредният ти невероятен сладък шедьовър!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления! Звучи фантастично, но тази майонеза доста ме смути...

    ОтговорИзтриване
  9. Честит празник неуморно момиче!Желая ти много здраве и все така да ни радваш с прекрасните си творения.

    ОтговорИзтриване
  10. Тортата е неземна! В събота имам рожден ден и ще я направя, но искам да попитам какво крема сирене използвате или да я направя само с маскарпоне.

    ОтговорИзтриване
  11. Честит празник на блога ти, Люси! Много добре си ги написала нещата:) Пожелавам ти нестихващи вдъхновения и все такива вкусотии да излизат от ръцете ти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Малко закъснях за рождения ден, но дано е останала някоя трохичка и за мен от прекрасната ти торта, Люси. :)
    Много, много вдъхновение и творчество ти пожелавам от все сърце!
    Продължавай да ни радваш с креативноста и интересните предложения!
    Прегръдки и много усмивки, хубавице! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Честит рожден ден на прекрасния блог! Благодаря за вдъхновенията и положителния заряд, с който ни зареждаше чрез твоите творения. Успех и още много вдъхновителни мигове за напред! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Честит празник на блога ти и на теб, малка вълшебнице!
    Само за тези 4 години успя да сътвориш ценна кулинарна съкровищница с много и интересни идеи, страхотни рецепти, майсторски изпълнения,усещане стил и финес, внимание към всеки детайл и красиви снимки...
    Зная колко труд, вдъхновение и отговорност стои зад всичко това - Поздравления и още, още х 4!
    Страхотна си, голяма прегръдка за теб!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна си!!!!Честит празник и продължавай с магията,която създаваш!!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Все, така да има нещо да те вдъхновява.А новите сполучливи идеи да ги споделяш в блога .Само хората с фантазия творят шедьоври.

    ОтговорИзтриване
  17. Люси,
    честитя ти тази годишнина с известно закъснение, но знаеш,че аз честичко надничам в твоето блогоместенце.Чудесни рецепти, прекрасни снимки и много красота, финес и стил се лее от твоят блог.Продължавай в същия дух.Радвам се за теб, за вдъхновението, за радостта , която ни носиш и която лъха от всяка твоя публикация.Много здраве и много кулинарни успехи, нови рецепти и изненадващи снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  18. Таня,
    Дора,
    Петя,
    Краси,
    Вероника,
    Пете,
    Тили,
    Митанка,
    Мариана,
    Гладната акула,
    Мира,
    Хриси,
    Диди,
    Кате,
    Лени и
    вие знайни и незнайни Анонимни, благодаря на всички за прекрасните поздравления и пожелания. Изпълнихте сърцето ми с радост и благодарност. Бъдете живи здрави и си пожелавам винаги да съм в толкова добри ръце като читатели и аудитория! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  19. Честита годишнина и от мен на една-две патерици! Благодаря, че те има, никога не съм съжалявала, че съм пробвала твои рецепти. Когато искам да разнообразя менюто-ровя при теб- любима си ми с чудесните презентации и точните обяснения на рецептите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за думите, Анонимен! Щеше да е хубаво да си беше написала и името, за да ти благодаря поименно! Най-сърдечни поздрави!

      Изтриване
  20. Прегръдка и от мен!
    Много обичам да ти гостувам, и не само заради вкусните рецепти, обожавам чувството ти за хумор, остроумието и искреността ти!

    ОтговорИзтриване
  21. Безумно доволна съм, че ти се доверих за сетен път и за тази торта...Понеже я сглобих на подложка и някакси непохватно подходих с нанасянето на крема😇...падна такова мацане, нагласяне и облизване,м-м-м-м...НО никога не съм била по-щастлива при правене на торта.
    БЛАГОДАРЯ ТИ за подареното блаженство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за толкова сърдечния коментар! Наистина ме зарадва и се надявам още много такива "щастливи" торти да ти предложа. Усмивки и прегръдки!

      Изтриване
  22. Люси, благодаря за невероятното предложение! Направих вчера тортата, за рождения ден на мъжа ми /стана традиция да приготвям твои торти по поводи/. Ами какво да кажа - уникална е, наистина е много вкусна. Имах известни опасения заради майонезата, но стана чудесна, всички много я харесаха! Благодаря, продължавай да ни радваш с рецептите си :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радина, благодаря ти много за оставения коментар. Много се радвам, че толкова ви е харесала и си ми се доверила, въпреки майонезата. Поздрави най-сърдечни.

