сряда, 17 април 2024 г.

Сладки канелони / Sweet Cannelloni

Ако някой ми беше казал по-рано за този трик, нямаше да му повярвам, А, вие знаехте ли, че може да изпържите "сурова" паста и да се получи супер лесен десерт? Ей, сега ще ви скрия шапката! 
Тези сладки канелони най-близко бих ги определила като вкус като канолите, макар от черупките до крема, всичко да е различно. И все пак, само едно пържене на готови канелони и ето, че имаме перфектните тръбички за пълнене. И тъй като сега бързите, лесни и ефектни десерти са ми страст, реших, че Боян ще успее да поседи в столчето за 10 минути докато ги направя. Те горе долу за толкова стават. Е, налагаше се да го занимавам с разни неща през това време, като щателно облиза всички накрайници за шприцоване, но нали ние ще си ги ядем :) 

Истинско приключение е да се готви с бебе, защото си го представях първо като в някоя анимация на Дисни, в която му подавам неща, а той умело се включва и следи с интерес.  Моят разбойник обаче седя в столчето 5 минути, после го пуснах на пода, а той почна да протяга ръчкайки за гуш, обикаляше  и вадеше посуда от шкафовете, размахваше дългата дръжка на мопа,  катереше се по краката ми до оголване на пухкавата ми задница, а аз горката просто се опитвах да направя един десерт. 
И въпреки, че не бе точно филмче на Дисни, бе също толкова сладко и забавно, ако не и повече. Истинският живот е хубаво нещо, така да знаете. Дори и хобито или работата ви да зависят от социалните мрежи ( както при мен), винаги може да запазите хубавите си моменти за себе си, такива, каквито са най-истински.


 Без повторение на кадъра до перфектност, без идеалната детска стая достойна за Инстаграм, без чистите и спретнати по последна мода деца. Просто един безнадеждно разхвърлян апартамент с играчки по пода, гонеща топче котка, забутани чехли под дивана, високо вдигнати дистанционни (и всичко чупливо), пълзящо бебе с желания да гризе всичко наред и мокри кърпи във всяка стая. 

Хубавата новина е, че има и такива десерти:  За хора с две леви ръце, малко време, малко бебе, мързеливци, хитряги, умни тарикати и такива, които знаят, че вкусното не винаги значи from scratch. Хайде да ви покажа как :) 

Тази рецепта може да видите и във 


Необходими продукти: 
1 кутия канелони ( 250 г) 
250 г маскарпоне
250 мл сметана сладкарска за разбиване
2-3 с.л. пудра захар
100 г кокосови стърготини 
олио за пържене
мед за овалване

Загряваме в дълбок съд олио, така че канелоните да могат да плуват в него. Не пържа на максимална степен, но нека да е силна. След като мазнината е загряла слагам да се пържат по две, максимум три канелони* в мазнината, трябва да имат място, те сами ще почнат да се обръщат, щом се запържат от едната страна. Внимавайте, стават много бързо готови. Само една-две минути са им достатъчни да ги хване от всички страни. 


Пържим ги до светло кафяво и изваждаме от мазнината в чиния с кухненска хартия, да попие останалото олио.
*тази кутия е от Кауфланд, но има в Лидл и в други магазини, Търсете ги на щандовете с паста, кори за лазаня и спагети. 


Кремът правим като разбиваме с миксер маскарпонето, сметаната и захарта, Ако ползвате подсладена сметана, може и да няма нужда от захар, но една супена лъжица за разкош няма да развали нещата. 


Бъркаме докато получим пухкав крем и прехвърляме в пош за пълнене. 


Взимаме една по една канелоните и ги намазваме с мед, а след това 


ги овалваме в кокосови стърготини. 


След това ги пълним с крема с помощта на поша. 


Редим ги в подносче и уляляля....Всичко е готово.


Оставяме ги да преседят около час, за да се овкусят добре, но дори и веднага да ги хапвате, няма да има проблем. 


Обещавам ви, никой няма да може да познае, че това е просто пържена паста. 


Просто трябва да ги опитате...а после обезателно ми пишете 👇



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - следвайте, коментирайте и споделяйте 💓

📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на !
cussivalo@yahoo.com

Кулинарното ми пътешествие продължава още във :

Страницата на блога във Facebook:
👉Lussi`s World of Artcraft

Приятелската кулинарна група в която можеш сам да публикуваш във Facebook:

👉Тik Tok:



Харесва ли ви публикацията и моя блог? 

Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти ! 
📧Ако имаш снимки по мои рецепти, предложения или рецепти, които искаш да видиш в блога, може да се свържеш с мен на cussivalo@yahoo.com 
Благодаря ви, приятели! 






4 коментара:

  1. Чудесно изглеждат, Люси! Непременно ще ги направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли снимка на кутията?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, всяка една от тези стават - https://www.google.com/search?sca_esv=1a0f9f064b6384e7&sca_upv=1&rlz=1C1GCEA_enBG1024BG1024&sxsrf=ACQVn097yfUusgVeB6nnSJ2S2VV0I5roxA:1713949102611&q=%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0&uds=AMwkrPtunHyV1xTAxG291DzmF_zdw9b0qnpHvbv9mD1NUkTiS8SP3lV4Yezks76XVw-UvQc0CreakmaBwZ_TwnLDF0JCO24NVpDHl5pTMXukTVM6_miOMmqtUG_7BX5SL3AABPVhegsqRfUuMWmIIWJDYWPXTNOB52n1I99ThH9xos910GYv9PJZ6JG3gy2Oigg054qSYXlE3c4ntjm1yxpLShrO6uHckEUkQjEEx8gI_CnjDEH7npb6jEmXLPjutlvYyQj3s2JMM8Bo_mFo3ZNiowmnwJ60MuJiy_3wC2aVKlPBY9e9-h8NJxnnLOc_bnwhlzRqqWg-&udm=2&prmd=ivnbz&sa=X&sqi=2&ved=2ahUKEwi39LH7vdqFAxVT-gIHHc9iCZMQtKgLegQIDRAB&biw=1508&bih=695&dpr=1.25

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...