Като за първи път станаха сравнително добре, има какво още да се желае откъм презентация и външен вид, но бяха толкова вкусни, че не мога да не публикувам рецептата от сега. Не знам дали съм я виждала на български досега, но ако искате може да видите и ВИДЕО рецептата, която публикувах в Инстаграм. Опитах се да я дублирам този път със звук, вие ми кажете кое ви харесва повече в клиповете - да има текст или да се говори. Аз още се уча, експериментирам и нали знаете как никой не си харесва гласа на запис, имам чувството, че звуча като пресипнала полска мишка. Очаквам вашите отзиви за рецептата, клипа и каквото се сетите, защото иначе какви приятели сте? :)
четвъртък, 9 февруари 2023 г.
Гривеч - алжирски сиропирани плитки / Griwech - Algerian dessert
вторник, 7 февруари 2023 г.
Кекс с вафли / Bundt cake with wafer
С годините сякаш става все по-неловко да демонстрираш чувства като влюбеност, може би защото се приема по-скоро като емоция за младите и донякъде даже като инфантилно поведение. Любов и уважение - да, но влюбеност - айде моля ти се, без лиготии. Дали само нашата народопсихология е такава или просто защото ни се струва всеки западен празник като харчилница за пари, но Св. Валентин сякаш е вторият най-недолюбван модерен празник след Хелоуин. И дори и да има доза истина във всяко твърдение до тук е малко тъжно, че избираме да сложим строго лице пред причината да излезем дори за ден от скучното ежедневие с тема, която не е никак лоша, особено ако наистина имате любим човек до себе си.
3 яйца
300 г захар
100 мл олио
200 г кисело мляко
200 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
няколко шоколадови вафли или парченца шоколад
сряда, 1 февруари 2023 г.
Плодово суши / Frushi - Fruit Sushi
Ето ни в месеца на любовта и виното отново. Добре че сме си измислили поводи за празнуване през тези месеци, че иначе как ще я избутаме зимата. Стане ли лято, вече е лесно. Любовта така и така се носи във въздуха, но сега, във все още кратките и студени зимни дни, когато сме навлечени под сто ката дрехи, а еуфорията от коледните празници ни се струва все по-далчена, добре е да си припомним темата, която винаги, ама винаги ни вълнува - сладкото усещане на влюбването за първи или милионен път.
И ако не сте от супер влюбчивите, като мен, случва ми се е много рядко въпреки, че не мога да се оплача от липса на внимание, трудно ми се завърта главата наистина, но затова пък храната го прави с лекота. Няма да е лъжа ако да кажа, че именно тя е голямата ми любов, защото досега не ми се случвало да не ми е до нея :) или поне е за кратко...после пак съм гладна.
Дано не ме заклеймите много за изказването си, тъй като живеем време в което всяко нещо може да разгневи публиката, пък било то лично мнение в личен блог :)