Знаете ли какво ме усмихва първо сутрин? Като чуя песента на птичките от прозореца в банята. Колкото и да ми се спи, тяхната мелодия и прокрадващите се слънчеви лъчи все успяват да ми създадат настроение и се радвам, че и до ден днешен такива малки неща ми правят впечатление, защото they are the best .
Желание за слънце, топлина и повече разходки и срещи с приятели имам все по-често и се надявам този порочен двугодишен пандемичен кръг да е зад гърба ни и да си отдъхнем. Да имаме повече възможност за движение и дишане, неограничени от дистанции и маски. Така ще можем да си хапваме каквото ни душа желае, защото знаем, че утре ще ги извървим, а защо не изтанцуваме :)
Днес ви предлагам една слънчева рецепта с ананас , която много обичам, но не приготвям често и аз не знам защо. Не е трудна, става бързо и точно днес спретнах за вечеря. Отдавна не съм пускала рецепта в същия ден, в който съм я приготвила, но толкова много искам да я споделя с вас, че не ми се чака. Ако искате да видите и ВИДЕОТО към рецептата, надникнете в моя Инстаграм ТУК. Щом имам възможност ще го кача и тук, но засега може да го гледате там :)За пилето:
2 бр. плешки гърди ( една пеперуда)
2 с.л брашно
2 с.л.царевично нишесте
1 яйце
1ч.л.червен лют пипер на люспи
1ч.л. млян или пресен джинджифил
1 ч.ч ананас на кубчета
За соса:
1ч.ч. сок от ананас
1 с.л. кафява захар
1 с.л. оцет
1с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
Продуктите изглеждат много, но повечето са подправки. Препоръчвам ви както винаги да си приготвите всичко на масата преди да започнете :)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!