      Изтриване
  23. Гинка Тодорова9 декември 2016 г. в 10:24

    Благодаря за рецептата.Бях леко скиптична относно блат с майонеза,крем със сирене,но резултата е чудесен.Децата искат и още едно парче,и още едно,не мога да ги спра.Определено ми стана любима.Бърза,лесна ,вкусна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за толкова сладките отзиви, Гинка! Сърдечни поздрави и за теб и децата :)

      Изтриване
  24. Точното място с абсолютно точните рецепти.Изпробвани почти всички!
    Бъди здрава вдъхновена и неспираща да търсиш нови и нови идеи .
    Този блог е един от малкото с добре обяснени вкусни и прекрасни нещица приготвени с много любов.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от все сърце за толкова милите думи, Анонимен! Надявам се винаги да е така и да оставяш още много подобни коментари! Най-топли поздрави!

      Изтриване
  25. Dobur den,vchera izprobvah receptata za tazi torta za rojden den!Blagodarq naistina! Mnogo lesna i strashno vkusna,izmumena sum naistina i mnogo shtastliva ot rezulatata koito se poluchi,mnogo podrobno obqsnenie ,naistina lesno izpulnima blatovete se topqha v ustata,krema beshe neveroqtno vkusen!Bih q pravila vseki den sus i bez povod ! Blagodarq,blagodarq,blagodarq !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, благодаря, благодаря и аз за милия коментар! Радвам се, че ви е харесала тортата! Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване
  26. Привет, голяма трудност срещнах с тези алуминиеви тавички.Не можах да открия днес такива.Питането ми е , мога ли да ползвам форма 26см?
    И на три пъти ли да ги пека.Или ако може наведнъж, колко време да пека!
    Страхотни са ви нещата!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, мартина! Извинявам се за късния отговор, но се случва да пропускам коментари понякога по невнимание. За толкова голям размер тава, ще ви трябва да удвоите дозата. Не мисля, че е възможно да ги печете наведнъж в толкова големи тавички, тъй като едва ли ще имате толкова голяма фурна. Ще трябва да ги печете един по един. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  27. Люспи, обожавам рецептите Ви, но ми костват 3-4кг. ;)

    ОтговорИзтриване
  28. Здравейте,искам да направя тортата за рождения ден на съпруга си.Може ли да заменя маскарпонето със заквасена сметана или няма да се получи добре.Тортата изглежда невероятно,а и децата много ще се зарадват.Все пак има доста от любимите им бисквитки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля, че може да се опитате да го замените, но се притеснявам, че кремът ще е доста по-рядък. Не мога да гарантирам дали ще може да работите с крема по същия начин след това, като за оформяне и т.н. Поздрави!

      Изтриване
  29. Привет,какво крема сирене използвате-Филаделфия или обикновенно?Новак съм,но искам да я направя максимално вкусна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз използвам винаги крема сирене от типа на Филаделфия, но не задължително с тази марка. Поздрави :)

      Изтриване
  30. Здравейте,продуктите за крема които сте посочили достатъчни ли са за 3те блата и украсата?

    ОтговорИзтриване
  31. Здравейте! Тортата изглежда прекрасно! Бих искала да я направя за рождения ден на баща ми. Въпросът ми е дали ще е удачно да я направя на 2 етажа и покрия с ффондан

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Криси. Тортата е стабилна и издържа покритие с фондан - ще стане :) Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте! Искам да попитам дали опитът ви за тортата на два етажа е сполучлив? Много ми харесва тортата и искам да я направя. Също ако си спомняте да ми кажете колко дози сте направили? Благодаря ви предварително! 😊

      Изтриване
    3. Здравей, Анонимен! Ще стане и за два етажа, ако се направи както трябва - с подложки и подпори. Количестото на дозата, завиви от размера на тортата - колко да е основата и колко да е втория етаж. За висока и голяма торта ще ви трябва поне тройна-четворна доза за първия етаж. Поздрави!

