Tази рецепта може да видите и във 👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук и 👉Тик Ток тук
Една полза от тоя клинджарник навън, може да си правим през ден домашни филета и суджуци. А, в краен случай, и хладилникът е опция, защото върши чудесна работа. Обмислях да дехидратирам месото първо в инстантпота, но после видях, че си съхне чудесно в хладилника и направо го бутнах там и забравих за него за около 15 дена.
Преди години си правихме у дома предимно телешка, тъй като разполагахме с домашно месо, но този път реших да бъде пилешка, пак от българско месо.
Освен, че няма как да объркате тази рецепта, защото за разлика от другите колбаси, колкото повече седи, толкова по-сухо става и няма разваляне. Месото е добре консервирано в много сол и прекрасен микс от подправки, за които ще ви разкажа ето сега.
Тази рецепта може да видите и във
👉ВИДЕО вариант в Инстаграм тук
Около 500 г пилешко филе Лудогорско пиле
500 г морска сол
1 пак. лимонена киселина (10г)
Подправки: сладък червен пипер, сол, млян кимион, чубрица, панагюрска шарена сол
Започваме като измиваме месото и махаме, ако има някакви жилки. Преместваме филетата в съд, в който сме сложили солта. Покриваме филетата добре отгоре и отдолу със сол и оставяме в хладилника за 24 часа.
На следващия ден ще забележите, че филетата вече са доста по-твърди и изсушени. Измиваме ги под течаща вода и ги поставяме за два часа в съд с вода, в който сме разтворили лимонената киселина. Оставаме ги да поседят във водата така поне три-четири часа, като ще забележите, че ще станат бели на цвят.
Кулинарното ми пътешествие продължава още във :
Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft
Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
Здравей Люси,
ОтговорИзтриванеПосолих ги вчера, днес ще продължавам по рецептата, само може ли да ми кажеш:
"...поставяме за два часа в съд с вода, в който сме разтворили лимонената киселина. Оставаме ги да поседят във водата така поне три-четири часа, като ще забележите, че ще станат бели на цвят..."
В киселината стоят два часа, а после още 4 само във вода ли?
Поздрави и благодаря за винаги вкусните рецепти!
Здравей, Анонимен. Оставяме ги два часа с киселината, но зависи колко е голямо месото, дали е побеляло добре, може и повече, затова съм дала и повече време. Аз ги оставих за около два часа си нещо мисля. След това ги измих, подсуших леко и ги оваляй в подправките. Поздрав и усмивки!
Изтриване