понеделник, 18 ноември 2019 г.

Пияни карамелени круши със шоколадово суфле / Chocolate soufflé with caramelised pears recipe


И този понеделник започвам ударно с десерт - тази седмица ще раздвижим нещата, като ще ви предложа десерта първи, в сряда дребни сладки ( обещах да почна вече с тях за до Коледа), а в петък пък ще ви предложа основно ястие за почивните дни.  Три рецепти точно, които могат дa оформят и цялото ви меню поне за един от дните от уикенда. 

Aз моят прекарах в почти 48-часово готвене, но ви обещах толкова рецепти, които пoискахте и добре, че за някои от тях добри хора ( фирми) се съгласиха да ми изпратят продукти, че ще взема да фалирам. :) Толкова обичам да творя и толкова обичам да нося радост с храната си, че нямам търпение да раздам и от новата порция сладкиши. 
Днес например мама ще намине да заграби  част от вкусотиите в хладилника, като един от тях е за този невероятен десерт за шоколадово суфле с пияни, карамелизирани круши. Спретнах го специално за предизвикателството на Кикоман, като това е и последната рецепта от него. Тя беше по желание, а аз пак се спрях на десерт ( разбира се). 

В него отново вие трябва да откриете храна във формата на бутилката, а аз ще ви дам един жокер този път : тя е плод :) 
Ако искате да спечелите награда и с това да подкрепите мен като кулинарен блогър трябва само да: 



2. публикувайте като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната "бутилка" на Kikkoman, но във формата на храната и украсата към нея. ( Снимката може да  е от моите рецепти, които ще ви представям от кампанията и разпознавате символа в оформянето на храната, символ от природата или около вас) или пък дори може да приготвите или нарисувате нещо сами, в същата форма. 

Вашите снимки и харесвания са важните в случая и с всяко едно от тези действия ви гарантират участие в томболата за наградите!


Освен това, на 21 октомври започна националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде още 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Може да се включите и в нея, за да се пробвате за още награди: 



А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде нещо което ви напомня и прилича на дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка

Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувайте под същия пост. Играта е към края си, затова ако не сте си опитвали късмета досега, време е да го направите.

А аз пък ще премина към рецептата, за да ви убедя ( и подкупя да ме подкрепите) да го сготвите, защото е чудесен и много лесен десерт, дори и за през седмицата.


Необходими продукти:

За суфлето: 
200 г масло
200 г черен шоколад
5 яйца
2/3 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
1 ванилия


За крушите:
1-2 бр. круши
2-3 с.л. масло
2-3 с.л кафява захар
1 ч.л. соев сос Кикоман
1-2 с.л. уиски

Още:
ядки или крокан
карамелени дантели



Тъй като рецептата за суфлето ( или иначе казано лава кейка съм ви последяла кака правя подробно стъпка по стъпка, няма смисъл да го правя пак. Просто погледнете самата публикация тук, където има всичко необходимо. Аз си замразявам суфлетета във фризера и винаги имам нещо сладко под ръка, когато нуждата от сладичко го изисква! :) 

Сега ще ви разкажа обаче как да си приготвите най-вкусните и бързи десертни круши, които се съчетават идеално със суфлето, което също заливам с този карамелен сос. 

Разрязваме крушите наполовина. 

    
Почистваме ги от семките с помощта на кръгла лъжица. 
В касерола разтопяваме маслото, заедно с кафявата захар, докато се карамелизират. 

                                          
  Поставяме крушите с "хастара" навътре :) и ги оставяме да се позапържат в карамеления сос една-две минути. 


Прибавяме после уискито и соевия сос, като карамела ще стане по-течен, но той ще се изпари и сгъсти отново. Обърнете крушите един-два пъти, така че да ги хване леко и от другата страна, макар аз да не искам да са твърде меки отдолу. 

                             


Може да добавите повече алкохол ако желаете да имат по-алкохолен вкус :) Като цяло карамелът може да се направи и в по-голяма доза, спазвайки съотношението. 

Сервираме десерта като към горещото суфле нахендряме една току-що извадена от касерота ароматна круша и поръсваме с ядки, а отстрани украсяваме със захарни дантели. ( ако ви интересуват как ги правя тях, само кажете и ще ви споделя :) ) 


Не мога да ви опиша колко e вкусно....няма такава дума на българския език, но ако знаете такава на друг, която значи " толкова вкусно, че си захапах вътрешната страна на бузата", моля да споделите! :) 


И така, на изпроводяк, ако съм успяла да ви спечеля като блогър и като рецепта, включете се в играта, пък дано всички намажем :) Ето как да го направите: 


и 2.коментирате под него със снимка, вдъхновена от дозатора на Кикоман. :) ( може да е от моите или да създадете своя собствена) 

Прекрасна, усмихната и много вдъхновена седмица, приятели


п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук  https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)

Харесва ли ви публикацията  и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!




2 коментара:

  1. Люси пак ни изправяш пред неустоимо предложение с уникална презентация, както винаги! Достъпна рецепта за ценители!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...