      Изтриване
    4. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  32. Христина Димитрова5 май 2017 г. в 22:26

    Здравейте, Люси! Какво имате предвид сметана за разбиване (сладкарска сметана ли)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Хриси. Просто не е задължително да е подсладена :)

      Изтриване
  33. Здрави мила Люси благодаря за прекрасните рецепти които споделяте с нас почти всяка седмица си надничам и си крада от прекрасните идеи които споделяте
    с нас. Правих тортата вече няколко пъти и много се хареса. Бих се зарадвала ако споделите от къде бихме могли да си купим такива алуминиеви формички.
    Пожелавам ви все така да има нещо което ви вдъхновява за да може и ние да се вдъхновяваме от вас.
    Вече съм набелязала следващите рецепти😘😘😘
    Жалко че не мога да кача снимки за да видите какъв добър учител сте 😘😘😘

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ани и много ти благодаря за милите думи! Малко се забавих с отговора, но напоследък времето не ми достига. Тези тавички си купувам от "Джъмбо", но съм виждала и в Метро, но там са в по-голяма разфасовка. Що се касае до снимки, винаги може да ги споделиш в страничката на блога във фейсбук, ще се радвам :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  34. Здравей Люси,наистина божествена торта.Спазих всичко точно както е описано и се получи много добре.Благодаря,че ви има и споделяте с нас вкусните си идеи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря за оставения отзив, Гинче <3 Поздрави от все сърце!

      Изтриване
  35. Здравей. Искам да попитам каква марка е маскарпонето и кремът сладък ли е, защото веднъж съм яла чийзкейк и вкусът на крема сиренето не ми допада, та все още се колебая?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Доника! Да, сладъл е кремът разбира се. И двата компонента ги взимам с марката на Кауфланд :) Поздрави!

      Изтриване
  36. Привет, Люси! Пак съм аз :) Честита 2018 година! Пожелавам ти преди всичко здраве, щастие и много късмет! Продължавай да ни радваш и "храниш" с прекрасните си рецепти, защото ти си най-голямото ми кулинарно вдъхновение. В навечерието на новата година направих Орео-то. Суперрррррр стана, въпреки че, напълно в мой стил, бисквитките за украса не ми стигнаха и се наложи мъжа ми в последните часове от старата година да хукне да търси (а сме от малък град с не повече от 7-8 магазинчета, е, едно работеше).Но, тортата задължително трябва да престои, за да поомекнат бисквитките. Тогава става страхонта. Но ми остана около 300гр. маскарпоне. Препоръчай ми рецепта, в която да го оползотворя, че като се гмурна в рецептите ти - няма излизане. Прекрасен ден ти пожелавам!:*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много години :) Много се радвам, че тази торта е станала добре :) и ви е харесала, Лени!Можеш в полето в дясно да потърсиш думичката "маскарпоне" и трябва да ти излезат рецепти с него, от които може да си избереш, за да съобразиш и останалите продукти, които можеш да немриш в града си. Аз лично обожавам бисквитената торта с праскови и маскарпоне ;)

      Изтриване
  37. Moga li da ocveta blatovete.vsmisal da gi naprava bes kakao

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Вени! Не съм опитвала, но ако ти се експериментира, ще се радвам да споделиш резултата :) Поздрави!

      Изтриване
  38. Защо майонеза? Ще изпробвам рецептата, тортата изглежда супер но не разбирам тази майонеза за какво се слага???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пами, здравей! Тя змества яйцата и мазнината и е чудесна, коггато нямаш тези неща под ръка ;) Поздрави!

      Изтриване
    2. благодаря за отговора :)

      Изтриване
    3. И още нещо да ми кажеш какво имаш в предвид с - мл сметана за разбиване - готварска или сладкарска ? :)

      Изтриване
    4. Здравей, Пами! Означава, че трябв ада може да се разбива, тъй като готварската не е подходяща, но има такава, която е неподсладена и може да я ползваш за готвене, но пък става и за разбиване. Поздрави!

      Изтриване
    5. Може ли да споделите от къде я купувате неподсладената сметана, която става за разбиване или на коя марка? Благодаря предварително. Тортата е страхотна!

      Изтриване
    6. Здравей, Анонимен :) Купих в случая една кутия растителна сметана на Мегле, в синя кутия, има я в Кауфланд и Метро :) Поздрави!

      Изтриване
  39. Здравей Люси, какво крема сирене използваш? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мая! Ползвам най-често това на Кауфланд от кутийките :) Поздрави!

      Изтриване
  40. Здравейте Бих искала да се пробвам с тази торта но бихте ли ми казали каква марка да е сметаната, майонезата и кремата. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Биляна! Ползвах от майонезата на Краси, сметаната на Мегле (растителна) и кремата сирене в кутийките на Кауфланд. Поздрави!

