сряда, 8 април 2015 г.

Козуначени зайчета за Великден / Sweet Easter Bunnies Recipe


Миналата година по това време с дядо ми се радвахме на пухкавата компания на няколко домашни зайчета. Той знаеше, че много обичам беличките ( каква проява на расизъм от моя страна) и винаги ме уведомяваше, щом бройката им се увеличи. 

Много неща се промениха от тогава и макар загубата на зайчетата да не е най-голямата, която усетих тази година, винаги ще си спомням  с усмивка, за прекрасното, слънчево и топло ( повтарям : слънчево и топло) предвеликденско време, което прекарвах с дядо, в опит да не задуша някое зайче от гушкане. 

Сега поне имате обяснение каква е тая заешка любов, която ме е подхванала и не се спирам, но спомените ме носят натам. Затова и днес ви представям още едни вкусни дългоухковци, които съм сигурна, ще донесат усмивки не само на детските лица.


И след като вече ви предложих да опитате от тези постни дундьовци, сега ви предлагам един нов начин за оформяне на тестото. 

И този път рецептата е за козунак със заквасена сметана, която ви представих тук. Там ви бях казала, че заделих третата част за направата на именно тези зайчета, като от него направих общо три по-големи такива. Вие, разбира се, можете да решите да направите по-малки или пък един голям заек - възможности всякакви. И тъй като рецептата за тестото ще намерите в линка, ето и самото ръководство за оформянето:

Разделяме тестото на части ( при мен общо три). Взимаме едно от топчетата и разточваме леко на овал. Правим разрези с нож ето така,  като след това леко разделяме встрани оформените парченца.


Поставяме очи от стафиди и носле от червена боровинка, рисуваме мустачки с остър нож, а на мястото на коремчето поставяме плод от кайсия ( аз използвах от компот). Можете да замените плода с друг или пък с варено яйце.


Нареждаме зайчетата в тавичка, оставяме на топло леко да бухнат и печем след това в затоплена на 180 градуса фурна до златисто :)


Поръсваме с пудра захар за още сладост :) 


Светли празници, приятели!

Харесва ли ви тази рецепта и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! Благодаря ви, приятели!

20 коментара:

  1. Е, как да хи хапнеш, ми те са за гледане само! Великолепни са! Неизчерпаема си на идеи, много ме вдъхновяваш, наистина! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Поли! Ех, защо не направих повече, та да мога да раздавам наистина :) Това е идея за следващия път! Прегръщам те!

      Изтриване
  2. Нещто gluten free.всичко от Луси е вкуснооо

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че са хубави, Люси! И коремчетата им са чудесни, ако е коремче кайсията де ;)
    Пожелавам ти светли Великденски празници, изпълнени с много добро настроение, усмивки, домашен уют и достатъчно време с любимите хора.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Габи! Пожеланието ти е толкова перфектно, че няма как да ти пожелая нещо по-добро, затова ти желая същото от сърце! Радвам се, че ме навести!

      Изтриване
  4. Люсиии, колко са сладички!!! Прекрасна идейка!!
    Светли празници, миличка и много, много топлина и емоции!!
    Прегръдчица!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Руми! Много ми е драго, че намина! Весело посрещна на празника и на теб!

      Изтриване
  5. Обичам го това весело лудо момиче. И просто ме побъркваш с тези шантави филмчета. Ще падна просто!

    ОтговорИзтриване
  6. Много са симпатични и вкусни!
    Весели Великденски празници, Люси!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни са! Прекрасна идея! Весели Великденски празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дари! Весело посрещане на Великден и на теб!

      Изтриване
  8. Отново интересна идея, от която детските личица ще засияят!
    Поздравления и прегръдки, момиче мило!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Хриси! Спокойни и светли празнични дни!

      Изтриване
  9. Видях ги аз издайнически да надничат още в предишната публикация, ама чаках да си признаеш... ;)
    Чудни са, чудни са скокльовците! Имахме си и ние един черничък дългоушко преди време и оттогава просто не искам мога да ям..., не ми го позволява разумът. Както и да е. Нещата наистина се променят, нали...
    Прегръдки, Люска! Върна ми и на мен... някои спомени.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Гери! Абе и аз не бях много навита да ям, ама дядо като приготвеше заек, как да му откажеш, да не го обидя! Все гледах да кръщавам зайците с разни имена, за да не му дава сърце да ги коли накрая, но той взе да ги кръщава на политици и нямаше измъкване :) Прегръдка, Гери!

      Изтриване
  10. Здравей, Люси! Бих искала да попитам колко зайчета се получават, на снимката виждам 3? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, мисля, че бяха три или четири бройки от тази част от тестото. Поздрави и от мен!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...