четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Сладки топчета / Sweet balls


Има много рецепти за приготвянето на сладки топчета, но според мен са излишни. Веднъж схванеш ли принципа на приготвянето на този вид сладкиши е въпрос на вкус и въображение. Това е десерт, който всеки може да направи, когато иска да разчисти шкафа, в който държи сладките неща. Цялата философия на този сладкиш е приготвянето на "бисквитено" тесто, което може да оформите на топчета, скалички или сладък салам. За тестото ви трябва спойка, която най-често е масло или разтопен шоколад.


Още идеи за бонбоните: може да добавите натрошена халва (обикновена или нуга), локум, плодове от сладка, пияни вишни без костилката!, счукани ореховки, целувки, сусамки, бишкоти, стар кекс, различни видове ядки, какао, аромати от ликьори и кокосови стърготини. Има ли нужда да споменавам шоколад? :) Може да сложите в тях всичко вкусно, стига да е натрошено достатъчно на ситно, но не и прекалено - красотата в тези сладки топчета е, че с всяко отхапване може да усещате различни вкусотии! Може да е семпъл десерт - но според мен семплите неща в кулинарията не са за пренебрегване. Все пак те са класики заради причина!



1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...