сряда, 3 юни 2020 г.

Нежен бананов мус / Light and fluffy banana mousse


Направих грубата грешка да си позволя да се видя с приятели вчера на по бира след работа и днес не знам къде се намирам. Не, не съм се отрязала, ако това си мислите, но останах до десет часа навън, което оказа пагубно влияние на застаряващия ми очевидно организъм. Вече така свикнах да си лягам с кокошките от умора, че тази "случайна" среща с дружките ми разджурка целия ми график. 
Ice cream eating gif 5 » GIF Images DownloadАтмосферното налягане и напъните за дъжд навън не помагат също на моята активност, а с това и желанието за готвене през седмицата. Да, ама пък желанието за сладичко си е тук, на място, живо и здраво и това, което чакам с голям трепет в края на работния ден е този страхотен, лек, охладен бананов мус. Направих с помощта на Крем Оле на Др. Йоткер по случай техния рожден ден и моя неспирен апетит. :)

Една чашка нечувано, невиждано и нечовешко удоволствие, което от сега знам, че включа в още сума рецепти и за в бъдеще. 

Обичам уханието на бананови кремове, мусове и сокчета, понякога повече и от самите банани, затова от сега ви казвам, че ако и вие сте като мен, този десерт ще размечтае. Хубавото е, че става за има-няма три минути, така че даже няма какво да ви показвам и в стъпка в стъпка - просто сложете всичко в купата. Ето и рецептата: 


Лек бананов мус с маскарпоне: 

Брой: 6 броя
Време: 10 минути
трудност: лесна

Необходими продукти:

400 мл прясно мляко
200 г маскарпоне
250 мл течна сладкарска сметана
банан и шоколад за украса


Разбиваме крема Oле с прясното мляко на крем както е според описанието на опаковката. Разбърквайте един-два пъти с лъжица, тъй като парченцата шоколад обикновено падат на дъното, Прибавете маскарпонето и разбийте на плътен, ароматен крем.

След това разбиваме сметаната на сняг в отделен съд, като ако е неподсладена добавяме захар на вкус. 
Последователно смесваме банановата смес пухкавата сметана, докато получим пухкав и ароматен бананов мус. 

Шприцоваме в чаши, използвайки широк накрайник, така че шоколадовите парченца да преминат свободно през него.


Украсете с още шоколад и парченца банан по желание.
Съвет: За да не потъмнява банана, след като е нарязан, веднага го оваляйте в прясно изстискан лимонов сок. 


Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди! 


Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...