Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток ток
Не знам дали ще ми повярвате, но дори когато съм болна, гледам да почистя около себе си, за да мога да си почивам, без да ме дразни безпорядъкът. Този път обаче — където седях, там си оставах, а Боян вадеше каквото му падне наоколо.
По едно време играта му включваше тенджери в кухнята, а малко по-късно имам спомен, че му обличах зимното яке по негово настояване. Толкова му беше скучно, а аз — толкова безсилна, че дори не можех да събера сили да му кажа да не разхвърля, въпреки че неразборията само ми увеличаваше агонията.
Сега, след като най-тежкото премина, сме като "изпрани" — свалили по едно-две кила, но готови с нови сили и нов апетит за даровете на живота. Едно от тях са тези малки питки, които направих с останалите варени картофи от нашата „вирусна диета“.
Определено картофите са по-вкусни така :) Нямам търпение да ви споделя рецептата!
Направих ги с брашно за баница, защото винаги се доверявам на него, когато в рецептата има точене. Така съм сигурна, че тестото ще е достатъчно еластично и няма да се преуморявам много :)
Плънката на пидетата може да е всякаква, но аз заложих на нещо вегетарианско — за ужас на мъжа ми, който ме погледна сякаш съм го номинирала неочаквано за изгонване от къщата. Нищо лично, но след като той единствен успя да се размине с вируса (засега), не мисля, че има право на глас 😄
Ние с Боянчо си хапнахме добре, а сега да ви споделя какво да направите:
Тази рецепта може да видите и във
Поставяме в намаслен съд и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си. Покрит с кърпа на стайна температура може да отнема около час, но ако искате да забързате процеса, сложете го във фурната, отново покрито на 50 градуса.
Когато тестото е втасало разделяме на шест топки.
Прибираме краищата и прищипваме тестото правейки овал.
Редим ги в тавичка и правим разрез само по средата, открехваме леко, така че да се види вътрешността.
Пъхаме да се пакт в загрята фурна на 200 градуса без вентилатор или 180 със. Печем за около 20 минути.
Сърцевината му остава течна и разтеглива, а самите хлебчета пухкави и много апетитни.
Трябва да ги опитате, за да знаете за какво говоря :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар