сряда, 5 февруари 2025 г.

Шоколадов сладкиш без захар и брашно / Easy Sugar Free Flourless Chocolate Dessert

Това, което имат всички родители на малки деца е желание за сън и стари банани. Имат и още много други неща, но за тези двете не съм срещнала изключение. Дори детето ти по някаква случайност "да не обича банани", все някой ще донесе, даде или то ще поиска по средата на магазина, ще изяде един още в количката и ти ще решиш да купиш още, щом вече ги обича. В следващите дни обаче ще гледаш как губят цвета си и желанието си за живот и колкото и да предлагаш на детето, то ще казва "Не". И идва заветния момент, в който гогълуваш рецепти с банани. Днешната е точно такава. Още повече, няма захар, няма брашно. Ако ползваш безглутенови, овесени ядки, може да бъде и без глутен. Аз ползвах обикновени, фини ядки и стана нещо просто чудесно. В рамките на няколко дни, го приготвих няколко пъти и всеки път си казвах, нека има банани, това е новата ми любима рецепта. 

Толкова е сочен, толкова шоколадов, а толкова простичък и бърз. 

Тази рецепта може да видите и във 

👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук 

и 👉Тик Ток тук

Необходими продукти:
120 г овесени ядки
375 мл прясно мляко
3 бр. зрели банана
3 бр. яйца
4 с.л. какао
1/2 пак. бакпулвер
щипка сол
50 г ядки

Започваме като накисваме овесените ядки с горещото мляко за около десет минути. 


в друга купичка намачкваме добре бананите. За повече сладост използвайте наистина добре узрели банани. Прибавете към овесените ядки и разбъркайте отново. 

 

Прибавяме след това яйцата, 


разбъркваме добре, а след това прибавяме сухите съставки - какаото и бакпулвера. Разбъркваме отново и изсипваме в подходяща тавичка, намазана с олио. 

 

Отгоре поръсваме с нарязаните ядки и пъхаме да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути. 


Готовият сладкиш поръсих с ганаш от тъмен шоколад. 


Правила съм различни бананови десерти и бисквити, но бисквитите стават или твърде меки или сухи, в този сладкиш сочността и ядковия вкус се запазват идеално. 


Нямам търпение да ми разкажете вашите впечатления в коментарите. :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

👉📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:





15 коментара:

  1. Може ли прясното мляко да се замени с ядково?

    ОтговорИзтриване
  2. Това е стогодишна рецепта !
    Аз отдавна я правя

    ОтговорИзтриване
  3. Ще го пробвам задължително! Изглежда страхотно, а вкъщи обичат здравословните алтернативи! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Не ми се получи :(. Направих всичко, както е описано. Пекох го близо два часа, но каро го извадих, беше суров, мокър, не ставаше за хапване…

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, какъв вида ядки ползвахте? Странно е да го печете два часа и да е суров. Сладкишът остава влажен, но не и суров.

      Изтриване
  5. Направих го този сладкиш,не го хареса никой от семейството ми.Недостатъци-120 г.овесени ядки за 375 мл мляко са малко количество.Добавих 3 с.л овесени трици.С 3 банана -нула сладост.Добавих 3 с.л. мед,без особен ефект.Извод: много полезно,но не се яде.Съжалявам, но за мен това е разултатът.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, явно не е това вашата рецепта, пък и вие и без това сте я направили по ваш вариант. Щом обичате по-сладко, опитайте нещо друго. Аз съм любител на черния шоколад и рецептата ми беше достатъчно сладка.

      Изтриване
  6. Направих сладкиша и много ми хареса! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз сега го направих, но с райска ябълка вместо банан. Ще споделя мнение по късно.

    ОтговорИзтриване
  8. Направих сладкиша точно по рецептата и се получи страхотен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...