И даже конкретния кадър е снимат многократно, с хиляди филтри, и въпреки отрупаната маса, дадената личност не е могла да хапне нищо, защото е на постоянна диета през целия си живот за да се хареса н хора, които не познава или не понася. Толкова се измести фокуса от стойностното в живота, че понякога сами попадаме в капана да искаме неща, които реално не искаме. затова пак ще ви кажа-яжте, пийте и си носете новите дрехи. радвайте се на каквото имате, мечтайте и работете за мечтите си без да отлагате и да се колебаете и рано или късно ще постигнете това, което е отредено за вас. Около 1 ч.ч. ориз Бомба Крина ( около 150 г)
1 ч.ч. млени домати ( пресни)
2 ч.ч зеленчуков бульон
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/3 ч.ч грах
1 глава лук
2 скилидки чесън
щипка шафран
пушен червен пипер
лют червен пипер на люспи
сол
зехтин
магданоз
500 г морски дарове ( скариди, калмари, пипала от октопод, миди)
1 с.л.масло
масло/ зехтин
лют пипер
Започваме като в малко зехтин и масло, слагаме наситнен чесън и лют пипер и запържваме морските дарове, така че да се овкусят.
Става въпрос за около минута общо готвене, тъй като ползвам замразени и искам водата им да се овкуси като бульон. Изваждаме и заделяме настрана.
В същия тиган вече слагаме малко зехтин и след като се загрее слагаме нарязаните на ситно лук, чесън и чушки. ( аз имах малко останал морков от друго ястие и го инсталирах и него, но не е задължително).
След това прибавяме ориза и разбъркваме за още минута две, последвано от млените домати. аз използвах прясно смелени домати, така че бяха по-гъсти.
Разбъркваме още една две минути на огъня, прибавяме грахта и доливаме с бульон.
Прибавяме тук и шафрана, ако решим да добавим, оставаме ястието да заври и да къкри на средно до тих огън, като се стремим да не разбъркваме много много. Дори и да се получи захар на тигана, той е типична част от ястието, разпределям отгоре морските дарове, и за оставяме да къкрят заедно с течността докато оризът ги поеме.
След като ястието е готово поръсваме с още черен пипер, кълцан магданоз и прибавяме резенчета лимон.
Получи се муцка, както се казва. Леко пикантна, колкото да щипка, но пък свежестта на лимона бързо уравновесява усещането, а като хапнеш от пухкавия ориз и усетиш в него парченце от морските дарове...
веднага се пренасяш на морето. Няма как да не се настроиш за почивка усетиш ли вкуса на мидички и скаридички, а тук те са малки и със сигурност ще се харесат и не тези от вас, които не са успели да се научат да ги ядат с черупките. Убедена съм, че рецептата ще ви хареса, защото самата аз не спрях да нагъвам от нея докато снимам. Не си пазете мнението за себе си, а ми пишете какво мислите и пратете снимка, ако я направите :)

.gif)
Благодаря за кулинарното пътуване.и аз така правя паеля в български вариант и се пренасям в Испания. Наслада!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за оставения коментар. Поздрави сърдечни!
ИзтриванеОх, как обичаме, а Вашата изглежда божествено! Запазвам си рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря :) ще се радвам да ви хареса
ИзтриванеЛюси, приказно изглежда!
ОтговорИзтриванеКакъв трябва да бъди тигана?
Всякакъв голям и равен става :)
Изтриване