четвъртък, 25 юни 2020 г.

Реване / Revani - Syrup Soaked Cake


Ударила ме е сладката вълна, признавам си! Това, че съм на диета хич не ми пречи да готвя всякакви вкусотии и благинки, стига да имам дъвка в устата докато готвя, не есе изкушавам да опитвам каквото и да е било :) Обаче пък околните около мен няма нужда да страдат заради мерака ми да сваля излишните кила, и гледам да ги глезя с каквото може сладичко. Днес например у дома предлагаме едно чудесно Реване. 


Не защото тази година баш си е за реване, а защото е много икономичен, супер лесен и вкусен десерт от детството, който е достатъчен за цялото семейство. Като повечето сиропрани десерти и този е най-вкусен изстуден, а доукрасите ли го с една снежна топка сладолед просто няма да съжалявате. 


За рецептите от едно време си се доверявам на маминия тефтер, и макар реването често да се прави и с грис, аз ви предлагам този вариант. Рецептата няма грешка и тъй като успях да я намеря и в нета тук, ще я сложа за да няма оплаквания, че съвпада с мамината.


 Необходими продукти:
6 яйца
1 ч.ч. захар ( 200 г) 
1 пак, бакпулвер (15 г)

За сиропа:
2 ч.ч. захар
3-4 ч.ч. вода
2 ванилии

Както винаги си приготвяме продуктите на масата преди да започна с правенето на рецептата. Първата стъпка е да направим сиропа, за да има време да изстине. 
Слагаме захарта и водата на котлона и ги кипваме, след което оставяме да ври още 7-8 минути и изключваме. Прибавяме ванилията и оставяме сиропа да изстине и да се сгъсти.


През това време разбиваме яйцата със захарта на крем около 5 минути.  


След това последователно преправяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера и ванилията.


Изсипваме сладкиша в тавичка, която съвсем леко сме намазали с олио. Моята тава е с размери 28 см в диаметър.


Печем реването на 180 градуса, докато почервенее отгоре - около 30 минути.
Охлаждаме леко блата.


Не е нужно да изцяло изстинал, може да е все още топъл. Режем на подходящи за нас парчета и заливаме със захарния сироп.



Отгоре шприцоваме розички от сметана и поръсваме с ядки - орехи или шам-фъстък.




Оставате го хубаво да се изстуди в хладилника, преди да го сервирате и обезателно си оставете място в корема след вечеря, защото няма да ви стигне едно парче ;)



Дали заради всичките все по-изпипани, напудрени мини десерти, с десет пласта от нуга, и огледална глазура, с цена около 15 лева хапката, но в последните години все повече се връщам към точно тези супер простички на пръв поглед десерти, но безумно вкусни. Знам, че този десерт никога няма да остане в хладилника и да не се изяде, а е толкова икономичен, че на другия ден мога да направя пак. 
Споменах ли за топката сладолед? :)



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 



Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!





2 коментара:

  1. Сменяме ударението, казваш?:) и го обръщаме на сладко и вкусно, вместо на мрачно и тъжно. Люси, за пръв път виждам реване с брашно, но изглежда много вкусно. Поздрави, усмивке!

    ОтговорИзтриване
  2. Дали ще стане сиропа с кафява захар?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...