Тази рецепта може да видите и във
Българите обичаме да си угаждаме в харната в делниците пък камо ли по празниците. Сигурна съм, че и този Великден няма да липсват много от традиционните гозби и десерти на великденската трапеза, а след агнешкото, дроб сaрмата, салата с марулq и около 10-20 варени яйца, които баба ти те накарала да счупиш с борене с родата, определено трудно намираме място за десерт. И тогава се вадят козунаците, които съвсем те довършват, защото тестеното определено не е нещо, което заема малко място в стомаха.
За тези от вас, които искат да похапнат нещо сладко и по време на празниците, а и след това, но без угризения и да не нарушават диетата си за лятно тяло ви предлагам днешната епична шоколадова торта, която не само е напълно сурова, ами се прави и само с какао, така че и шоколад няма дето се казва.
За мен това е много здравословна торта, в която няма да намерите нищо, което не трябва да е там или не е добре да се консумира, затова не се притеснявайте, ами обелете два моркова и си я спретне още сега. Утре обаче минете да ми напишете колко е била вкусна, защото само толкова искам аз в замяна.
Хайде да ви покажа как се прави.
Необходими продукти:
2 големи моркова ( 2 ч.ч. рендосани)
1ч.ч. кокосови стърготини
1.ч.ч орехи ( нарязани)
1 ч.ч.. фини овесени ядки
1/2 ч.ч. какао Picantina
200 г фурми
За крема:
250 г маскарпоне
2-3 с.л. какао Picantina
2-3 с.л. заквасена сметана
сироп от агаве на вкус
какао за поръсване отгоре
Започваме като нарязваме орехите и накиснатите предварително, за да омекнат фурми на парченца.
В купа слагаме рендосаните моркови, фурмите, кокоса, овесените ядки, орехите и какаото.
Разбъркваме всичко, най-добре на ръка, така че да получим еднородна, шоколадова плътна маса, която прехвърляме в тавичка с размери 20 см и изравняваме.
Пъхаме в хладилника да стегне, а през това време се заемаме с крема.
В купичка смесваме маскаренето, малко заквасена сметана, какао и сироп от агаве на вкус
и прехвърляме върху тортата.
Пъхаме пак в хладилника и оставяме да стегне за няколко часа.
Преди сервиране поръсваме отново с хубаво, тъмно какао, като това на Picantina e наистина идеално за целта.
Получавате наистина шоколадов вкус, само с какао, а вижте само всички пластове на тотртичката.
Любима, по-любима, най-любима е тази торта вече у дома и ако можех, сигурно бих я сервирала дори на сватбата ми. Обожавам усещането на ядките, сладостта на морковите и колко е сочна и вкусна.
А, прекараш ли виличката се реже като масло....
Всъщност знаете ли какво, отивам да си я направя пак :)
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !cussivalo@yahoo.comКулинарното ми пътешествие продължава още във :Страницата на блога във Facebook:👉Lussi`s World of ArtcraftПриятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:
👉Тik Tok:
Харесва ли ви публикацията и моя блог?
Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти !
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com
Благодаря ви, приятели!
Тортата изглежда много вкусна,със сигурност ще я изпробвам!А може ли с нещо друго да заменим сока от агаве?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, да, може с всякакъв друг подсладител по желание.
ИзтриванеИзглежда чудесно!Дали може кокосовите стърготини да се заменят с нещо друго?
ОтговорИзтриванеМоже да ги пропуснете
Изтриване