Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток тук
И този уикенд не пропуснах да се развихря в кухнята. След като предишния прекарахме с мъжа ми в Триград, където се опитвахме да си припомним как се чувства човек след осем часа сън, необезпокоявано хранене и как се води непрекъснат от бебе разговор, определено се чувствам много заредена. Да пътуваме отново заедно с него, да се радваме на красивите гледки в планината, въздуха и тишината беше повече от необходимо за проскубаните ни родителски души, а позабравеното ни хоби да търсим нови вкусни места за хапване също се възроди.
С охота наблюдавах как сервитьорката носи три чинии с различни меса, предполагайки, че поне някоя е за мен, но аз просто и показвах отново и отново, че е за мъжа ми, докато си рових с лъжичка в цеденото мляко с орехи и мед. Така е братя и сестри, търсенето на месни рецепти при мен не спира, защото още не е дошъл денят, в който Ачо ще каже, че не му се яде месо. Или пък сандвичи. :) А, защо не и сандвичи с месо....като днешната рецепта.
Тя е за бавно печено дърпано пилешко месо. Освен, че може да си го хапвате така, в сандвичи, с гарнитура и дори препържено след това на плоча, рецептата е такава, че ще искате да си запишете веднага.
Сготвих я в мултикукъра на програма за бавно печене, но вие може да го направете и във фурната най-спокойно. Тази марината се различава от традиционните вкусове за България и ще се хареса на тези от вас, които харесват по-западни такива. И все пак, препоръчвам ви да я приготвите с българско месо като Лудогорско пиле.
Напълних от моите домашни пълнозърнести хлебчета с месото и му се отядохме. Останалото прибрах в хладилника и всеки ден си затопляхме по малко, като си направихме различни видове ястия с него.
В подходящ съд изсипваме всички съставки ( без бульона), разбъркваме и прибавяме месото така, че да го покрие добре.
Надяваме се това да е моето предложение и да е от ползването, а ако търсите и виждате още такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ни го покажете - следете, коментирайте и споделяйте 💓
Моето кулинарно пътешествие продължава тук:
Страница на блог във Facebook :
👉 Lussi`s World of Artcraft Кулинарна група
на приятел , където можете да публикувате себе си във Facebook :
Няма коментари:
Публикуване на коментар