сряда, 2 ноември 2022 г.

Шоколадов крем Фереро Роше / Ferrero Rocher Cream

 

Вече е ноември и аз вече съм на коледна вълна. Ако трябва да съм честна, аз съм на коледна вълна цяла година, но сега мога открито да го заявя, защото винаги ме гледат странно, когато си пускам коледни песни през август. Обичам Коледа, защото тя успява да съчетае в себе си усещането за домашен уют и топлина, заедно с блясък и празничност. Тогава желанието да не излизаш навън не се приема с укор, че не си достатъчно социален, а и мога да пренеса цялата магическа обстановка от филмите около мен. Всичко става с лампички, всичко е пухкаво, червено, ухае на канела или борова гора, всичко около мен ми нашепва: седни си на дупенцето, пусни си филмче и си хапни, пийни и дремни.

Душичката ами определено очаква този момент, затова и вече почнах да си готвя най-различни сладкиши, сладки и загадки за предстоящите празници, с които да ви изненадам. 

Днешната рецепта е специална, защото може да я ползвате самостоятелно, като десертен крем, в чашки, намазан на филийки за закуска, следобедно кафе или пък да включите като крем за торта. Ще се включите във вкуса му и съм сигурна, че ще ви дойдат още много идеи за използването му ( освен да го ядете тайно посред нощ под светлината на хладилника, докато останалите спят) 


Вижте колко лесно се прави:

Необходими продукти:
150 г лешници 
350 г крема сирене
250 г Нутела ( или друг лешников крем)
100 г тъмен шоколад
( когато имам добавям и лешников тахан на око) 

За цялата ни трябват печени лешници, Може да купите готови или да изпечете във фурната, като аз слагам и малко сол. След като се изпекат, ги разтривам леко за да паднат шлюпките.


Слагаме в чопър и назряваме на средно ситно. През това време разбиваме кремата сирене и добавяме Нутелата. Може да ползвате и друг лешников крем, но с Нутелата е най-близо до вкуса, който търсим. Прибавяме и лешниците.


Ако искате кремът да има по-наститено шоколадов вкус, може да добавите и 100 г разтопен тъмен шоколад, но тогава ще стяга повече при охлаждане. 


Готовият крем прехвърляме в бурканче и съхраняваме в хладилника.


Толкова е вкусно, а усещането за хрупкавите лешници ще ви накара да си помислите, ч е наистина хапвате от любимите бонбонки..


Сега е моментът да си пожелаете някоя рецепта за празниците в коментарите, а аз, ако имам възможност, ще я изпълня :) 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. Благодаря ви, приятели!

10 коментара:

  1. Здравей, Люси!
    Какво крема сирене използваш в рецептата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Люси. Различни марки ползвам, но по-често взимам насипно от Куафланд.

      Изтриване
  2. А крема сиренето Филаделфия ли е или е обикновенно крема сирене?Благодаря

    ОтговорИзтриване
  3. Люси, привет! Кремчето изглежда фантастично, но моето питане е относно етикета на бурканчето: откъде намери толкова широка лента?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Анонимен. Просто го свалих от кутия с бонбони :)

      Изтриване
  4. Привет 😉 Може ли Филаделфия да се използва за рецептата?

    ОтговорИзтриване
  5. Люси, невероятна си. Правила съм доста твои рецепти и ако искам да направя някой сладкиш или торта, първо търся в твоя блог 🙂🤗
    Всичко ми се получава по твоите рецепти 🤩
    Бих искала, ако можеш да споделиш някоя рецепта за меденки без глутен и лактоза 🙂

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ива. Много благодаря :) Доста трудна задача ми поставяш. не защото не е възможна разбира се, а защото като знам какъв незаменим вкус имат класическите меденки, нищо не ми се струва достатъчно вкусно, като променя рецептата. Ще имам наум тази идея, но трябва да набавя подходящи безглутенови брашна и продукти без лактоза.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...