сряда, 10 юни 2020 г.

Шоколадови трюфели с авокадо / Chocolate Avocado Truffles



Тези дни ще ви предложа едни страхотни вкусотии, които приготвих предишните седмици. Всичко опитах, така че решила ли съм да го споделя - тупалка е, както се казва ( от хората, които не използват думата възхитително) 

Това обаче да не ви заблуждава, защото вече официално съм на режим. Ходя пеша винаги където мога, изкачвам стълбите до офиса, раздала съм сто тона благини на приятелите да ме споменават с добро, а когато пазарувам за вкъщи се питам - от това бих ли изяла цяла купа и ако е да, не се слага в торбата. Правя упражненията у дома, дори когато съм скапана след работа, а сега новата ми лична колекция рецепти е за по-здравословни и диетични такива, отговарящи на различни режими на хранене. Препоръчвам ви да черпите идеи където намерите за добре, защото рецептите ще продължат да бъдат от разнообразни, по-разнообразни :) 


Днес например моя дядо има рожден ден и макар от години да не с нас, аз няма как да не почерпя за този прекрасен ден, в който е роден. Реших този път да стане с тази супер вкусни, шоколадови трюфели с авокадо, които намерих публикувани във фейсбук, а после проследих рецептата до тук. Адаптирах я спрямо моите наличности, но кажи речи е същата, затова и няма как да не спомена източника. Варианти на тези бонбони може да немерните в Интеренет много, но аз ви предлагам да започнете с тези.

 Хубавото е, че успях да оползотворя няколко застаряващи авокадота, като се поличи нещо наистина много, ама много вкусно и всъщност - здравословно. 

Ето как се правят: 

Необходими продукти: 
Около 160 г авокадо ( аз ползвах повече)
3-4 с.л. агаве сироп
35 г. лешников тахан ( или друг)
1 с.л. кокосово масло
2-3 с.л. какао
60 г тъмен шоколад ( колкото по-тъмен, по-полезен) 
80 г суров шам фъстък ( може и кокосов стърготини, орехи , бадеми т.н) 


Започваме като почистваме и намачкваме авокадото в купа. Аз мисля, че сложих малко повече авокадо, но пък и съответно увеличих някои продукти.  Работих на око, но ако спазвате количества по-горе като началото, ще може да се ориентирате. 

Прибавяме агаветео ( Сладостта е на вкус и може да зависи много и от процента какао в шоколада, който ще използвате) ,


а след това и останалите съставки ( без последните две).


После прибавяме разтопения шоколад и разбъркваме. Прибираме сместа да стегне в хладилника за около половин час, а после 


когато се е втвърдила правим от нея топчета с размерите на малък орехи и овалваме в суровите ядки.

Толкова вкусни, меки и шоколадови - определено ще заситят апетита ви за сладко дори и да не сте на диета, но ако сте - просто яжте спокойно :) 



Надявам се моето предложение да ви е от полза, а ако искате да виждате повече такова авторско, позитивно и българско съдържание в нета, знаете как да ми го показвате - споделяйте, коментирайте, гответе и ме последвайте ме в Инстаграм тук - https://www.instagram.com/lussievtimova/ за повече тайни от кухнята! 

Бъдете здрави и добри, 
всичко друго ще се нареди!  




Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!


6 коментара:

  1. Прекрасни бонбони! Сиропът от агаве може ли да се замени с мед?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, може, стига да не искате да са веган :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Благодаря Ви много, ще пробвам тази рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. С какво мога да заменя 35 г. лешников тахан?
    Мислех с мед ,но май няма да стане:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да ползвате фъстъчено масло или друг вид тахан. Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...