Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток тук
Странно започна тази година ми се струва. От всякъде дебне някаква драма - презвитерска, от шоубизнеса, даже и скандалите между съседите са толкова разгорещени, че ти е трудно да не взимаш страна. Сякаш е годината, в която хората си казват всичко за всичко. Няма вече голямо пазене на тайни, имидж или да трепериш какво ще кажат хората, те така или иначе ще те намерят и ще ви оставят коментар с мнението си в някоя от социалните мрежи.
Колкото по-шумно става навън, толкова повече искам да се потопя в спокойствие и тишината у дома.
Остават ми броени месеци преди да се върна на работа и с всеки ден си казвам, че искам да попия всяка минута, в която сме само ние - аз, Ачо, Боян и котето.
За сега само Ачо е този, който излиза да се сблъсква със света: къде на работа, къде с познати и ни носи препитание и клюки у дома. Но скоро и аз ще се върна в редиците на социума, а заедно с мен и Боян, който ще се сблъска с първата си организирана социална среда, тази на яслата. Тогава, сигурна съм, всеки ще се прибира у дома със своята драма и история за разказване от деня и лудницата ще бъде още по-голяма.Тази рецепта може да видите и във
👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук
Започваме като в подходящ съд слагаме млякото и маслото на котлона, заедно със щипка сол да се загреят до точка на кипене. ( Може да използвате мляко и вода 50 ма 50 вместо само мляко)
Когато млякото започне да завира изсипваме изведнъж цялото пресято брашно и започваме да бъркаме, докато почне да се оформя на топка и отделя от стените. Използвам брашно Екстра на София мел, тъй като е идеално за парено тесто.
Добавяме следващото яйце само след като предишното напълно е поето от тестото. Трябва да получим тежко, гладко тесто, което се точи бавно от врътките на миксера.
Прехвърляме тестото в пош и шприцоваме в правоъгълна тава с приблизителни размери 35 на 25 см, предварително застлана с хартия за печене.
Разгръщаме еклеровото руло и намазваме със сметановия крем, а отгоре от карамеления крем (варената сгущенка). Може би щеше да е по-лесно ако им разместя реда, но и така стана. Завиваме на руло и пробираме за няколко часа в хладилника.
След като сладкишът е стегнат напълно, загряваме сметаната за ганаша на котлона и прибавяме към нея нарязани на ситно шоколад, разбърквайки с телена бъркалка, докато се разтвори напълно. Заливаме сладкиша с така получения ганаш.
Оставяме да се охлади и украсяваме по желани. Аз имах още малко смес, с която направих малки екелрови розички.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в интернет, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Няма коментари:
Публикуване на коментар