петък, 19 ноември 2021 г.

Торта със сушени сини сливи / Chocolate and dried prune layer cake

 

Бавно, но славно вървим към сушените сливи и не говоря за критическата :) Зимата е съвсем близо и ако не сте си изсушили плодове този сезон за да имате ошав за бъдни вечер, то не се притеснявайте - все още се продават на много места. Искам да ви предложа да опитате една чудесна торта, която създадох за Книгата с рецепти на София мел, така че ще я видите само като описание на продукти. Изпълнението на рецептата е техния сайт и може да отидете там, ако ви се стори нещо, което бихте искали да вмъкнете в листата си "Неща, които съм изял пред да умра". 

Много черен хумор ме налегнал днес, но това е защото подхожда на тази тъмна красавица, която съчетава много вкусове,  сладко, леко киселко от сливите и хрупкаво от ядките - бих казала торта за по-хард и нестандартни хора... като моя милост. 

Препоръчвам я на всички, които имат работещи вкусови рецептори и обоняние и се надявам да ви хареса :) 

За блата:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик
6 яйца
25 г тъмно какао
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л. лимонов сок


За крема:
2 с.л. брашно с връх София Мел Класик
2 яйца
300 мл прясно мляко
150 г захар
1 ванилия
150 г краве масло
100 г черен шоколад


За декориране:
50 г орехи
200 г сушени сливи
200 г шоколадов ганаш
захарен сироп (по желание)

Изпълнението на рецептата може да видите тук
Не е никак сложна, но пък украсата е трепач. 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!

Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 

Благодаря ви, приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...