петък, 28 февруари 2025 г.

Веган шоколадов крем без захар / Vegan Hazelnut and Coconut Spread

 
Сядам аз да описвам последната вкусотия, която нямам търпения да ви споделя и попадам на тези снимки. Как съм забравила да ви споделя тази рецепта? Толкова е лесна и бърза, че няма нужда да отлагам, ами ще го направя веднага, а следващата вкусотия ще оставя за след ден-два...останете на линия, защото ще ви изненадам с една необикновена торта.

Едва ли има човек, който, ако обича Нутела, да не е търсил по-здравословни, диетични и като гледам вече изгодни алтернативи. Тази рецепта е всичко в едно, защото коксовото мляко е доста често на промоция и надали сте си мислили, че може да го използвате за направата на вкусен домашен течен шоколад за мазане. Рецептата е напълно веган, така че да не кажете, че не съм дала нещо и за предстоящите пости. 

Няма да се обяснявам много, защото рецептата е много бърза и няма за какво. Ето я и нея:






Необходими продукти:
1 консерва хубаво кокосово мляко (400г)
100 г лешници
4 с.л. какао
4 с.л. подсладител на вкус, аз ползвах кокосова захар
1 с.л. ванилия
щипка сол









Първо смиламе леко лешниците, а след това прибавяме всички продукти в блендера. Щом получим кремообразна, леко течна смес, слагаме да се охлади в бурканче, за няколко часа в хладилника.  

  

Може да ползвате сурови или печени лешници, като суровите ще са по-полезни, а печените - по-вкусни :) 


Ако го приготвите, не забравяйте да ми оставите своите отзиви в коментар, аз продължавам с описването на следващата рецепта, защото знам, че ще ви хареса. 
Усмихнати почивни дни приятели и весело посрещане на не един, а два празника този уикенд.


Надяваме се това да е моето предложение и да е от ползването, а ако търсите и виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ни го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓

👉📧Ако имате снимки на мои рецепти, предложения или рецепти, които търсите и виждате в блога, може би можете да ги направите с мен!
cussivalo @yahoo.com

Моето кулинарно пътешествие продължава тук:

Страница на блог във Facebook :
👉 Lussi`s World of Artcraft Кулинарна група

на приятел  , където можете да публикувате себе си във  Facebook :

👉Tik Tok:






Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!




11 коментара:

  1. Здравей Люси! Страхотна рецепта! А може ли вместо захар да се ползва мед или кленов сироп?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря :) Може всякакъв подсладител, но с мед няма да е постно.

      Изтриване
  2. Здравейте! Само гъстата част ли се слага или цялата консерва от кокосовото мляко? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли снимка на млякото което ползване и от къде е купена. Благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, нямам снимка, но знам, че го купих от Кауфланд, ако това помага. Вярвам, че всяко кокосово мляко ще стане, стига да има и гъста част.

      Изтриване
    2. Пълна заблуда.
      Медът е постен. В традицията на Православната Църква медът е продукт, който може да се приемани по време на строг пост, през който не се допуска даже олио.

      Изтриване
  4. Колко време може да се съхранява ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Около седмица в хладилник мисля, че ще запази вкуса си.

      Изтриване
  5. Здравейте, блендерът ми е 500W, дали ще е достатъчно мощен, за да смели сместа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, освен смилането на ядките не виждам някакъв твърд елемент труден за смилане, така че може да си отговорете въпроса когато почнете с тях.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...