      Изтриване
  41. Здравей.Мислиш ли ,че ако заменя водата с прясно мляко ,резултата ще е по добър.Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Може да опиташ, но не мисля, че има опасност да стане по-лошо :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  42. Здравей, Люси, с какво мога да заменя майонезата в рецептата като продукт и количество? Много искам да я опитам, но тази майонеза ми е психологическа граница :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен :) Майонезата е просто олио и яйца, така че с това може да я замениш. В какво количество трябва да бъдат за този ефект, не мога да ти кажа в случая, тъй като тази рецепта е за случаите, когато нямаме яйца и олио под ръка :) Иначе рецепти за шоколадови блатове с яйца и мазнина има много. Но ако се притесняваш, може да си направиш домашна майонеза, рецепта за която имам също в блога. Става за секунда и после да си я добвиш към блатовете :) Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  43. Здравейте,
    Правя тази торта вече няколко пъти с огромен успех, особено сред децата. Сега синът ми я иска отново за рожденият си ден, но ще бъдат 20но деца и съответно в тази доза няма да е достатъчна. Твърде тежка ли е да я направя на 2 етажа, с долен по-големи диаметър? Ще ползвам пегове и подложка, но ще ми е за пръв път и да не опропастя тортата на детето :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ванина :) Доколкото помня вече е правена от читатели на два етажа, пък щом има подпори, няма за какво да се притесняваш :) Поздрави и весело посрещане на новата година!

      Изтриване
  44. Здравейте, никога не съм харесвала майонеза. Мога ли да я заменя 🤔, с какво?
    Благодаря! ❤️

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен!Майонезата на практика е олио и яйца, които обикновено се използват за торта. Тази торта е създадена за случвайте, които не разполагаме с тези продукти. И преди са ме питали, но тъй като не съм опитвала, не мога да кажа точно с какво съотношение яйца и олио може да я замените, но може да опитате да го направите. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  45. Здравейте Люси! Казвам се Ива. Поздравления за великолепния блог! Вдъхновението Ви е заразително и прекрасно! Моля Ви посъветвайте ме колко да увелича продуктите за торта с 26 см диаметър. и каква е вместимостта на ч.ч., която ползвате. Благодаря и да Ви е винаги така забавно и приятно!:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Иве :) Ползвам чаша от 200 мл за мерителна. 26 см си е доста голяма торта, затова аз бих направила двойна доза, даже може и половина отгоре, за да не е много ниска :) Поздрави и благодаря от все сърце <3

      Изтриване
    2. Много благодаря и аз! Ще се похваля:))

      Изтриване
  46. Направих я! Много точно рецепта,стана много вкусна, със сигурност ще опитам и други ваши рецепти. Ще споделя, че бих искала да видя по ваша рецепта една от онези торти, коита са много актуални нопоследък във формата на цифри и богато украсени с плодове, цветя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен :) Ще се постарая да направя и такава за в бъдеще :) Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  47. Здравей Люси, с огромно желание направихме тази вечер тортата, заедно със сина ми, но за съжаление блатовете станаха много лепкави и стоят сбити. Всичко спазвах точно по рецептата, но не се получи. Мисля следващия път да пробвам блатовете да ги направя с яйца.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, непознат :) По принцип блатовете седят лепкави, което ги прави по-специфични като цяло, но ако искаш да са по-пърхави, просто трябва да им добавиш малко повече вода. Описала съм го миля при рецептата за торта с майонеза, където вече е въпрос на вкус какви ще предпочетете. Много хора харесват лепкавата текстура на десертите като суфле и харесат точно това на тортата, но отново подчертавам, има как да станат и обикновени блатове, меки - с повече течност в блата. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  48. Здравей Люси,
    За втори път правя тази торта, много се харесва на всички :) Обаче явно някъде бъркам със шоколадовия ганаш. Видях в друга твоя рецепта, че пропорциите на сметана и шоколад са 1:1, но не ми става достатъчно течно за да се разтече по тортата, както при теб. Ако е топъл е по-течен, но тогава пък ми разваля сметаната хаха. Моля те, сподели как го правиш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Роси! Много си зависи и от шоколада. По принцип правилото е едно към едно, но аз взех да увеличавам сметаната с няколко милилитра, за да съм сигурна, че ще стане и и по-течен ганаша, когато искам да го ползвам за такава заливка. Ако ще го ползвам за крем или гъста украса, няма по-добро от оригиналните промоции. Поздрави и усмивки! п.п. винаги може да добавиш още малко сметана, когато затопляш ганаша повторно и да го разредиш ;)

      Изтриване
  49. Здравейте,
    Рецептата е просто уникална, за първи път ще пробвам да я направя за 30 годишния Юбилей на Моят сестра на Коледа. Исках да попитам каква майонеза и сметана като марка използвахте?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат и благодаря за милите думи! Не помня марката на майонезата, но за сметаната ползвах растителна на Мегле. Поздрави усмивки от сърце!

      Изтриване
  50. Здравейте,

    За колко парчета е тази торта?

    ОтговорИзтриване
  51. Здравейте!Страхотна торта,страхотни рецепти !Всичко, което съм пробвала е чудесно!Имам един въпрос не мислите ли да правите и кратки видео клипове как се правят нещата?

    ОтговорИзтриване
  52. Благодаря от сърце, Росита. Планирала съм да почна да правя и видеа след време, но ще ми трябва повечко време и помощ, а за сега нямам такива в излишък. Живот и здраве и това ще стане ;) Поздрави от сърце !

    ОтговорИзтриване
  53. Здравейте! Имам въпрос относно съхранението на блатовете. Ако ги изпека днес, възможно ли е да ги съхраня някак, за сглобяване на тортичката в понеделник?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, непознат! Ако ги увиеш добре индивидуално в стреч фолио и ги сложиш в хладилника, ще станат и за понеделник. Поздрави :)

      Изтриване
  54. Здравейте, отново прекрасна рецепта, само искам да ви питам 1 ч.ч на колко грама отговаря ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Соня :) Зависи какво има в нея ще варира грамажа, затова най-точно ще бъде просто да ползвате мярката ми за часа, която е от 200 милилитра. Поздрави :)

      Изтриване
  55. Здравей, за блата вместо вода ако се сложи прясно мляко дали става? И дали пак толкова количество 1 1/2ч.ч. ? Благодаря предварително, хората Ви изглежда повече от страхотна браво!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря :) Мисля, че няма да има проблем. Да, същото количество.

      Изтриване
  56. Ако не сложа какао бели ли ще са, като ванилови ли ще станат блатове ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Би трябвало, но предполагам с какаото са далеч по-вкусни :) Поздрави!

      Изтриване
  57. С ринг ли я сглобихте 🙄 без ринг става ли 🤔

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма нужда от ринг, сглобих я без него. Поздрави!

      Изтриване
  58. Привет, Люси! Скоро ми предстои да направя тази красотичка и тъй като не се съмнявам в чудният ѝ вкус се спрях на нея. Искам да попитам този тип блат мога ли да го изпека наведнъж и после да го разделя на три броя платки? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Милена. По принцип може, но според мен така винаги може да се издигне повече в средата и да намали един от блатовете драстично. Разбира се, ако сте уверени в себе си и уменията за разрязване може да го направите :) Поздрави!

      Изтриване
  59. Благодаря Ви за пореден път! Правя тортата вече трети път и винаги става перфектна! Любима е на сина ми!Весели Празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за оставените отзиви. Много се радвам. Бъдете живи и здрави всички у дома!

      Изтриване
  60. Здравейте, смятам да пробвам скоро тортата, изведох всичко, само не разбрах, трябва ли да тавана с нещо формичките за блатовете и може ли в тава с хартия да се пекат? И ако взема оригинални орео с крем ли да са?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ирина. Не съм сигурна, че успях много да разбера въпроса...Иначе, за бисквитите да, слагам ги с крема ;)

      Изтриване
  61. Здравей,Люси. Тортата е чудесна,правила съм я няколко пъти. Но имам въпрос- искам да я направя по-голяма за колежките във форма 28 см. С колко трябва да увелича продуктите? Двойна доза ли да направя,или още половин?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. 28 см е доста голяма форма, затова може би е добре да направиш една доза в нея за да видиш колко голям блат ще стане. Дали ще можеш да го разделиш на две или ще стане тънък. Така ще прецениш и още колко блата искаш да направиш и съответно дозата,която ще ти трябва. Поздрави и успех!:)

      Изтриване
  62. Здравей, много харесах рецептата. Ще я правя за рожденият ден на моят мъж. Тъй като не мога да намеря тавичка с този размер, мога ли да използвам размер 19см. Другото ми притеснение този ганаш, как точно се прави. Благодаря ти предварително. Изглежда великопно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. С малко закъснение отговарям, но се надявам да е навреме :) 19 см също няма проблем, ще стане по-висока обаче, и ще е по-трудно да се реже.
      Ако потърсите ганаш в моя блог в търсачката, ще видите много рецепти, в които описвам как се прави още по-подробно. Поздрави и усмивки!

