Това, което имат всички родители на малки деца е желание за сън и стари банани. Имат и още много други неща, но за тези двете не съм срещнала изключение. Дори детето ти по някаква случайност "да не обича банани", все някой ще донесе, даде или то ще поиска по средата на магазина, ще изяде един още в количката и ти ще решиш да купиш още, щом вече ги обича. В следващите дни обаче ще гледаш как губят цвета си и желанието си за живот и колкото и да предлагаш на детето, то ще казва "Не". И идва заветния момент, в който гогълуваш рецепти с банани. Днешната е точно такава. Още повече, няма захар, няма брашно. Ако ползваш безглутенови, овесени ядки, може да бъде и без глутен. Аз ползвах обикновени, фини ядки и стана нещо просто чудесно. В рамките на няколко дни, го приготвих няколко пъти и всеки път си казвах, нека има банани, това е новата ми любима рецепта.
Толкова е сочен, толкова шоколадов, а толкова простичък и бърз.
Тази рецепта може да видите и във
👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук
Започваме като накисваме овесените ядки с горещото мляко за около десет минути.
Отгоре поръсваме с нарязаните ядки и пъхаме да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути.
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Може ли прясното мляко да се замени с ядково?
ОтговорИзтриванеМисля, че ще може.
ИзтриванеТова е стогодишна рецепта !
ОтговорИзтриванеАз отдавна я правя
Никъде не съм казала, че е нова :)
ИзтриванеЩе го пробвам задължително! Изглежда страхотно, а вкъщи обичат здравословните алтернативи! Благодаря!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви хареса.
ИзтриванеЗдравейте! Не ми се получи :(. Направих всичко, както е описано. Пекох го близо два часа, но каро го извадих, беше суров, мокър, не ставаше за хапване…
ОтговорИзтриванеЗдравейте, какъв вида ядки ползвахте? Странно е да го печете два часа и да е суров. Сладкишът остава влажен, но не и суров.
ИзтриванеНаправих го този сладкиш,не го хареса никой от семейството ми.Недостатъци-120 г.овесени ядки за 375 мл мляко са малко количество.Добавих 3 с.л овесени трици.С 3 банана -нула сладост.Добавих 3 с.л. мед,без особен ефект.Извод: много полезно,но не се яде.Съжалявам, но за мен това е разултатът.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, явно не е това вашата рецепта, пък и вие и без това сте я направили по ваш вариант. Щом обичате по-сладко, опитайте нещо друго. Аз съм любител на черния шоколад и рецептата ми беше достатъчно сладка.
ИзтриванеНаправих сладкиша и много ми хареса! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за отзивите, Роси :)
ИзтриванеАз сега го направих, но с райска ябълка вместо банан. Ще споделя мнение по късно.
ОтговорИзтриванеЧакаме :)
ИзтриванеНаправих сладкиша точно по рецептата и се получи страхотен!
ОтговорИзтриване