Oобожавам есента и усещането, че най-сетне мога да мързелувам без угризения, защото всички го правят, пък и даже му дават медицински термин като "есенна депресия". Обожавам и да се наспивам, но не помня кога ми се е случвало за последно.
В Инстаграм допитването ми определено доминираха пудрите, на където и аз самата клонях. Реших си да си направя едни изкусителни, домашни трюфелови бонбони, облечени в естествени, плодови пудри. Така те ще им дадат онзи непоправим аромат и тръпчивост на плода, който нито една изкуствена есенция и овкусител не могат да имитират.
Продуктите ми ги изпратиха една малка , семейна фирма ( доколкото знам) Crispy mates като комплимент, пък аз им обещах щом ги опитам да дам отзиви и да споделя с вас какво мисля. За да не се бавя още с рецептата, ще споделя приготвянето, а след това и отзивите си за продуктите, така че ако ви интересуват, вижте ги по-надолу.
1/2 консерва подсладено кондензирано мляко ( от гъстото, тежко)
100 г масло
200 мл сметана
250/300 г шоколад
За овалване:
плодове пудра банан и ягода
Слагаме на котлона сместа от продуктите да се стопли, без шоколадите, Като тръгне да завира, дърпаме от огъня и слагаме нарязаните на дребно шоколади. ( аз правих сместа на око с микс от различни останали ми шоколади - черни и млечни) Разбъркваме докато се разтопят напълно и стане хомогенна смес. Оставяме я да изстине напълно и после я прибираме за няколко часа в хладилника.
След това я изваждаме и с помощта на лъжичка взимаме парченца, които оформяме на топче с леко намаслени с кокосов масло ръце и ги овалваме в една от двете пудри.
Слагаме трюфелите да стегнат за малко в хладилника и готово.
А, ето сега и моите впечатления от продуктите:
Ще говоря за пудрите и чипса от ягоди, защото тях ползвах в тази рецепта. Много ми харесаха, наистина. Банана няма нищо общо с познатия бананов вкус в сладкарството, но си има вкус на банан, макар на външен вид да прилича повече на млени орехи. Не очаквайте нещо супер жълто.Тази пудра се беше стегнала вече и я разбих леко в хаванчето.
Пудрата от ягоди е киселка и много много ароматна. Цветът й е много наситен и нямам търпение да я опитам и в други рецепти. Мисля, че ще стане и за солени ястия честно казано. Ягодовия чипс ( или сушените ягоди ) първоначално ме изненадаха. Бях яла сладки неща преди това и като ги опитах мислех, че ям някакво листо, не знам защо очаквах сладост.
Не са сладки или поне не по начина по който ни се иска или си мислим за сушените плодове от магазина, които са допълнително овкусени със сиропи.. На втория ден обаче се хванах да си измъквам по едно-две парченца и почнах да ги хапвам наистина за удоволствие. Хрумнаха ми чудесни идеи и за тях, но ако ви е интересно ще ви ги предоставя след време.
Искате ли да научите още за тези сушени плодове и пудри? Или пък имате друга задачка, която искате да "разследвам" :) не се притеснявайте да ми пишете - съобщения, коментари или пък на пощата.
Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята ,
Здравей, с колко процента масленост е сметаната? Изглеждат невероятно красиви!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, ползвах сметана с 26 % МАСЛЕНОСТ. Поздрави!
Изтриване