петък, 29 октомври 2021 г.

Полски сладкиш „Карпатка” / Polish Carpathian Mountain Cream Cake (Karpatka)

 

Какво правиш като ти се ядат еклери, ама хич не ти се губи време да ги шприцоваш, да ги пълниш с крем, да се занимаваш, като знаеш, че накрая пак ще сгънеш два и ще ги набуташ в устата, като кебапчета на селски събор. 

Аз обожавам тази рецепта! Направих я за книгата със София мел и все се каня да я споделя тук, за да може който не е успял да я набави, да може да посети сайта им и да я намери. Изнамерих и няколко допълващи снимки, за да имате към рецептата, тъй като нагледно се учи най-добре :) 

И защото е петък, и не искам да ви губя много времето, смятам, да не се обяснявам много, а направо да ви дам списъка с продуктите, за да видите, че са доста достъпни :) 



За тестото:
1 ч.ч. брашно София Мел Екстра
5 яйца
100 г масло
1 ч.ч. вода
1/2 ч.л. бакпулвер

За крема:
4 с.л. брашно София Мел Екстра
3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
4 с.л. царевично нишесте
2 пакетчета ванилия
200 г масло
2 жълтъка

   
а самия начин на приготвяне може да прочетете на сайта на София мел ТУК, както и в книжките. А. тук може да видите чудесно бързо предложение за вечеря.

Ще се радвам да ви хареса това бързо предложение и ви пожелавам усмихнат уикенд :)


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,

 а ако искате да споделяте и вашите творения и да видите още много идеи за рецепти и оформяне на ястия, присъединете се в НОВАТА МИ КУЛИНАРНА ГРУПА ТУК! ! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук. 
Благодаря ви, приятели!









2 коментара:

  1. Здравей Люси! Маслото в корема може ли да се замени с нещо друго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За пареното тесто може да стане и с олио, но в крема, не бих препоръчала :) Може да смесите като изстине с бита сметана, за да е по-стабилен, но ще стане съвсем друг крем.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...