Седмицата продължава ударно с поне три нови рецепти в блога, коя от коя по-вкусни и нестрандартни. Искам да ви покажа разнообразието на храната като вкус и визия, защото може вече да нямаме рисуване, музика и физическо като предмети, но може да си ги правим всеки ден, ако просто вдигаме тигана в кухнята, декорираме чинията и пеем с пълно гърло.
Аз го направих докато приготвях това чудесно и бързо ястие, което става за седмична вечеря. То е от ВТОРАТА част от играта на Kikkoman, в която ме предизвикаха да сготвя 4 различни рецепти с техния сос, но и ОФОРМЕНИ като техния сос. Те знаят ли кой предизвикват мола??! Аз такива задачки ям като яйца Бенедикт за закуска, затова и реших, че не само ще им представя нещо различно, но и уникално като вкус.
Разбира се искам и вас да впечатля, а също и да ви поканя да се включите в играта, защото заедно можем да спечелим награди. Ако сте участвали в първата седмица, вече сте записани, но ако искате да увеличите шанса си, играйте всяка седмица, защото ...ами нищо не ви коства. :)
1.Харесайте моята публикация на фейсбук страницата ми тук
и
2. публикувайте като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman, ( Снимката може да е от моите рецепти, които ще ви представям от кампанията и разпознавате символа в оформянето на храната, символ от природата или около вас) или пък дори може да приготвите или нарисувате нещо сами, в същата форма.
Вашите снимки и харесвания са важните в случая и с всяко едно от тези действия ви гарантират участие в томболата за наградите!
Освен това, на 21 октомври започна националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде още 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Може да се включите и в нея, за да се пробвате за още награди:
А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават за всяка седмица, ако се включите.
А сега, разгледайте внимателно моите снимки, ако виждате някъде храна оформена като дозатора, споделете бързо снимката и под поста, водещ към линка. Ако пък искате да покажете на Кикоман, че сте майстори - кулинари и заслужавате награда, пригответе нещо сами и пак го публикувахте под същия пост. Играта ще трае 4 седмици и ще ви представя 4 подобни рецепти, за това ще имате и голям шанс да спечелете едни от наградите, които се раздават за всяка седмица, ако се включите.
Но ето и моята рецепта, която надявам се да ви вдъхнови още повече:
Необходими продукти:
1 бр. пилешко филе ( пеперуда)
150 г бекон или 100 г пикантен колбас
1 средна глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 броя сини сливи ( сушени или пресни)
1/2 ч.ч. портокалов сок
1/ 4 ч..ч ябълков оцет
2 с.л. соев сос Кикоман
2 ч.л. мед
1 дафинов лист
щипка джинджифил
пипер черен и кайен
олио
сол
Започваме като нарязваме на хапки пилешкото филе.
Постъпваме по същия брутален начин с чесъна, лука и бекона. Може да ползвате бекон или пък някакъв пикантен колбас, като аз се спрях на един унгарски колбас, който имах и се съчета идеално с ястието.
Започваме като запържваме пилешкото в малко сгорещено олио и овкусяваме с малко сол и пипер. Прибавяме бекона/ колбаса и запържваме докато стане хрупкав.
Прибавяме лук и чесъна и запържваме за още две-три минути, разбърквайки периодично.
Накрая изглежда ето така :) През това време нарязваме сливите и в купичка смесваме останалите съставки - соевия сос, меда,оцета, портокаловия сок, джинджифила ( може пресен или сух) и разбъркайте добре
Изсипваме ги към месото в тигана и прибавяме дафиновия лист. Оставяме да къкри слабо, докато месото поеме от ароматите, а сливите се стопят и останат като гъста, супер ароматна глазура към месото.
Едва ли може да си представите какъв взрив на вкус се крие в това месо, но няма да е нужно, ако си го приготвите, Убедена съм, че е подходящо за всичко, защото и мама, която е взискателна към непознати вкусове, го хапна с охота и искаше допълнително :)
Надявам се и този път да съм ви впечатлила с предложението си ( вижте и предястието от миналата седмица тук) , а ще го разбера, ако се включите в играта и ще ме зарадвате много. Ето как: :
Благодаря на всички, които играят. Когато ми е напрегнато, пускам и чета вашите коментари и творения и се зареждам отново ! Ще се радвам да видя новите ви предложения ( или пък дори снимка от този пост) :)
Прекрасна седмица, красиви хора!
п.п. За още повече рецепти, тайни от кухнята и как преминава деня на блогъра, може да последвате моят инстаграм акаунт тук https://www.instagram.com/lussievtimova/ , където тези дни може да видите и предстоящите рецепти в блога ;)
Харесва ли ви публикацията и моя блог? Помогнете ми в популяризирането им, като
споделяте моите рецепти чрез иконките под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание! А ако искате да научавате първи за най-новите рецепти в блога, харесайте страничката ми във фейсбук тук.
Благодаря ви, приятели!
ОтговорИзтриванеI really like and appreciate your post.Thanks Again. Keep writing.
Thank you :)
ИзтриванеЛюси благодаря ти за прекрасната рецепта! Много вкусен резултат се получи, вкъщи много се хареса на всички, определено ще повторя :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Катя! Благодаря от сърце за оставените отзиви. Поздрави и усмивки!
Изтриване