      Изтриване
  63. Здравей Люси!Могат ли блатовете да се направят на вечерта и на следващия ден да се сглобява тортата?

    ОтговорИзтриване
  64. Здравейте, правих тортата наскоро и се получи чудесна. Имам питане относно блатовете, ако ги направя в неделя и замразя до петък, дали след това ще си останат пак сочни? Въпроса е там, че трябва да е относително тайно правенето и поднасянето, а през седмицата ще ме хванат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Непознат. Да, ще издържат. Опаковай ги добре индивидуално в стреч фолио, за да не се изсушават и няма да има проблем. Поздрави и усмивки! п.п. Имала съм тази дилема и ми стана много сладко, вярвам, че няма да те хванат :)

      Изтриване
    2. Благодаря много за обратната връзка. Утре запрятам ръкави, предполагам трябва да са напълно изстинали, опаковам и скривам. Приятен уикенд :) Станиела Бончева

      Изтриване
  65. Здравейте много искам да се опитам да направя вашата торта,за рождения ден на дъщеря ми,видях че пишете че в блата освен майонеза слагате и вода може ли да ми кажете какво количество се слага? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ако сложите по-малко вода, ще станат по-плътни блатове като брауни, ако сложите повече, като за коксова смес, ще станат по-пухкави. Може да видите коментарите по-горе, хората също са споделили :)

      Изтриване
  66. Таня Петрова18 юни 2021 г. в 10:17

    Здравейте Люси, уникално вкусна торта. Благодаря Ви за прекрасно поднесените рецепти! Бъдете здрава, все така творческа и креативна <3

    ОтговорИзтриване
  67. Здравейте, Люси. Поздрави за страхотните неща, които правите!
    Искам да попитам, ако с тази доза за три блата, направя един правоъгълен блат 30х40см дали ще се получи добре. Трябва ми торта за повече хора, а не смея да я правя на етажи 🙃

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Поли. не съм опитвала, но продуктите не са скъпи, може да опиташ с един блат и да споделиш :) Поздрави!

      Изтриване
    2. Здравейте, опитах :)
      Направих три правоъгълни блата, като за всеки дозата беше за три малки. Станаха много вкусни, но видях голям зор, докато ги сглобя, защото бяха тежки и имаше опасност да се счупят. Дори единият леко се счупи, но го сложиш среден и всичко стана точно :)
      Поздрави!

      Изтриване
  68. Здравейте, мените чаши в количество грамове знаете ли колко са, тъй като вече има всякакъв размер чаши 😁

    ОтговорИзтриване
  69. Тортата е страхотна. Вече я правя няколко пъти. Одобри се и от най-къпризните 😀.
    Поздравления за страхотната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  70. Страхотна рецепта! Да попитам за колко човека стига? Какъв е диаметъра и височината?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, може би 8-12 парчета като за 20 см торта. Но може да излязат и повече ако са по-малки.

      Изтриване
  71. Може ли да използвам форма 24 см.

    ОтговорИзтриване
  72. Здравейте, рецептата може ли да бъде изпълнена без какао,за да останат бели блатовете?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм опитвала, ще трябва да добавите може би брашно за това количество :)

      Изтриване
  73. Здравейте обичам вашите рецепти. Мисля да правя торта за рождения ден на сина ми и се чудя дали кремът е достатъчно стабилен за залепяне на бисквитки отстрани. Ако ги сложа от предния ден дали няма да се разкашкат, а ако ги залепя на деня, дали ще залепнат ..Може ли съвет. Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Стела. Да, кремът е стабилен за украса отстрани, според мен е добре да ги сложите от предния ден, защото дори да омекнат, ще може да се реже тортата, тъй като ако са твърди ще е по-трудно. От там насетне е въпрос на избор как ще ви е по-лесно и как бихте искали да консумирате бисквитките

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...